CATLER ES8010
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: ES8010
Tyto OEM nabízí pod svými křídly i "Solis of Switzerland" Pokud by si zadal u číňanů výrobu původně Solis a ti to potom začali brandovat, čistě teoreticky by to nemusel být až takový průser, protože Solis zkušenosti s espresso-mašinkama má...
Je to sázka do loterie
Je to sázka do loterie
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
Re: ES8010
Celkovo to nemusi byť zly strojček.
Vychadzam z skusenosti mojej Rowenty mam ju 10rokov vôbec žiadna zavada , kavu robi lepšiu niež davaju v kaviarni -tak dobru kavu jak robi moja stara mašinka mi ponuknu snad len na predvadzačkach kavovarov .
Viem že všetci chcu bojler a tato ma termoblok,ale ja som zatial nič zle na termobloku pre domace použitie nenašiel .Kedže to neni bojler zohrieva malo vody- voda je na paru zohriatá ani ne za minutku -to znamena že výkonu ma až až a udržiať správnu teplotu vody na kavu ak su dobre termostaty nemá problem .Ak ho zapnem studeny na ohrev vody na kávu, ohriatie vody je len v sekundach .Mne sa zda zložitejšie udržať teplotu vody v sustave z bojlerom predsa je tam viac vody a rovnaký a niekedy aj menši výkon špiraly. A ked pozeram ako je to vnútry urobene -bojler byva dalej od hlavy a termoblok priamo na hlave .Výhoda termobloku sa však straca ked sa strojček z bojlerom poriadne prehreje -to však u mňa čo robim 5 x 2 kavičky za deň ani nestihne .
Je to len môj sukromny názor ,či je ta ES 8010-8011-8012 dobra nemam šajnu ale vyzeraju pekne .
Vychadzam z skusenosti mojej Rowenty mam ju 10rokov vôbec žiadna zavada , kavu robi lepšiu niež davaju v kaviarni -tak dobru kavu jak robi moja stara mašinka mi ponuknu snad len na predvadzačkach kavovarov .
Viem že všetci chcu bojler a tato ma termoblok,ale ja som zatial nič zle na termobloku pre domace použitie nenašiel .Kedže to neni bojler zohrieva malo vody- voda je na paru zohriatá ani ne za minutku -to znamena že výkonu ma až až a udržiať správnu teplotu vody na kavu ak su dobre termostaty nemá problem .Ak ho zapnem studeny na ohrev vody na kávu, ohriatie vody je len v sekundach .Mne sa zda zložitejšie udržať teplotu vody v sustave z bojlerom predsa je tam viac vody a rovnaký a niekedy aj menši výkon špiraly. A ked pozeram ako je to vnútry urobene -bojler byva dalej od hlavy a termoblok priamo na hlave .Výhoda termobloku sa však straca ked sa strojček z bojlerom poriadne prehreje -to však u mňa čo robim 5 x 2 kavičky za deň ani nestihne .
Je to len môj sukromny názor ,či je ta ES 8010-8011-8012 dobra nemam šajnu ale vyzeraju pekne .
- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: ES8010
... s tím termoblokem je to tak i tak, pokud je od firmy, která to má dobře spočítáno, tak ano. Pokud ho udělá firma, která "někde udělá chybu", tak z toho stroje nikdy správnou teplotu vody nedostaneš....
Nejlepší by bylo koupit a pak se podělit o zkušenosti... A bylo by trochu víc jasno
Nejlepší by bylo koupit a pak se podělit o zkušenosti... A bylo by trochu víc jasno
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
....přesně tak! Dokud ho někdo pořádně nevyzkouší a nenapíše o tom, tak je to jen " možná kdyby žaba žrala špek, takovou mastnotu..?"
Já jsem ho alespoň na vlastní oči viděl, snažil se ho prohlédnout co nejvíc a rozhodně mne nepřesvědčil. Za ty prachy teda rozhodně ne, ale proti gustu žádný dišputát
Na lince rozhodně ostudu svým designem neudělá.
Já jsem ho alespoň na vlastní oči viděl, snažil se ho prohlédnout co nejvíc a rozhodně mne nepřesvědčil. Za ty prachy teda rozhodně ne, ale proti gustu žádný dišputát
Na lince rozhodně ostudu svým designem neudělá.
Re: ES8010
Za tu cenu čo je teraz ho skušať nebudem až klesne cena na polovicu a ja do vtedy nekupim R. Silviu alebo Gaggriu colour možno.
- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: ES8010
Trochu mi uniká smysl, zajímat se o kávovar, který nechci kupovat...
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: ES8010
Asi jen tak, aby řeč nestála.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: ES8010
Zdravím všechny !
Značku Catler mám rád, za obdrženou slevovou kartu v hodnotě 5000 do Electroworldu plus s doplatkem navíc jsem pořídil domů i espresso Catler 8010. Rád se podělím o dojmy
Zdaleka nejsem tak pokročilý espressotechnik, takže pokud se týče Catlerových střev, nemůžu sloužit, takže čistě uživatelsky :
- nádoba na vodu, plnění zepředu i zezadu, manipulace vynikající
- šuplík v odkapávacím boxu včetně - možná trošku zbytečné, ale pěkné - vychytávky v podobě indikátoru naplnění taky super
- filtr má dvě misky, na jednu, resp. 2 porce, vzhledem k tomu, že doma piju kafe sám, používám většinou jednu porci
- teď přijde kámen úrazu : páka s filtrem je od podložky příliš vysoko a zatím se mi nepodařilo vychytat, aby káva jenom vytékala bez prskání na začátku. To znamená že strefit se do malého hrníčku bez poprskání je dost dřina, takže opravdu malý hrníček na ristretto raději na těch pár vteřin držím pod filtrem. U většího hrnku není problém. Pokud by mi někdo uměl poradit co s tím, budu moc rád. Tady podle mého uživatelská negativa končí
Kávu kupuji v Mamacoffee na Praze 2 a zakotvil jsem u Columbie, melu na elektrickém mlýnku Tchibo s mlecími kameny za cca 900 Kč. Výsledkem je fantastické hutné espresso s jednolitou úžasnou pěnou, která zůstává natažená na stěnách hrnečku i po vypití a výsledkem je taky to, že tak jak jsem doteď miloval pití kávy v restauracích a kavárnách, často si teď radši kávu nedám a těším se domů na svoje.
Podtrženo sečteno : zvednutí hrnečku pod filtr, který je příliš vysoko je pakárna (předem díky za radu). Jinak jsem ale fakt nadšenej. Vynikající espresso !!!
Značku Catler mám rád, za obdrženou slevovou kartu v hodnotě 5000 do Electroworldu plus s doplatkem navíc jsem pořídil domů i espresso Catler 8010. Rád se podělím o dojmy
Zdaleka nejsem tak pokročilý espressotechnik, takže pokud se týče Catlerových střev, nemůžu sloužit, takže čistě uživatelsky :
- nádoba na vodu, plnění zepředu i zezadu, manipulace vynikající
- šuplík v odkapávacím boxu včetně - možná trošku zbytečné, ale pěkné - vychytávky v podobě indikátoru naplnění taky super
- filtr má dvě misky, na jednu, resp. 2 porce, vzhledem k tomu, že doma piju kafe sám, používám většinou jednu porci
- teď přijde kámen úrazu : páka s filtrem je od podložky příliš vysoko a zatím se mi nepodařilo vychytat, aby káva jenom vytékala bez prskání na začátku. To znamená že strefit se do malého hrníčku bez poprskání je dost dřina, takže opravdu malý hrníček na ristretto raději na těch pár vteřin držím pod filtrem. U většího hrnku není problém. Pokud by mi někdo uměl poradit co s tím, budu moc rád. Tady podle mého uživatelská negativa končí
Kávu kupuji v Mamacoffee na Praze 2 a zakotvil jsem u Columbie, melu na elektrickém mlýnku Tchibo s mlecími kameny za cca 900 Kč. Výsledkem je fantastické hutné espresso s jednolitou úžasnou pěnou, která zůstává natažená na stěnách hrnečku i po vypití a výsledkem je taky to, že tak jak jsem doteď miloval pití kávy v restauracích a kavárnách, často si teď radši kávu nedám a těším se domů na svoje.
Podtrženo sečteno : zvednutí hrnečku pod filtr, který je příliš vysoko je pakárna (předem díky za radu). Jinak jsem ale fakt nadšenej. Vynikající espresso !!!
- FANDA
- více pokročilý
- Příspěvky: 170
- Registrován: stř 31. pro 2008 15:47:53
- bydliště: Praha 4
- kávovar: Gaggia Baby Twin
- mlýnek: ruční Zassenhaus, Macap M5D, Nuova Simonelli Mythos
Re: ES8010
Po přečtení recenze mi to nedalo a zapátral jsem na netu o vlastnostech Catleru 8010. Mašina má unikátní dvojitý dno ve filtru. Tím se trochu vysvětluje ta jednolitá úžasná pěna. Samozřejmě pokud je káva od dodavatelé, kterého zmiňuješ a je čerstvá, tak musí být espresso opravdu hustý.
