Saeco Primea Touch
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Saeco Primea Touch
Mám v tom trošku hokej, co se tady řeší, pěna na kávě (crema) nebo nějaká pěna z mléka.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Saeco Primea Touch
Právě, že jsem četl ten příspěvek o cukrokávě, jinak bych to sem nepsal. Vůbec jsem ti nechtěl říct, že právě tohle balené průmyslově-marketingově-obchodní něco je kvalitní (nejdejbože nejlepší) káva (slovo preémiové se vztahovalo pouze ke značce D.E. - bylo tím míněno "na jejich poměry"
). Zkoušeli jsme i jiné kávy ze specializovaných prodejen, ale ten problém se v té době neprojevil. V poslední době žena používala jen toto (do nápoje typu latté je Lavazza použitelná a je celkem snadno po ruce). Ostatně pochybuju, že to má vůbec něco společného s kávou (i když kdoví)???

Re: Saeco Primea Touch
Jde o mléko: používáme stále stejné: Populár 1,5%, který parkuje v ledničce. Používáme ho po celou dobu, co máme kávovar a dříve tento problém nebyl.hu.go píše:Jenom poznámka k tomu pěnění mléka - na výslednou pěnu nemá vliv tuk - nebo spíš opačnou - pěnu ničí. Naopak potřebujete proteiny - mléčné bílkoviny. Ale hlavní je, aby mléko bylo čerstvé a čerstvě otevřené, bylo v chladu celou dobu než se dostalo k vám a nesvítilo na něj slunce...
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Saeco Primea Touch
Nevím jestli to bylo správně pochopeno. Není to záležitost všech káv. Jsou to jen u některých výrobců takové úlety a snaha o nějaké vylepšení. Většinou to však dopadá špatně. Byla to však značka jedné z těch běžných káv které se v obchodech prodávají. Je dost pravděpodobné, že právě ta zde jmenovaná.efex píše:Právě, že jsem četl ten příspěvek o cukrokávě,...
Mělo to na kávovar ten dopad, že se zalepil mlýnek (mlecí kameny) tak, že odmítal další už normální kávu mlet. Pomohlo tomu až vyčistění v servisu. Člověk kterého to postihlo, se o to nějak dál zajímal a právě zjistil, že tato káva má nějakým způsobem přidaný cukr. Nechcu už šířit poplašnou zprávu, je to přece jen nějaký pátek zpátky. Myslím, že to ani na sáčku nijak nebylo napsané. Takže se tomu nedalo ani předejít. I kdyby to tam bylo, tak pochybuji, že by někoho tato souvislost napadla a kávu by vůbec do mlýnku nenasypal. Většinou člověk zkušenost získá až se mu to stane.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Saeco Primea Touch
Zdravím všechny. Než jsem stihl napsat, že jsem zjistil, že mléko se chová takto podivně i když se udělá samotné, tak jsem zároveň zkusil udělat latté z jiného mléka ..... a hele, ono to zase funguje!!!!
Nevím, čím to je, jestli změnila Olma výrobní postup, nebo tato várka prošla u nás v bytě nějakou nevhodnou teplotou (je to UHT). V každém případě jiné, čerstvé chlazené mléko = super pěna.
Všem děkuji za rady!!!!
Radek
Nevím, čím to je, jestli změnila Olma výrobní postup, nebo tato várka prošla u nás v bytě nějakou nevhodnou teplotou (je to UHT). V každém případě jiné, čerstvé chlazené mléko = super pěna.
Všem děkuji za rady!!!!
Radek
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Primea Touch
Koľko krát si sa snažil urobiť penu, keď Ti to nefungovalo? Hádam nie z jedinej krabice?
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: Saeco Primea Touch
Minimalne 2 mesice z nekolika krabic, ale stejneho mleka...
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Primea Touch
Dobre, ja som sa už zľakol, že si otvoril len jednu krabicu, z ktorej to nešlo. Aj takí experti sa nájdu.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Primea Touch
Hnup už se lekl,že jsi měl otevřenou 2 měsíce jednu krabici.



Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Re: Saeco Primea Touch
Dobrý večer, ohledně správného mléka asi moc neporadím - bydlíme teď v Belgii, takže máme zkušenosti s místními druhy mléka. Obecně jsme si jen potvrdili, že musí být mléko chladné, any měla pěna správnou kvalitu. My používáme polotučné mléko zn. Campina, ale to je asi tip jen pro jiné "Belgičany".radek kaufner píše:Dobry den, dnes jsem poridil zene tento vzacny pristroj na napoje ktere nepiji.Koupil jsem ho v sousednim nemecku v K+B v Chamu.Navod v nemcine mi nedela potize,ale ocenil jsem jak kanuch popisuje cisteni a kdybych ho mohl jeste poprosit o prozrazeni toho spravneho druhu mleka neschazelo by mi uz nic. Za odpoved predem dekuji a preji vsem kafarum dobry spanek ktery me tet po ochutnani vybornych late a skvelich kapucin jiste neceka s pozdravem Radek

A samozřejmě poctivě čistíme - v podstatě podle doporučení přístroje. Používáme originální prostředky na čištění nádoby na mléko od Saeco, jiné značky se nám neosvědčily. Jen navíc cca jednou týdně čistíme opláchnutím celý blok, ale to je vlastně taky doporučeno v návodu.
- radek kaufner
- Příspěvky: 3
- Registrován: úte 02. pro 2008 22:54:39
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Primea Touch
dobry den tak uz vim jake mleko pouzit k priprave late aby pena byla co nejhustsi. na mleku je popsan obsah bilkovin v procentech a ty musej byt nejmene 3,5g ,potom je pena tak husta ze nechce propadnout ani cukr.Radek
Naposledy upravil(a) radek kaufner dne pon 05. led 2009 10:26:16, celkem upraveno 1 x.
Re: Saeco Primea Touch
Tak to asi nebude jediný paramter: mléko, které "zlobí", i to "fungujicí" mají obě obsah bílkoviny 3,2%. Radekradek kaufner píše:dobry den tak uz vim jake mleko pouzit k priprave late aby pena byla co nejhustsi. na mleku je popsan obsah bilkovin v procentech a ty musej byt nejmene 3,5%,potom je pena tak husta ze nechce propadnout ani cukr.Radek
- radek kaufner
- Příspěvky: 3
- Registrován: úte 02. pro 2008 22:54:39
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Primea Touch
zdali je to jediny parametr nevim ale poradila mi to pani jenz predvadela v K B saeco masiny. byla to pani primo od saeca.mame mleko z nemecka 0,5%tuku a bilkoviny 3,8g no a pena je uspokojiva Rdek
- cool_point
- pokročilý
- Příspěvky: 83
- Registrován: sob 22. lis 2008 10:08:24
- bydliště: Handlová/Prievidza (31) SR
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Primea Touch
Tak gramov, či percent? Zrejme gramov. Na 100ml, alebo v celom obsahu?
- ra334
- Příspěvky: 49
- Registrován: pon 27. říj 2008 21:47:25
- bydliště: VALAŠSKO
- kávovar: BEZZERA MAGICA S
- mlýnek: COMPAK K3 Touch ADVANCED
Re: Saeco Primea Touch
To je přece úplná blbost řešit bílkoviny v mléku. To jakou pěnu mléko udělá nezáleží na bílkovinách, ale na tucích resp. na %podílu tuku obsaženém v mléce. Je úplně jedno jakou značku mléka použijete jestli je od fialové krávy z rakouska nebo od strejdy z moravy, nejdůležitější je aby bylo mléko správně vychlazené a aby bylo plnotučné tzn. 3,5% tuku. Pěnu uděláte i z 1,5% mléka ale už nebude tak konzistentní a nevydrží tak dlouho. tolik asi k pěně na mléku víc si myslím to nemá smysl řešit - stále však platí důkladně čistit mléčný systém(trubky na mléko) častěji v případě kdy capučinátor již nedělá bohatou pěnu a nezapomínejte taky na mechanické čištění nádržky hadičky a trysky na mléko .
BEZZERA MAGICA S, COMPAK K3 Touch ADVANCED
Re: Saeco Primea Touch
O tuku to také není - i s 1,5% lze udělat dobrou pěnu. Záleží na značce (bílkovině?). Rozhodně nám kávovar přestal dělat pěnu u stále stejného mléka. Změnili jsme značku (a už nepoužíváme trvanlivé) a vše je OK.
