CATLER ES 9010
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- basic
- Příspěvky: 6
- Registrován: pon 25. čer 2012 10:50:15
- bydliště: Praha
- kávovar: Catler ES 9010, Gaggia Color
- mlýnek: Catler CG 8030, La San Marco 90/A
Re: CATLER ES 9010
Mi dorazil včera. Za cenu pod 15 000 (bez DPH) mi to přišlo jako skvělá volba. Oproti Gaggii color, melu na výrazně jemněji, takže extrakce je úplně jiná. Mám si o víkendu s čím hrát...
Příprava mlika, tam jsem věděl do čeho jdu. Na Gaggii jsem měnil trysku za profi, rozdíl je tedy minimální, jen plný tlak páry je o dost větší, tak mi tam ještě zbyly bublinky, to musím vychytat.
Příprava mlika, tam jsem věděl do čeho jdu. Na Gaggii jsem měnil trysku za profi, rozdíl je tedy minimální, jen plný tlak páry je o dost větší, tak mi tam ještě zbyly bublinky, to musím vychytat.
Naposledy upravil(a) basic dne pát 02. úno 2018 14:01:14, celkem upraveno 1 x.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: CATLER ES 9010
Jaký je tlak při extrakci?basic píše:.... Oproti Gaggii color, melu na výrazně jemněji, takže extrakce je úplně jiná......
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- basic
- Příspěvky: 6
- Registrován: pon 25. čer 2012 10:50:15
- bydliště: Praha
- kávovar: Catler ES 9010, Gaggia Color
- mlýnek: Catler CG 8030, La San Marco 90/A
Re: CATLER ES 9010
Zatím jsem se dostal na 8,1, ale s každým zjemněním mletí jdu výše (celkem logicky, ještě jsme se nedostal na maximum...) Takže ten rozdíl je obrovský, z mého laického pohledu je to dáno použitou miskou která dovlí daleko větší průtok...j.bill píše:Jaký je tlak při extrakci?
Evidentně jsem byl u Gaggii na hranici jejich možností a teď se seznamují s novým levelem.
-
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: úte 29. lis 2016 10:41:47
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Sage BES920/Catler ES9010 <- ex.Rancilio Silvia 2016
- mlýnek: Niche Zero <- Fiorenzato F4e nano v2 <- ex. Catler CG8030
Re: CATLER ES 9010
Tak já napíši poznatky z krátkého testování. Pro upřesnění dostal jsem se k zajímavé nabídce Sage BES920 což je to stejné jako Catler 9010.
Na Silvii jsem používal hlavně misku LM 17g, pak origo 14g a občas jednoporcovou LM 7-10G (na tu nemam správný tamper).
Nejvíce otestovanou jsem mel LM 17g, kterou jsem plnil 18,8g-19g abych dostal 36g-38g za 30+ sekund.
Rozbalil jsem pěkně zabalený přístroj. Zkoumal jsem, kde všude jsou schopni uplatnit plast. Ale s tím jsem počítal. Po uvedení do provozu s několika proplachy jsem se pustil na test nastaveni OPV se slepou miskou. Z výroby přesně 10Bar (na interním manometru).
Bojlery jsou nahřáté za cca 2minuty, což je takový nezajímavý údaj. Nicméně s vloženou pákou se dá za 10 minut dělat espresso. Je už krásně nahřátá. Po 15 minutách bych řekl, že už je na svém maximu. K Páce samotné nemám co vytknout. Výpust je tam napevno. Líbí se mi ten otevřený typ a vycentrovanost přímo z výroby. S tím jsem věčně bojoval na Silvii.
K prvnímu shotu, který jsem chtěl vylít na kanál. Začal jsem s bezednou pákou a možná "štěstí začátečníka". Stejné nastavení jako na Silvii. Stejná miska. Při před-spaření se objevili první kapičky pod miskou. Pak plný tlak a za 32 vteřin celkem 39g. Krásně rovnoměrná extrakce. Hustá a vysoká crema jak se na bezednou páku sluší. Dle oka musím říct že mé šance na Silvii byli pro takový shot zhruba 1:10. (Tady cítím výhodu předspaření) Nedalo mi to a ochutnal jsem. Divil jsem se. Žádná vtíravá chuť plastu, žádná pachuť. Asi jsem si dal s tím proplachem záležet.
