CATLER ES8010
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: ES8010
Nu nastal čas uzavřít kapitolu Catler. Protože patřím mezi skupinu věčně nespokojených lidí, toužící po neustálém zdokonalení (a nejen sebe), časem jsem se propracoval do situace, kdy u nás na kuchyňské lince stojí kávovar Rancilio Silvia, a v záloze je ještě v komoře schovaný LaCimbali Junior. Měl bych asi nějak zakončit a shrnout svůj příspěvek v tomto tématu. Řeknu to trochu s nadhledem ... Catler ES 8010 po všech těch úpravách není zas tak hrozný, a dá se na něm udělat slušné espresso. To vše, ale za předpokladu splnění čtyř bodů.
1) kávovar je nutno upravit, a to jak úpravou misek (filtrů) na netlakové tak jednoduchým předěláním páky, ze které je nutné odstranit vše plastové a upravit odvod kávy k hrnku. (úprava, kterou jsem nezveřejnil, ale na požádání ji tu vyvěsím, jen mi to přijde zbytečné)
2) pořízení zásadně velmi kvalitní čerstvě pražené kávy což má své omezení.
3) používání změkčené vody, nejlépe z filtrační konvice (značku nechám na čtenáři)
4) vlastnictví kvalitního mlýnku na kávu
Přičemž bod 2) je tak trochu problém, který byl pro mě dále nepřekonatelný. Jde o to, že opravdu dobrou kávu, (tím myslím srovnatelnou s mnohem opravdovějším přístrojem na kávu) je kávovar schopen udělat pouze ze směsi. Pro mne to byla pouze směs PrimaCafé Standard a Presso. Nic jiného nefungovalo. Jeto proto, že uvedené kávy jsou postavené na směsích robusty, která je mnohem odolnější na okolní nepřízeň.
Když to tak celé shrnu, jediné plus na celém kávovaru je skutečnost, že se na něm dá vyrobit (se splněním bodů 1 až 4) slušné espresso za cca 12 minut (dva šálky) od zapnutí přístroje až do jeho vypnutí a vyčištění. Dalo by se tedy tak trochu operovat s úsporností kávovaru, to vše, ale jen za předpokladu, že bude mimo pracovní činnost vytažen ze zásuvky. To je bohužel dost málo na cenu, za jakou se prodává. Proto Všem budoucím koupěchtivým mohu poradit pouze to, aby si kávovar nekupovali!
1) kávovar je nutno upravit, a to jak úpravou misek (filtrů) na netlakové tak jednoduchým předěláním páky, ze které je nutné odstranit vše plastové a upravit odvod kávy k hrnku. (úprava, kterou jsem nezveřejnil, ale na požádání ji tu vyvěsím, jen mi to přijde zbytečné)
2) pořízení zásadně velmi kvalitní čerstvě pražené kávy což má své omezení.
3) používání změkčené vody, nejlépe z filtrační konvice (značku nechám na čtenáři)
4) vlastnictví kvalitního mlýnku na kávu
Přičemž bod 2) je tak trochu problém, který byl pro mě dále nepřekonatelný. Jde o to, že opravdu dobrou kávu, (tím myslím srovnatelnou s mnohem opravdovějším přístrojem na kávu) je kávovar schopen udělat pouze ze směsi. Pro mne to byla pouze směs PrimaCafé Standard a Presso. Nic jiného nefungovalo. Jeto proto, že uvedené kávy jsou postavené na směsích robusty, která je mnohem odolnější na okolní nepřízeň.
Když to tak celé shrnu, jediné plus na celém kávovaru je skutečnost, že se na něm dá vyrobit (se splněním bodů 1 až 4) slušné espresso za cca 12 minut (dva šálky) od zapnutí přístroje až do jeho vypnutí a vyčištění. Dalo by se tedy tak trochu operovat s úsporností kávovaru, to vše, ale jen za předpokladu, že bude mimo pracovní činnost vytažen ze zásuvky. To je bohužel dost málo na cenu, za jakou se prodává. Proto Všem budoucím koupěchtivým mohu poradit pouze to, aby si kávovar nekupovali!
- Jeremy
- více pokročilý
- Příspěvky: 171
- Registrován: ned 16. kvě 2010 16:03:35
- bydliště: Zlín
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
Gratuluju, když se vrátím o čtyři příspěvky zpět, tak vidím, že se moje prozřetelnost vyplnila. A to je dobře. 

