Gaggia Classic
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Nastavení mletí i stejného mlýnku se zde řešilo několikrát. Napsal jsem ty čísla jen tak po mrknutí na mlýnek kde že to vlastně meleme. Nemá vůbec význam se o tom bavit. To že máme stejné nastavení je velká náhoda. Nemá cenu se o tom bavit z několika důvodů: a budu se opět opakovat.
Nemáme stejně opotřebované mlecí kameny,
nemáme stejně nastavenou nulovou polohu,
nemáme stejnou teplotu vody,
nemáme stejný tlak vody,
nemáme s velkou pravděpodobností ani stejnou vlhkost mleté kávy,
nemáme asi ani stejnou misku,
nemáme s velkou pravděpodobností ani stejné množství kávy v misce.
Takže výsledek bude vždycky jiný.
Myslím, že těch nemáme je víc než dost a proto se nemá cenu bavit ani u mlýnku stejné značky, jaké má kdo nastavené číslo mletí.
Nemáme stejně opotřebované mlecí kameny,
nemáme stejně nastavenou nulovou polohu,
nemáme stejnou teplotu vody,
nemáme stejný tlak vody,
nemáme s velkou pravděpodobností ani stejnou vlhkost mleté kávy,
nemáme asi ani stejnou misku,
nemáme s velkou pravděpodobností ani stejné množství kávy v misce.
Takže výsledek bude vždycky jiný.
Myslím, že těch nemáme je víc než dost a proto se nemá cenu bavit ani u mlýnku stejné značky, jaké má kdo nastavené číslo mletí.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- thesilentman
- více pokročilý
- Příspěvky: 115
- Registrován: stř 04. srp 2010 16:18:02
- bydliště: Brno
- kávovar: BEZZERA UNICA PID (2011-2020 Gaggia Classic, 2006-2011 Lidl)
- mlýnek: Macap M5
Re: Gaggia Classic
Po důkladném zkoušení musím říct, že káva z Primacafe v kombinaci s 90°C termostatem mi chutí mnohem, ale opravdu mnohem více, než s původním 107°C. U jiných káv to ale většinou neplatilo, některé byly více hořké, jiné zase kyselejší. Na Primacafe tato teplota ale podle mě sedí skvěle. Konečně jsem spokojen. 

- awakened
- Příspěvky: 29
- Registrován: pon 23. led 2012 0:14:38
- bydliště:
- kávovar: Clever Dripper, Aeropress
- mlýnek: Graef CM80
Re: Gaggia Classic
Chtěl bych se "novodobých" majitelů zeptat, zda pozorují nějaké mimořádné problémy s provozem kávovaru a nebo vše funguje OK. Na zahraničních fórech a v recenzích se objevují příspěvky o horší kvalitě přístrojů od chvíle, kdy výrobu zaštítil Philips. Také by mě zajímalo, zda objednávky z poslední doby dorazily pouze s přetlakovými miskami. Děkuji za odpovědi.
- honex
- pokročilý
- Příspěvky: 83
- Registrován: pon 10. říj 2011 18:43:33
- bydliště: Hradec Králové
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Objednávka před třemi měsíci dorazila pouze s napěňovacími bazmeky.
Re: Gaggia Classic
Objednavka na vianoce prisla iba s pretlakovou
Re: Gaggia Classic
Nahodil by jsi prosím odkazy na ty zahraniční fóra abych mohl ohledat svého classica jestli něčím netrpí? Nějak mě totiž nenapadá co by to mělo být
a i po rozebrání mi přijde že je zcela identický se staršími verzemi (v porovnání s vygooglenými fotkami a videi).

15barů pokládám jako rozumné minimum pro přípravu kvalitního espressa
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Ale to je zcela normální, když se miska přeplní o 2g že nejde dotáhnout dohlavy.eXp10it píše:...... Pokud dám 2g navíc tak nejde portafiltr dotáhnout do hlavy nebo se k ní po extrakci puk přilepí a pokud dám o 2g míň tak je z puku bláto. Hawk.
Přilepování kávy na sítko sprchy (zůstane tam jen káva nebo i s miskou) nevím čím se tak děje. Občas se to stávalo i u nás, ale řešil jsem to tak, že jsem na okamžik zapnul čerpadlo a káva s miskou odpadla. Už se nám to nestalo ani nepamatuju.
A čím váš klassic trpí?
Trochu mě není jasné co by na něm mohli nějak zásadně inovovat.
Fotka mého kávovaru, pohled shora do útrob je tady http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 7066#p7066
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
To přilepení puku na sprchu se dělo jen s nekvalitními kávami (lavazza, illy, segafredo atp.) S primacafe se to neděje vůbec a puky jsou nádherné ať se děje co se děje 

15barů pokládám jako rozumné minimum pro přípravu kvalitního espressa
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
Nám to samozřejmě dělalo právě s kávou PRIMAcafé (ani nevím kde jsem k ní přišel
), jinou jsem něměl moznost delší dobu používat.