Jak to šlehá mlíko, zkoušel jsi?
Ať mašina slouží co nejlíp a nejdýl!
Jak to šlehá mlíko, zkoušel jsi?
Ať mašina slouží co nejlíp a nejdýl!
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: ES8010
Nebylo třeba nikde pátrat, je to popsané i tady a to unikátní dvojté dno? To bude jedna z verzí napěňovacích ..... (nevím jak to vhodně nazvat), které používají všechny takové kávovary. Všechny mají stejné "unikátní dvojté dno".
Lahůdka je potom čistit, toto "unikátní dvojté dno" až se ucpe kávou.
Lahůdka je potom čistit, toto "unikátní dvojté dno" až se ucpe kávou.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Jožin
- více pokročilý
- Příspěvky: 161
- Registrován: sob 01. srp 2009 16:04:26
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
Jestliže je káva správně namletá, tak k žádnému prskání nedojde protože káva teče jako myší ocásek. Možné je, že s unikátním dvojitým filtrem to je jinak.
- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: ES8010
Zdravím všechny uživatele fóra a jakožto nováček na fóru bych si dovolil dát svůj příspěvek.
Jsem majitelem kávovaru (espressa) CATLER ES 8010. Jako každý kávomil, jsem si prošel trnitou cestu od turka po rozpustné kafe velmi pochybné kvality a chuti. Přičemž z mé kávoletargie mne vytrhlo až bližší studium složení rychlorozpustných a velmi oblíbených rádobykáv 2v1 a 3v1. Ano, zaujala mne a vylekala přítomnost kukuřice. Následným píděním po dalších informacích jsem se dozvěděl, že smetana do kávy (sušená) je samozřejmě ta nejlepší smetanokukuřice, a nejlépe geneticky modifikovaná. Následoval pád na zem, návrat k turkovi, a zděšení z toho, jak moc se změnila chuť kávy. Moje cesta na kávový Olymp započala dárkem. Dostal jsem (píši já, ale vztahuje se to na celou rodinu ) jako dárek kávovar CATLER ES 4010. Konečně jsem pil „dobrou kávu“ a začal jsem na návštěvách odmítat kávu rozpustnou. Asi tak po 18-20 měsících užívání jsem pořídil mnohem lepší kávovar a to současný CATLER ES 8010. Ten starý jsem si odnesl do práce, bylo mi ho líto prodat, sloužil po celou dobu bez jediné chybičky. Nový stroj (koupený jako použitý na aukru za cca 2500,-Kč) byl mnohem jednodušší na obsluhu. Jediné, co mi vadilo, bylo napěnění mléka. Začal jsem závidět automatům a přemýšlel jsem jak upravit současný stroj. Nakonec jsem zakoupil (opětovně na aukru) capučinátor KRUPS, udělal pár jednoduchých úprav stroje a začal si užívat různých variant káv. Bohužel jsem při tuningu stroje a hledání vhodných dílů na capučinátor narazil úplnou náhodou na „PRIMACAFE“. A jsem zase na začátku, zase pád na zem. Studiem fóra jsem se dopracoval k předělání misek na netlakové, zakoupil jsem kávu na „PRIMACAFE“, odvápnil jsem kávovar a vypil asi tak 0,5 Kg kávy – tedy celou objednávku z „PRIMACAFE“. Následky jsou samozřejmě strašlivé – fatální. Tím si ale, každý zde prošel.
Abych tady nepublikoval jen prázdnou slámu dále trochu technicky. Přikládám pár fotografií, kde jsou patrné vnitřnosti CATLERU řady ES 8010. Dále příslušenství, včetně upraveného. Tuning kávovaru spočívá v jednoduché úpravě tlakové jednoporcové misky na netlakovou.
Úprava páky – výtoku doplněním o silikonovou hadičku. Pro přesné vedení toku kávy do šálku. A výroba jednoduché redukční náhrady na capučinátor místo parní trysky.
Měření teploty výstupu vody v páce, a samotné kávy.
První káva – první ohřátí 92 st. s poklesem na 88 st.
Druhá káva – plně nahřátý kávovar – 89 st. s poklesem na 87 st.