Boiler je bojler
- Sam
- začátečník
- Příspěvky: 79
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:30:46
- bydliště: Vamberk
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
Také bych se rád připojil.
Dostal jsem se na jedné akci také k tomuto kávovaru, přivezl mlýnek, čerstvou oblíbenou směs kávy, neboť majitelé používají namleté segafredo
A hurá na ladění hrubosti, všichni se teší na kávu.
první pokus - melu dle odhadu, tampuju originál plasťákem,káva teče rychle, utahuju. Druhý pokus, ještě teče rychle, zase utahuju. Třetí pokus - neteče, vypínám extrakci, povoluju páku a šok, vyplivlé bahínko po kávovaru, aha není třícestnný ventil. Už mě to bylo divné v předchozích pokusech, že při povolení páky vyteče toho hodně ještě ze sprchy. No nic, čtvrtý pokus, osazenstvo chce kávu, povoluji mlýnek, melu, tampuju, extrahuju a zase neteče (manometr hlásí velký tlak). Pátý pokus, no tak už snad, říkám si. Nene, zase neteče a koukám malý tlak a ze zadu z kávovaru se line pára a skrz ventilační otvory stříká voda... Hmmm. Vypínám kávovar, odšroubovávám nerezový zadní kryt a zjišťuji že nerez je asi jen ten plech jinak snad všude plast, plastové tlakové trubičky stáhnuté stahovacími pásky Hmm. Zapínám kávovar a pouštím extrakci abych zjistil únik. Zajímavé zjištění u jednoho el.mag. (asi) ventilu uniká voda skrze faston konektor, voda všude. No prima asi nevydržel ten tlak italského čerpadla (jak je psáno v popise výrobce), chudák čínský ventil. Ještě že je kávovar v záruce. No nic vytahuji Drippera a filtry a řeším raději klasiku.
Ale dost srandy. Říkal jsem si jak jsem rád, že jsem neudělal unáhlené cattlerovské rozhodnutí a mám doma slečnu Silvii a jak mi chyběla. A to opravdu hodně.
tak tak moje zkušenost s tímto strojem.
Dostal jsem se na jedné akci také k tomuto kávovaru, přivezl mlýnek, čerstvou oblíbenou směs kávy, neboť majitelé používají namleté segafredo