Udělal jsem hned druhý shot a ten jsem už s chutí vypil. I když už nebyla extrakce tak ideální jako v prvním shotu. Stále ale velice pěkná. Chuťově jsem už asi tušil že jsem si fakt polepšil. Možná jsem v Silvii neměl tak vychytaný tempsurfing , ale tohle co z toho teklo, mi chutnalo tak, jako když chodím na degustaci do místní pražírny. Respektive se to k tomu určitě hodně blížilo.
K páře - tlak v základním nastavení nižší než na Silvii. Ale pro moji manželku daleko jednodušeji zvladatelný. Pákový ventil místo otočného mi také sedí více. Kondenzátu minimum a navíc mohu v klidu odpustit do odpadové misky aniž bych si zadělával na korozi. U Silvie jsem měl skoro vždy vodu i pod miskou.
Celkově obsluha tohoto Sage je o dost jednodušší. U prvních cca 30 dvoj espress které má stroj za sebou můžu říct, že dosahuji stabilně dobré výsledky. Espresso je sladší, kulatější.
Toť zatím pár mých subjektivních dojmů.
Na Silvii jsem používal hlavně misku LM 17g, pak origo 14g a občas jednoporcovou LM 7-10G (na tu nemam správný tamper).
Nejvíce otestovanou jsem mel LM 17g, kterou jsem plnil 18,8g-19g abych dostal 36g-38g za 30+ sekund.
Rozbalil jsem pěkně zabalený přístroj. Zkoumal jsem, kde všude jsou schopni uplatnit plast. Ale s tím jsem počítal. Po uvedení do provozu s několika proplachy jsem se pustil na test nastaveni OPV se slepou miskou. Z výroby přesně 10Bar (na interním manometru).
Bojlery jsou nahřáté za cca 2minuty, což je takový nezajímavý údaj. Nicméně s vloženou pákou se dá za 10 minut dělat espresso. Je už krásně nahřátá. Po 15 minutách bych řekl, že už je na svém maximu. K Páce samotné nemám co vytknout. Výpust je tam napevno. Líbí se mi ten otevřený typ a vycentrovanost přímo z výroby. S tím jsem věčně bojoval na Silvii.
K prvnímu shotu, který jsem chtěl vylít na kanál. Začal jsem s bezednou pákou a možná "štěstí začátečníka". Stejné nastavení jako na Silvii. Stejná miska. Při před-spaření se objevili první kapičky pod miskou. Pak plný tlak a za 32 vteřin celkem 39g. Krásně rovnoměrná extrakce. Hustá a vysoká crema jak se na bezednou páku sluší. Dle oka musím říct že mé šance na Silvii byli pro takový shot zhruba 1:10. (Tady cítím výhodu předspaření) Nedalo mi to a ochutnal jsem. Divil jsem se. Žádná vtíravá chuť plastu, žádná pachuť. Asi jsem si dal s tím proplachem záležet.
Udělal jsem hned druhý shot a ten jsem už s chutí vypil. I když už nebyla extrakce tak ideální jako v prvním shotu. Stále ale velice pěkná. Chuťově jsem už asi tušil že jsem si fakt polepšil. Možná jsem v Silvii neměl tak vychytaný tempsurfing , ale tohle co z toho teklo, mi chutnalo tak, jako když chodím na degustaci do místní pražírny. Respektive se to k tomu určitě hodně blížilo.
K páře - tlak v základním nastavení nižší než na Silvii. Ale pro moji manželku daleko jednodušeji zvladatelný. Pákový ventil místo otočného mi také sedí více. Kondenzátu minimum a navíc mohu v klidu odpustit do odpadové misky aniž bych si zadělával na korozi. U Silvie jsem měl skoro vždy vodu i pod miskou.
Celkově obsluha tohoto Sage je o dost jednodušší. U prvních cca 30 dvoj espress které má stroj za sebou můžu říct, že dosahuji stabilně dobré výsledky. Espresso je sladší, kulatější.
Toť zatím pár mých subjektivních dojmů.
- basic
- Příspěvky: 6
- Registrován: pon 25. čer 2012 10:50:15
- bydliště: Praha
- kávovar: Catler ES 9010, Gaggia Color
- mlýnek: Catler CG 8030, La San Marco 90/A
Re: CATLER ES 9010
Já zatím úplně nejsem spokojený se stabilitou extrakce, svou vinou, pořád se nemůžu trefit do správného mletí, předspaření jsme vypnul. To mi nevyhovuje. V návodu je popsáno jak vypnout automatické vypínání, ale bohužel, to nejde...