Měření po výrobě páry je cca o 1 – 2 st. Vyšší. Kávovar po použití páry horkou vodu vypustí a thermoblock ochladí napuštěním nové vody.
Teplota samotné kávy je po extrakci do předehřátého šálku kolem 76 st.
Tvrdost vody je u nás 1,46 mmol/l – tedy středně tvrdá. Protože se nám v konvici vždy tvořil celkem dost kámen, zapojil jsem do vodovodního řádu magnetickou úpravu vody, která sice vodu nezměkčuje, pouze snižuje tvorbu usazenin. Použití této technologie je poněkud diskutabilní a má své omezení. Funguje totiž nejlépe na vodu středně tvrdou a pouze na vodu protékající, u stojaté vody se její vlastnosti po cca 2 dnech vracejí k normálu. Nejsem v této věci žádný odborník, mám pouze praktickou zkušenost v délce 4-letého používání této technologie. Konvice na čaj, která byla již po 14 dnech slušně zanesena, v současné době nepotřebuje po 2-3 měsíčním používání odvápňovat. Taktéž kávovar, který celkem používám asi tak 3 roky ( tedy oba výše uvedené stroje ) jsem nikdy nečistil, stále jsou funkční, pouze nedávno při prvním objednání kávy, jsem objednal i čistící prostředek, použil jej a nic se nestalo – čištění proběhlo, ale nebylo co čistit. Asi mám štěstí na vodu. Kávovar používám ta asi 2x denně, s objednávkou „PRIMACAFE“, asi tak 4-5x denně. Po celou dobu používání jsem neměl problém – jakýkoliv. Preventivně a z pohodlnosti jsem si na servise objednal náhradní jednoporcové misky a těsnění hlavy páky. Veškeré finanční náklady na kávovar, náhradní díly a tuning nepřekročili 3000,-Kč.
Celkové shrnutí:
Doposud jsem byl spokojen (nebýt tohoto fóra), kávovar funguje bez starostí, má velmi snadnou obsluhu.
Proti návodu nesplňuje pouze jediný parametr, a to spotřebu el. Energie po vypnutí přístroje. Dle návodu by se měl přístroj asi tak po 1. hodině přepnout do stavu s nulovou spotřebou. Tento údaj je bohužel lež jako věž a přístroj při zachování elektrického přívodu bude neustále spotřebovávat cca 20W. V elektrickém obvodu přístroje jsem samozřejmě úsporné udělátko nenašel.
Po rozebrání kávovaru, což je mimochodem velmi jednoduché (4 šroubky), si myslím, že určení přístroje pro malé kavárny je naprostý nesmysl vzhledem k jeho konstrukci. Jak je na fotkách patrné, je zde plastový ventil, a chybí to hlavní – bojler.
Jako nevýhodu spatřuji zejména nestandardní páku, (sice mosaznou) a nestandardní rozměr misek. Vnější průměr 52,6 mm a vnitřní 51,5 mm, dále plastový bajonet hlavy, umě skrytý za nerezovým plechem. Největší nevýhoda dnes již nedostupného modelu, je ale jeho cena, která byla někde kolem 8000,-Kč.
Zajímavé by bylo podrobně prozkoumat model CATLER ES 8012, neboť ten již vlastní profi páku a netlakové misky.
Budoucnost – to se teprve uvidí!
Jsem majitelem kávovaru (espressa) CATLER ES 8010. Jako každý kávomil, jsem si prošel trnitou cestu od turka po rozpustné kafe velmi pochybné kvality a chuti. Přičemž z mé kávoletargie mne vytrhlo až bližší studium složení rychlorozpustných a velmi oblíbených rádobykáv 2v1 a 3v1. Ano, zaujala mne a vylekala přítomnost kukuřice. Následným píděním po dalších informacích jsem se dozvěděl, že smetana do kávy (sušená) je samozřejmě ta nejlepší smetanokukuřice, a nejlépe geneticky modifikovaná. Následoval pád na zem, návrat k turkovi, a zděšení z toho, jak moc se změnila chuť kávy. Moje cesta na kávový Olymp započala dárkem. Dostal jsem (píši já, ale vztahuje se to na celou rodinu ) jako dárek kávovar CATLER ES 4010. Konečně jsem pil „dobrou kávu“ a začal jsem na návštěvách odmítat kávu rozpustnou. Asi tak po 18-20 měsících užívání jsem pořídil mnohem lepší kávovar a to současný CATLER ES 8010. Ten starý jsem si odnesl do práce, bylo mi ho líto prodat, sloužil po celou dobu bez jediné chybičky. Nový stroj (koupený jako použitý na aukru za cca 2500,-Kč) byl mnohem jednodušší na obsluhu. Jediné, co mi vadilo, bylo napěnění mléka. Začal jsem závidět automatům a přemýšlel jsem jak upravit současný stroj. Nakonec jsem zakoupil (opětovně na aukru) capučinátor KRUPS, udělal pár jednoduchých úprav stroje a začal si užívat různých variant káv. Bohužel jsem při tuningu stroje a hledání vhodných dílů na capučinátor narazil úplnou náhodou na „PRIMACAFE“. A jsem zase na začátku, zase pád na zem. Studiem fóra jsem se dopracoval k předělání misek na netlakové, zakoupil jsem kávu na „PRIMACAFE“, odvápnil jsem kávovar a vypil asi tak 0,5 Kg kávy – tedy celou objednávku z „PRIMACAFE“. Následky jsou samozřejmě strašlivé – fatální. Tím si ale, každý zde prošel.