Ještě jsem zjistil, že se cosi stalo v místě, kde se nádobka na mléko vkládá do stroje. Jsou tam 2 "trubičky" které zapadnou do nádržky s mlékem: na jedné z nich bylo cosi jako kroužek připeklého mléka (nebo zcela zpuchřelé těsnění). Po odstranění je teď pěna 100% v pořádku, ale občas se po nádobkou na mléko (na zásobníku vody) objevuje trochu vody nebo mléka. Návštěvě servisu se už asi nevyhnu, ale celý problém byl zřejmě také do značné míry ovlivněn tímto problémem
Ještě jsem zjistil, že se cosi stalo v místě, kde se nádobka na mléko vkládá do stroje. Jsou tam 2 "trubičky" které zapadnou do nádržky s mlékem: na jedné z nich bylo cosi jako kroužek připeklého mléka (nebo zcela zpuchřelé těsnění). Po odstranění je teď pěna 100% v pořádku, ale občas se po nádobkou na mléko (na zásobníku vody) objevuje trochu vody nebo mléka. Návštěvě servisu se už asi nevyhnu, ale celý problém byl zřejmě také do značné míry ovlivněn tímto problémem
- ra334
- Příspěvky: 49
- Registrován: pon 27. říj 2008 21:47:25
- bydliště: VALAŠSKO
- kávovar: BEZZERA MAGICA S
- mlýnek: COMPAK K3 Touch ADVANCED
Re: Saeco Primea Touch
Pár poznatků po ½ ročním používání kávovaru primea touch plus NEW EDITION
Říká se že italové umí připravit nejlepší presso na světě, s tím bych souhlasil ale zároveň musím jedním dechem dodat že stejně tak italové šijí vše horkou jehlou a toto se potvrzuje i u tohoto přístroje.
********* MECHANICKÉ ZÁVADY********
- Dvířka nádobky na mléko se lehce při vysunování přidírají o víko nádobky na vodu a tomto místě je již patrné odírání dvou dílů až na plast
- Při zavření dvířek mě displej informuje o nedovření šuplíku s mlékem, musím pak ještě více zatlačit na šuplík v oblasti pantů kde se nalézá jeho spínač
- Dvířka na čištění odkapávací nádobky se neotvírají systémem zatlač na příslušné místo ale spíš bouchni na to že se používají poměrně často bych ocenil důmyslnější mechanizmus
- Nemožnost nastavení hrubosti mletí kávy-v návodu se sice mluví o seřizovacím šroubku v oblasti násypníku na kávu ale ten je podle mého spíše na servisní seřízení – pokud se pletu opravte mě
********ELEKTRONICKÉ ZÁVADY********
-přístroj neumí pokračovat v programu – např. chci si udělat latte namelu kávu napěním mléko to napustí pak přístroj zahlásí že chybí voda, já ji doplním ale přístroj místo aby pokračoval s napuštěním pressa do sklenice náplň vyhodí do odpadu. Takto je to u každého nápoje kde dojde voda. Přece si nebudu pokaždá zjišťovat kolik vody je v nádržce zvláště pak když přístroj obsluhuje celá rodina
- když jsme u toho mletí – dám připravit presso v zásobníku je zrno ale přístroj i přesto zahlásí že zrno je třeba doplnit, musím tedy otevřít a zavřít dvířka násypníku než mě ital nechá zrno namlet
- daleko asi nejzávažnější ale je, že dám připravit presso káva se tedy namele čekám jak se lahodná crema přecedí přes trysky a omráčí mě chuť dlouho očekávaného moku mezitím se však stane to že se celý obsah namleté kávy jebne do odpadu. Toto se mě děje poslední 2 měsíce cca po každém 10tém mletí což už je asi na reklamaci ale především je to na nasrání když používáte kávu 500kč/kg a ta se vám bezděčne sype do odpadu
Tak takto nějak se chová ITALské presso napěchované elektronikou. Dříve jsem mel KRUPS a tam jsem se opravdu takovýmato věcma nesetkal že by pověstná německá preciznost …………
Na závěr však musím dodat, že kávovar opravdu dělá dobré presso i latte stejně ale já dokážu manuálně lepší
TIP 1 LATTE – jak jsem již předeslal tak využijeme nedokonalosti tohoto přístroje nejdříve napěníme mléko a to tak že použijeme předvolbu pro napěnění samotného mléka v režimu „custom milk“ dlouhý stisk tím docílíme vlastní kontrolu nad délkou protékaného napěněného mléka . napustíme tedy požadované množství. Trik spočívá v tom že nyní počkáme 30-40sec než se vrstvy mléka stabilizují. Toto právě automatický režim nedovede. Pak zvolíme předvolbu presso a sklenici s mlékem doplníme potřebným množstvím kávy- doporučuji nastavit kolečkem nejsilnější aroma. Takto připravené latte má nádherně rozvrstvené barvy pěny kávy a mléka.