Pokud jde o páru, už se mi daří celkem obstojně, ale pár bublinek mi tam zbývá, to už jsem měl u starého stroje vychytané...
Takhle vypadal můj poslední Flatwite:
Pokud jde o páru, už se mi daří celkem obstojně, ale pár bublinek mi tam zbývá, to už jsem měl u starého stroje vychytané...
Takhle vypadal můj poslední Flatwite:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- lahey
- Příspěvky: 3
- Registrován: úte 15. bře 2016 9:51:30
- bydliště: Zlínský
- kávovar: Aeropress > Chemex > V60 > Rancilio Silvia BC
- mlýnek: Hario MiniMill > Rancilio Rocky
Re: CATLER ES 9010
Srovnávat páku u Catleru nemá moc smysl, přece jenom originální stojí 3 200 Kč, tam musí být ta vypusť vycentrovaná a vyrobená ze zlata... Oproti Ranciliu není problém za 100 Kč koupit novou.
-
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: úte 29. lis 2016 10:41:47
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Sage BES920/Catler ES9010 <- ex.Rancilio Silvia 2016
- mlýnek: Niche Zero <- Fiorenzato F4e nano v2 <- ex. Catler CG8030
Re: CATLER ES 9010
Jojo, cenová politika je v tomto ohledu nepochopitelná. I přesto jsem si koupil nahou páku. Ten pohled by mi chyběl.
Re: CATLER ES 9010
Vyzerá, že tento catler/sage je rebrandovaný Breville Dual Boiler, o ktorom je na home-barista popísaných fúra strán a je široko odporúčaný ako jeden za najvybavenejších cenovo dostupných kávovarov.
-
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: úte 29. lis 2016 10:41:47
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Sage BES920/Catler ES9010 <- ex.Rancilio Silvia 2016
- mlýnek: Niche Zero <- Fiorenzato F4e nano v2 <- ex. Catler CG8030
Re: CATLER ES 9010
Ano - Breville,Sage,Carter,Gastroback,... všechno jedna značka. Já jsem zatím naprosto spokojen. Má to své nevýhody se kterými jsem počítal. Momentálně má 3/4 roku provozu za sebou. Ty možnosti a jednoduchost nastavení je na tom to nejlepší.
Re: CATLER ES 9010
Skúšal tu už niekto upraviť tento kávovar ako sa spomína v threade na home-baristovi: . Úplne jednoduchá reverzibilná modifikácia, ktorá umožní profiláciu tlaku pomocou točítka ovládajúceho horúcu vodu.
Kód: Vybrat vše
https://www.home-barista.com/espresso-machines/breville-dual-boiler-slayer-shots-t54849.html
- Rolls
- Příspěvky: 2
- Registrován: stř 17. čer 2020 18:05:54
- bydliště: Brno
- kávovar: Silvia
- mlýnek: Heureka silenzio
Re: CATLER ES 9010
Ahoj,
je mi jasne, ze predchozi prispevky jsou "starsi", ale resim ted akorat dilema.
Rozhoduji se mezi Silvii s upravou od BunaCafe (PID,predspareni...) a SAGE 920.
Moc by mne zajimalo jak jste se SAGE spokojeni po delsim uzivani a pripadne nejake postrehy zkusenejsich proc byste brali jeden, nebo druhy ?
Jeste doplnim, ze kavovar chci cca 80% espresso 20% mleko (obcas cappucino atd.), takze pro SAGE neni hlavni argument para, ale samozrejme je to bonus v pohodlnosti pripravy, kdyz na ni dojde...
je mi jasne, ze predchozi prispevky jsou "starsi", ale resim ted akorat dilema.
Rozhoduji se mezi Silvii s upravou od BunaCafe (PID,predspareni...) a SAGE 920.
Moc by mne zajimalo jak jste se SAGE spokojeni po delsim uzivani a pripadne nejake postrehy zkusenejsich proc byste brali jeden, nebo druhy ?
Jeste doplnim, ze kavovar chci cca 80% espresso 20% mleko (obcas cappucino atd.), takze pro SAGE neni hlavni argument para, ale samozrejme je to bonus v pohodlnosti pripravy, kdyz na ni dojde...
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: CATLER ES 9010
Jednoznačně Rancilio.
Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