Abych tady nepublikoval jen prázdnou slámu dále trochu technicky. Přikládám pár fotografií, kde jsou patrné vnitřnosti CATLERU řady ES 8010. Dále příslušenství, včetně upraveného. Tuning kávovaru spočívá v jednoduché úpravě tlakové jednoporcové misky na netlakovou.
Úprava páky – výtoku doplněním o silikonovou hadičku. Pro přesné vedení toku kávy do šálku. A výroba jednoduché redukční náhrady na capučinátor místo parní trysky.
Měření teploty výstupu vody v páce, a samotné kávy.
První káva – první ohřátí 92 st. s poklesem na 88 st.
Druhá káva – plně nahřátý kávovar – 89 st. s poklesem na 87 st.
Měření po výrobě páry je cca o 1 – 2 st. Vyšší. Kávovar po použití páry horkou vodu vypustí a thermoblock ochladí napuštěním nové vody.
Teplota samotné kávy je po extrakci do předehřátého šálku kolem 76 st.
Tvrdost vody je u nás 1,46 mmol/l – tedy středně tvrdá. Protože se nám v konvici vždy tvořil celkem dost kámen, zapojil jsem do vodovodního řádu magnetickou úpravu vody, která sice vodu nezměkčuje, pouze snižuje tvorbu usazenin. Použití této technologie je poněkud diskutabilní a má své omezení. Funguje totiž nejlépe na vodu středně tvrdou a pouze na vodu protékající, u stojaté vody se její vlastnosti po cca 2 dnech vracejí k normálu. Nejsem v této věci žádný odborník, mám pouze praktickou zkušenost v délce 4-letého používání této technologie. Konvice na čaj, která byla již po 14 dnech slušně zanesena, v současné době nepotřebuje po 2-3 měsíčním používání odvápňovat. Taktéž kávovar, který celkem používám asi tak 3 roky ( tedy oba výše uvedené stroje ) jsem nikdy nečistil, stále jsou funkční, pouze nedávno při prvním objednání kávy, jsem objednal i čistící prostředek, použil jej a nic se nestalo – čištění proběhlo, ale nebylo co čistit. Asi mám štěstí na vodu. Kávovar používám ta asi 2x denně, s objednávkou „PRIMACAFE“, asi tak 4-5x denně. Po celou dobu používání jsem neměl problém – jakýkoliv. Preventivně a z pohodlnosti jsem si na servise objednal náhradní jednoporcové misky a těsnění hlavy páky. Veškeré finanční náklady na kávovar, náhradní díly a tuning nepřekročili 3000,-Kč.
Celkové shrnutí:
Doposud jsem byl spokojen (nebýt tohoto fóra), kávovar funguje bez starostí, má velmi snadnou obsluhu.
Proti návodu nesplňuje pouze jediný parametr, a to spotřebu el. Energie po vypnutí přístroje. Dle návodu by se měl přístroj asi tak po 1. hodině přepnout do stavu s nulovou spotřebou. Tento údaj je bohužel lež jako věž a přístroj při zachování elektrického přívodu bude neustále spotřebovávat cca 20W. V elektrickém obvodu přístroje jsem samozřejmě úsporné udělátko nenašel.
Po rozebrání kávovaru, což je mimochodem velmi jednoduché (4 šroubky), si myslím, že určení přístroje pro malé kavárny je naprostý nesmysl vzhledem k jeho konstrukci. Jak je na fotkách patrné, je zde plastový ventil, a chybí to hlavní – bojler.