první pokus - melu dle odhadu, tampuju originál plasťákem,káva teče rychle, utahuju. Druhý pokus, ještě teče rychle, zase utahuju. Třetí pokus - neteče, vypínám extrakci, povoluju páku a šok, vyplivlé bahínko po kávovaru, aha není třícestnný ventil. Už mě to bylo divné v předchozích pokusech, že při povolení páky vyteče toho hodně ještě ze sprchy. No nic, čtvrtý pokus, osazenstvo chce kávu, povoluji mlýnek, melu, tampuju, extrahuju a zase neteče (manometr hlásí velký tlak). Pátý pokus, no tak už snad, říkám si. Nene, zase neteče a koukám malý tlak a ze zadu z kávovaru se line pára a skrz ventilační otvory stříká voda... Hmmm. Vypínám kávovar, odšroubovávám nerezový zadní kryt a zjišťuji že nerez je asi jen ten plech jinak snad všude plast, plastové tlakové trubičky stáhnuté stahovacími pásky Hmm. Zapínám kávovar a pouštím extrakci abych zjistil únik. Zajímavé zjištění u jednoho el.mag. (asi) ventilu uniká voda skrze faston konektor, voda všude. No prima asi nevydržel ten tlak italského čerpadla (jak je psáno v popise výrobce), chudák čínský ventil. Ještě že je kávovar v záruce. No nic vytahuji Drippera a filtry a řeším raději klasiku.
Ale dost srandy. Říkal jsem si jak jsem rád, že jsem neudělal unáhlené cattlerovské rozhodnutí a mám doma slečnu Silvii a jak mi chyběla. A to opravdu hodně.
tak tak moje zkušenost s tímto strojem.
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: ES8010
Taktéž přidám své postřehy k tomuto kávovaru(bez upgradu).
Ještě nebylo zmíněno, že z páky po extrakci nepadají puky, ale pouze zbylé bláto, které je nutno vybrat lžičkou a vytřít páku papírovou utěrkou nebo umýt.
Zkušenosti s velmi jemně namletou kávou mám stejné jako jsou popisovány v minulém příspěvku. Nejblíže jsem se dostal na 50ml/25s, pokud dám jemněší kávu, z páky nic nevyteče. Při nastavení jemného mletí v pokusu trefit 25ml/25s z páky nevyteklo nic,(možná tak kolem páky) pro jistotu jsem to vypnul. Dále se zjistilo, že takto jemná káva ucpala filtr(kremabazmek).
Pro dvoudecáky vyhovující, ale nákladné.
Kávovar jsme kupovali do práce jako kolektiv. Nyní bych volil levnější a lepší variantu Gaggia Classic.
I přes všechny nevýhody, vyzvihnu jednu výhodu a to tu, že obsluhu stroje vykoná každý, pokud mu tolik nesejde na kvalitě espressa a uvítá toto jako změnu oproti kávě z kantýny. Stačí namlít do páky, nemusí se tampovat, páku nasadit (pro zatažení páky není potřeba téměř žádná síla), otočit knoflíkem na dobu podle preferovaného množství (0,5 - 2 dl), toť vše. Z kávostroje vyteče káva, kterou při použití dobré vstupní suroviny nelze úplně zatracovat (zřejmě kremabazmek trochu funguje).
Nicméně od té doby co mám doma Puccino, kávu si v práci dělám jen velmi zřídka.
Ještě nebylo zmíněno, že z páky po extrakci nepadají puky, ale pouze zbylé bláto, které je nutno vybrat lžičkou a vytřít páku papírovou utěrkou nebo umýt.
Zkušenosti s velmi jemně namletou kávou mám stejné jako jsou popisovány v minulém příspěvku. Nejblíže jsem se dostal na 50ml/25s, pokud dám jemněší kávu, z páky nic nevyteče. Při nastavení jemného mletí v pokusu trefit 25ml/25s z páky nevyteklo nic,(možná tak kolem páky) pro jistotu jsem to vypnul. Dále se zjistilo, že takto jemná káva ucpala filtr(kremabazmek).
Pro dvoudecáky vyhovující, ale nákladné.
Kávovar jsme kupovali do práce jako kolektiv. Nyní bych volil levnější a lepší variantu Gaggia Classic.
I přes všechny nevýhody, vyzvihnu jednu výhodu a to tu, že obsluhu stroje vykoná každý, pokud mu tolik nesejde na kvalitě espressa a uvítá toto jako změnu oproti kávě z kantýny. Stačí namlít do páky, nemusí se tampovat, páku nasadit (pro zatažení páky není potřeba téměř žádná síla), otočit knoflíkem na dobu podle preferovaného množství (0,5 - 2 dl), toť vše. Z kávostroje vyteče káva, kterou při použití dobré vstupní suroviny nelze úplně zatracovat (zřejmě kremabazmek trochu funguje).
Nicméně od té doby co mám doma Puccino, kávu si v práci dělám jen velmi zřídka.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES8010
A co tak páku plnit víc, aby v ní nebylo bláto, ale puky? Pak by totiž nejspíš nebyl problém ani s lavórem místo espressa...
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: CATLER ES8010
Nebude problém skôr v pretlakovej miske?
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: CATLER ES8010
Samozřejmě, že za to může přetlaková miska.
Píšu postřehy, aby se případní budoucí majitelé nedivili, co jim po extrakci zůstane v páce.
Píšu postřehy, aby se případní budoucí majitelé nedivili, co jim po extrakci zůstane v páce.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES8010
Z vlastní zkušenosti - pořádně nacpaná přetlaková miska dokáže 25/25 a zůstane v ní sice nevyklepnutelný, ale pevný puk (Krups XP4000 - největší s*ačka široko daleko
) Musí se jen namlet co nejjemněji, aby to ještě prošlo, a pak (pořádně, silou) nacpat do plna tak, aby se odpor zvýšil natolik, že poteče 25/25. Možná trochu vopruz, ale de to 


- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: CATLER ES8010
Přesně jak uvádí "ondrada" - puk ano, ale obtížně vyklepnutelný až nevyklepnutelný - nutno prostě kávu tampovat, protože kávovar nemá zakončení výstupu horké vody do páky proveden tak, aby stlačil dobře kávu bez tampování. Mimo jiné, přiložený lžičko-tamper je naprosto nepoužitelný a to ani na nabírání kávy. Je to vůbec jeden z nejnemožnějších tvarů.
Mimochodem, není uveden druh použité kávy kolego "berna". Pokud na kávovaru jede nějaké Segafredo nebo podobná mletá archivní kávoňamka, OK. Pokud je to nějaká čerstvá káva z pražírny - je velmi pravděpodobné, že bez úpravy na netlakové misky mimo jiné kávovar dlouho nepřežije.

Mimochodem, není uveden druh použité kávy kolego "berna". Pokud na kávovaru jede nějaké Segafredo nebo podobná mletá archivní kávoňamka, OK. Pokud je to nějaká čerstvá káva z pražírny - je velmi pravděpodobné, že bez úpravy na netlakové misky mimo jiné kávovar dlouho nepřežije.

- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: CATLER ES8010
Meleme kávu z prazirny. Pokud to co píšeš je pravda, tak to je smutné. To ale platí jen v případě, kdy to meles na jemno co to jde(viz pár příspěvku zpet) tak aby to proteklo, ze?. Bohužel upgrade misek se neplánuje. Uvidíme kdy odejde.
Já bych to uzarel s tím ze, pokud bych měl kávovar doma, udělám na tom nutne upgrady.
Já bych to uzarel s tím ze, pokud bych měl kávovar doma, udělám na tom nutne upgrady.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: CATLER ES8010
Pokud má catler střeva ve stejné kvalitě jako rowenta blahé paměti, tak namletí na espresso, tedy aby nateklo 25/25, neustojí dlouho.
- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: CATLER ES8010
OK, souhlas. Je tu však ještě jeden problémek, jde o tu čerstvou kávu. Ta je hodně mastná a časem právě ucpe dvojité dno misky. V systému vzroste tlak a pak to pravděpodně někde povolí a začne téci ... bohužel. Proto je nutné upravit misky. Je to velmi jednoduché, vyrazí se dvojité dno, tak odvrtá a druhé vnitřní dno se vrátí zpět. To celkem spolehlivě ochrání kávovar od přetížení.


-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES8010
David: ... což je dobrý důvod k reklamaci a pořízení kávovaru, když na to přijde 

-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES8010
Případně není od věci když nic jinýho, tak aspoň jednou za čas vymáchat misku v detergentu (nebo prášku do myčky)czhawk píše:OK, souhlas. Je tu však ještě jeden problémek, jde o tu čerstvou kávu. Ta je hodně mastná a časem právě ucpe dvojité dno misky. V systému vzroste tlak a pak to pravděpodně někde povolí a začne téci ... bohužel. Proto je nutné upravit misky. Je to velmi jednoduché, vyrazí se dvojité dno, tak odvrtá a druhé vnitřní dno se vrátí zpět. To celkem spolehlivě ochrání kávovar od přetížení.
- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: CATLER ES8010
Asi to může po nějakou dobu pomoci, ale když jsem misku rozlousk, byla tak znečištěná, že jsem se celkem nadřel kartáčkem, než jsem ji zase dal do formy. A to bylo po Segafredoňamkách ... Primacafé do něj tenkrát šlo až po úpravě. Na druhou stranu, faktem je že Catler do dnes funguje v práci ... a ač jsem očekával, že bude brzy po něm a nahradím jej něčím lepším ... stále drží potvora jedna
.

