Profesionální kurz Latté art
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- hunt01
- více pokročilý
- kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
- mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II
Re: Profesionální kurz Latté art
V obchodním centru kde se toho kafe protočí hodně by to bylo na trénink super, problém ovšem nastává v okamžiku, kdy se hlasí na pozici baristy někdo, kdo nemá praxi, ale má baristické kurzy, které se těžce zaplatil a rozumí tomu víc než někdo kdo má třeba praxi, s tím že tam dělali všechno špatně, to tam na pohovor raději vždy pozvou někoho s praxí a ty co se o to zajímají a mají doba classiky nebo silvie a znají kávu líp jako 80 procent lidí za mašinou se tam nedostanou. Teď jsem v této pozici a horko těžko přesvědčuji lidi aby mě aspon pozvali na pohovor, aby viděli že nejsem žádný pseudo barista 

Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Když já vidím jak to funguje v kavárnách ve Zlíně a okolí, tak je vidět, že to jsou prostě jen číšníci a servírky, kterým mimo jiné občas uvaří kafé. A je jedno jestli je to hospoda, bowling nebo tomu říkají kavárna.
- papun
- silně pokročilý
Teď jsem si vzpomněl na vrcholný extrém.... moje kamarádka kdysi pracovala brigádně jako servírka v jedné nejmenované hospodě a v nabídce měli různé kávy od espressa po latté. Stroj měli nějaký no name plastový - horší jak Rowenta Adagio, kterou jsem tehdá měl doma.
A když si tam nějaká holčina objednala latté a ona jí udělala Nescafé Latté z prášku, tak to byl mazec. Ale holka nic neřekla a vypila to :D. Jo a stálo to asi 40 kč.
A když si tam nějaká holčina objednala latté a ona jí udělala Nescafé Latté z prášku, tak to byl mazec. Ale holka nic neřekla a vypila to :D. Jo a stálo to asi 40 kč.
- hunt01
- více pokročilý
- kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
- mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II
Já občas chodím kolem obchodu tchibo a dívám se jak to przní na těch jejich hezkých Elektrách a po to co jsem tam viděl v pátek sem se neudržel a napsal do tchiba, že jim tam udělám gratis školení, jenom at si hlídají zaměstnance, mlýnek nenastavené, puky jako blato a to že přes jednu dávku kávy jsou schopni udělat 2-3 kafe taky o nečem svědčí, kočka za mašinou jen mačkala aby to teklo a teklo, no hnus a ty jejich dvoulitrový konvičky na mlíko, to je další extrém.
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
- papun
- silně pokročilý
Oni ti jako omluvu nabídnou krásnou šálu či boty :D