Jako nevýhodu spatřuji zejména nestandardní páku, (sice mosaznou) a nestandardní rozměr misek. Vnější průměr 52,6 mm a vnitřní 51,5 mm, dále plastový bajonet hlavy, umě skrytý za nerezovým plechem. Největší nevýhoda dnes již nedostupného modelu, je ale jeho cena, která byla někde kolem 8000,-Kč.
Zajímavé by bylo podrobně prozkoumat model CATLER ES 8012, neboť ten již vlastní profi páku a netlakové misky.
Budoucnost – to se teprve uvidí!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: ES8010
Děkuji
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: ES8010
Konečne triezvy pohľad...
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
Ten kávovar nemá klasický ventil na paru??
Inak DÍKY za fotky, tu na 100% platí - raz vidieť ako stokrát počuť...
Inak DÍKY za fotky, tu na 100% platí - raz vidieť ako stokrát počuť...
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
Super příspěvek, taky díky. Je z něj vidět to, co se zde snažíme na fóru až na drobné výjíimky tvrdit. Catler používá líbivý vnější obal ( a jistě i ze slušných materiálů) kávovarů vyšších tříd a vnitřnosti kávovarů do max 4000Kč. Termoblok, plastové bajonety, plastové ventily atd. do kávovarů za 8000 Kč nepatří!!! a je to bouda na kupující. Za cenu, kterou jste do něj investoval, je to ale dobrý kup a je vidět, že od něj neočekáváte zázraky. Tuning je taky super, přeju, ať slouží co nedéle!
- Seky
- více pokročilý
- Příspěvky: 204
- Registrován: pon 09. bře 2009 21:04:31
- bydliště: Jihlava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
fajn čtení!
Pokud slouží ty 3 roky za ty peníze, po pár korunových úpravách dělá dobrou kávu, není co řešit
Pokud slouží ty 3 roky za ty peníze, po pár korunových úpravách dělá dobrou kávu, není co řešit
- Jeremy
- více pokročilý
- Příspěvky: 171
- Registrován: ned 16. kvě 2010 16:03:35
- bydliště: Zlín
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
Pro:czhawk Klobůk dolů. Silně mi to připomíná moje začátky. Z hovna bič neupleteš, ale VÁM se to asi povedlo. Ale za půl roku Vám to určitě stačit nebude a budete kupovat Gaggiu nebo Silvii s mlýnkem, už to vidím.
Boiler je bojler
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES8010
Ta páka, misky, sítko i těsnění hlavy... Všechno mi to velmi nápadně připomíná Krupse XP4000. I to ovládání páčkou vlevo/vpravo je dost podobný (ač v jiným designu). Vnitřnosti nevim, rozebírat Krupse se mi moc nechce, ale tipoval bych to na stejnou čínskou fabriku, kde to sekaj jeden za druhym... Jen Krups aspoň nestojí 8 litrů
- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: ES8010
hnup píše:Ten kávovar nemá klasický ventil na paru??
Inak DÍKY za fotky, tu na 100% platí - raz vidieť ako stokrát počuť...
Klasický ventil na páru má model ES 4010, zde je pára a výdej horké vody volená mikrotlačítkem, (předpokládám, že tím se pouze nastavuje tepelný stupeň thermobloku), samotný proces se po té volí mechanickým přepínačem ve středu panelu ...
Pravá - espresso (včetně automatického předspaření kávy - což znamená, že po zapnutí do páky natlačí čerpadlo pár kapek horké vody, následně několikrát přeruší chod čerpadla asi v sekundovém intervalu - 3-4x a pak pokračuje výdej espressa, což dle slov výrobce vede k lepší kávě )
Levá - výdej horké vody nebo páry (po ukončení výdeje přebytek páry, či horké vody vypustí a do thermobloku natlačí novou vodu, takže další okamžité espresso má zase správnou teplotu)
Veškerá investice ze strany výrobce je bohužel v materiálu kolem, plastu je zde minimálně, zásobník na vodu, pojistný ventil, silikonové hadičky, bajonet hlavy a vložka v páce. Jinak samá nerez.
Je to prostě klasická CHINA. Někdo někde dostane nápad, nechá to nakreslit a zadá to vyrobit v CHINE, dodá vibrační čerpadlo, ITALSKÉ (je otázka kde se vyrábí) za 1000,-Kč. Následně podle finančních možností provede marketing a hurá do prodeje. Myslím, že je celkem snadno možné rozlišit kávovar dle páky.