_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- pecan
- více pokročilý
- Příspěvky: 168
- Registrován: ned 06. pro 2009 12:01:47
- bydliště: Brno
- kávovar: Expobar Office Control
- mlýnek: Mazzer S.J.
Re: Gaggia Classic
dělá mi to běžně se singl miskou, s double nikdy. Na kávě nezáleží.
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Gaggia Classic
Problém s přilepeným pukem ze Singl misky jsem řešil a to tak ,že jsem vyměnil original misku za jinou.
Tato nová má takový prolis ( proužek po obvodu) a teď se mi puk ke sprše nepřilepuje.O to hůř jde vyklepávat puk.
Třeba to může mít i souvislost s OPV.
Tato nová má takový prolis ( proužek po obvodu) a teď se mi puk ke sprše nepřilepuje.O to hůř jde vyklepávat puk.

Třeba to může mít i souvislost s OPV.
- Galina
- pokročilý
- Příspěvky: 96
- Registrován: čtv 14. črc 2011 14:01:50
- bydliště: Plzeň
- kávovar: Catler ES 4050
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Já jsem na tom stejně jako pecan. Neřeším to, přilepený puk lžičkou uvolním a propláchnu naprázdno vodou
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Gaggia Classic
Tak isto. Tiež to neriešim.
- lisakpedro
- Příspěvky: 1
- Registrován: pon 02. led 2012 20:04:31
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Ted jsem koukal na stranky ROTEXU, chtel jsem si objednat Gaggia Classic a snad jde jen o preklep, pac ji tam ted maji za 989 EUR, to je asi slehla v parku vetev,ne?
-
- začátečník
- Příspěvky: 75
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:02:42
- bydliště: Jižní Čechy
- kávovar: Lelit Bianca V3, Moccamaster One Cup, Gaggia Classic + PID
- mlýnek: Eureka Mignon Silenzio
Re: Gaggia Classic
To ne, ale nemaji je skladem. Až budou, vrátí cenu na 189 EUR. Poštovné do ČR za jeden kus je 40 EUR.
Měli je mít skladem už před týdnem, psal jsem jim email, prý zatím nemají žádné informace o dostupnosti.
Měli je mít skladem už před týdnem, psal jsem jim email, prý zatím nemají žádné informace o dostupnosti.
- zambrotta.g
- Příspěvky: 22
- Registrován: pát 24. pro 2010 22:56:46
- bydliště: Uherský Brod
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
chtěl bych se zeptat jestli když mám nepřetlakovou misku musím mít v páce ten malý černý čurament?
- thesilentman
- více pokročilý
- Příspěvky: 115
- Registrován: stř 04. srp 2010 16:18:02
- bydliště: Brno
- kávovar: BEZZERA UNICA PID (2011-2020 Gaggia Classic, 2006-2011 Lidl)
- mlýnek: Macap M5
Re: Gaggia Classic
Určitě ne. To je určeno pro lidi, kteří z různých důvodů (špatná káva, špatné mletí, špatné ruce, ...) nedokáží udělat přirozenou cremu, takže jim to vytvoří alespoň uměle "pěnu".
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Ten malý čierny oný je tam preto, aby sa z pretlakovej misky nerozstrekovala káva z páky. Pri nepretlakovej miske tečie prúd kávy z misky "normálne", preto žiadny čierny čudel nie je potrebný, práve naopak.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- thesilentman
- více pokročilý
- Příspěvky: 115
- Registrován: stř 04. srp 2010 16:18:02
- bydliště: Brno
- kávovar: BEZZERA UNICA PID (2011-2020 Gaggia Classic, 2006-2011 Lidl)
- mlýnek: Macap M5
Re: Gaggia Classic
A stříká to s přetlakovou miskou vždy? Nebo od čeho to závisí? Já mám pocit, že jsem kdysi zkoušel samotné přetlakové misky a teklo mi to normálně, když jsem tam pak navíc dal tu černou věc, tuším crema perfetta se to jmenuje, tak to vytvořilo docela velké bubliny, skoro jako pěna do koupele...
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Z přetlakový misky většinou stříká takovej tenoučkej čůrek kávy, zato stříká tak rychle, že by se s tim pomalu dalo řezat
A pokud stříká bez jakýchkoliv překážek přímo do spoutu (tj. ven z páky), káva stříká všude okolo. Proto je tam ten čudl, aby bordel nebyl všude okolo, ale jen v páce (a pak pomalu vytekl ven).
Nicméně tento efekt se dá omezit dostatečně jemným mletím - crema pak ani nevypadá tolik "uměle", ale celkem přirozeně. Vedlejším efektem ovšem bývá sajrajt v dvojitém dnu misky (má se to při jemným mletí tendenci ucpávat), a v případě dvojvýpusti z páky káva spíš kape než teče. Ale 25/25 se takto udělat dá, nakonec i na tom blbým Krupsu 4000 nebo kýho čerta sem to tu měl nelezly špatný výsledky. Jen toho s*aní s tím...

Nicméně tento efekt se dá omezit dostatečně jemným mletím - crema pak ani nevypadá tolik "uměle", ale celkem přirozeně. Vedlejším efektem ovšem bývá sajrajt v dvojitém dnu misky (má se to při jemným mletí tendenci ucpávat), a v případě dvojvýpusti z páky káva spíš kape než teče. Ale 25/25 se takto udělat dá, nakonec i na tom blbým Krupsu 4000 nebo kýho čerta sem to tu měl nelezly špatný výsledky. Jen toho s*aní s tím...