Re: CATLER ES8010
Dobrý den,
Pochopil jsem úpravu misek dobře tak, že se vyndá to vnitřní vsazené sitko, odřízne se spodek sítka a vnitřek se zde znovu vloží? Mám podobnou zkušenost jako Vy, kávovar jsem koupil použitý za ani ne polovinu ceny nového a až poté natrefil na toto fórum
Každopádně se mi ho zatím nechce měnit, tak bych se pokusil splnit aspoň ty kroky, které uvádíte pro získání slušné kávy... Díky za odpověď.
Pochopil jsem úpravu misek dobře tak, že se vyndá to vnitřní vsazené sitko, odřízne se spodek sítka a vnitřek se zde znovu vloží? Mám podobnou zkušenost jako Vy, kávovar jsem koupil použitý za ani ne polovinu ceny nového a až poté natrefil na toto fórum

- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: CATLER ES8010
Nevím, zda dobře, ale upřesním to. Jednak za úpravu stojí pouze singl miska, double je nepoužitelná bez ohledu na druh úpravy. U singlu se povyražení musí dno odvrat a odbrousit tak, aby na okraji dna zůstal jeho zahnutý okraj, o který se vyražená dírkovaná část zase opře. Okraj jsem nechal asi v šíři 3-4mm.


-
- Příspěvky: 34
- Registrován: úte 30. dub 2013 12:51:52
- bydliště: Vysočina
- kávovar: Catler, Nespresso
- mlýnek: Catler
Re: CATLER ES8010
Tak mám z předchozích příspěvků dojem, že mám úplně jiný kávovar.
Po pár týdnech počátečního zácviku nemám naprosto žádný problém s přípravou kávy plus minus 30/30. Samosebou se musí u nově zakoupené kávy vybalancovat mletí, dávkování a tampování. Ale s tím se počítá, je to přece spíš umění, než věda.
Dvojitá sítka se mi zatím ještě neucpala.
Puk se vytvoří skoro vždy i bez zpětného ventilu. Stačí chvilku počkat a voda zčásti odteče do odkapávací misky, zčásti se odpaří.
Nějaké další nepřekonatelné závady?
Po pár týdnech počátečního zácviku nemám naprosto žádný problém s přípravou kávy plus minus 30/30. Samosebou se musí u nově zakoupené kávy vybalancovat mletí, dávkování a tampování. Ale s tím se počítá, je to přece spíš umění, než věda.
Dvojitá sítka se mi zatím ještě neucpala.
Puk se vytvoří skoro vždy i bez zpětného ventilu. Stačí chvilku počkat a voda zčásti odteče do odkapávací misky, zčásti se odpaří.
Nějaké další nepřekonatelné závady?

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 463
- Registrován: čtv 22. srp 2013 14:58:18
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES8010
To není žádná záhada, že nemáte problém s kávou "plus minus 30/30". Na to jsou ty přetlakové misky stavěné. Aby udělaly 30/30 i z hromádky pilin. Problém nastává ve chvíli, kdy nechcete 30/30 kávu, ale dobré espresso.
-
- Příspěvky: 34
- Registrován: úte 30. dub 2013 12:51:52
- bydliště: Vysočina
- kávovar: Catler, Nespresso
- mlýnek: Catler
Re: CATLER ES8010
Nevíte, co mluvíte.
Tady se někdo úporně snaží vyvolávat dojem, že ten verk neumí udělat dobré espresso bez toho, aby si ho majitel zbastlil k obrazu svému.
Umí.
Tady se někdo úporně snaží vyvolávat dojem, že ten verk neumí udělat dobré espresso bez toho, aby si ho majitel zbastlil k obrazu svému.
Umí.
