Zdravím na Spiš a i jinam. Pokud něco z mých předchozích příspěvků vyznělo pro tento kávovar nějak negativně, tak to rozhodně nebylo v úmyslu. Naopak. Myslím, že je to za slušné peníze robustní, (po italsku) kvalitní, značkový přístroj se zajištěným servisem...co víc si přát. Úplně původně jsem uvažoval, že začnu low-end kávovarem v ceně kolem 2000, ale jsem rád, že jsem se díky fóru přemluvil k větší investici. Ne, že by ty levné nedokázali udělat dobrou kávu, ale tohle je přeci jen o trochu vyšší třída (jako v autech, každé vás odveze, jen požitek z toho je jiný

) Nejdříve jsem asi trochu víc řešil techniku než kávu, každopádně to už mě přešlo. Snad jen trochu moc drnčí (až poskakují hrníčky po podložce), ale možná je jen špatně postavený, zatím jsem to nezkoumal.
Crema na fotkách mi přijde naprosto v pohodě. Vypadá asi jako moje výsledky. I když je jedním znakem kvalitní kávy, tak jsem ji nikdy moc neřešil. Jde mi hlavně o chuť. Kdyby to vyšlo úplně bez cremy a chutnalo mi to, tak jsem spokojený.

Přetlaková sítka ke štěstí nepotřebuji.
Prováděl jsem nějaké pokusy s PODy pro "rychlou ranní kávu", ale to patří do jiného vlákna. Tady snad jen, že kávovar je zvládne i když vypadá, že se při tom pěkně zapotí.