TIP 2 BRITA VODNÍ FILTR – tento vodní filtr je opravdu dobrý a nechci nikterak vytýkat jeho kvalitu.Co mě ovšem překvapilo je pořizovací cena tohoto filtru cca 320kč což s filtrační kapacitou 90litrů vody nebo 90dní průběhu není vzhledem k jeho ceně mnoho. Jsem však čech a zároveň vlastník filtrační konvice na vodu BRITA kde se používají filtrační patrony na stejném principu. Jal jsem se tedy do rozkuchání patrony v kávovaru a zjistil jsem, že obsahuje stejnou náplň jako patrony MAXTRA v mé filtrační konvici - které ovšem stojí 145kč a jsou ještě větší než ta co je v kávovaru. Postup „refilace“ : do horního víčka patrony z kávovaru vyvrtáme 8- 10mm dírku jelikož je nerozebíratelná a vypláchneme zní proudem vody všechnu náplň patrony . Rozřízneme patronu MAXTRA a přesypeme novou suchou náplň do připraveného otvoru v patroně kávovaru - protřepeme - dosypeme potřebné množství a vzniklou dírku zacpeme vhodnou zátkou nebo izolepou. Instalace patrony pak probíhá dle návodu.
Říká se že italové umí připravit nejlepší presso na světě, s tím bych souhlasil ale zároveň musím jedním dechem dodat že stejně tak italové šijí vše horkou jehlou a toto se potvrzuje i u tohoto přístroje.
********* MECHANICKÉ ZÁVADY********
- Dvířka nádobky na mléko se lehce při vysunování přidírají o víko nádobky na vodu a tomto místě je již patrné odírání dvou dílů až na plast
- Při zavření dvířek mě displej informuje o nedovření šuplíku s mlékem, musím pak ještě více zatlačit na šuplík v oblasti pantů kde se nalézá jeho spínač
- Dvířka na čištění odkapávací nádobky se neotvírají systémem zatlač na příslušné místo ale spíš bouchni na to že se používají poměrně často bych ocenil důmyslnější mechanizmus
- Nemožnost nastavení hrubosti mletí kávy-v návodu se sice mluví o seřizovacím šroubku v oblasti násypníku na kávu ale ten je podle mého spíše na servisní seřízení – pokud se pletu opravte mě
********ELEKTRONICKÉ ZÁVADY********
-přístroj neumí pokračovat v programu – např. chci si udělat latte namelu kávu napěním mléko to napustí pak přístroj zahlásí že chybí voda, já ji doplním ale přístroj místo aby pokračoval s napuštěním pressa do sklenice náplň vyhodí do odpadu. Takto je to u každého nápoje kde dojde voda. Přece si nebudu pokaždá zjišťovat kolik vody je v nádržce zvláště pak když přístroj obsluhuje celá rodina
- když jsme u toho mletí – dám připravit presso v zásobníku je zrno ale přístroj i přesto zahlásí že zrno je třeba doplnit, musím tedy otevřít a zavřít dvířka násypníku než mě ital nechá zrno namlet
- daleko asi nejzávažnější ale je, že dám připravit presso káva se tedy namele čekám jak se lahodná crema přecedí přes trysky a omráčí mě chuť dlouho očekávaného moku mezitím se však stane to že se celý obsah namleté kávy jebne do odpadu. Toto se mě děje poslední 2 měsíce cca po každém 10tém mletí což už je asi na reklamaci ale především je to na nasrání když používáte kávu 500kč/kg a ta se vám bezděčne sype do odpadu
Tak takto nějak se chová ITALské presso napěchované elektronikou. Dříve jsem mel KRUPS a tam jsem se opravdu takovýmato věcma nesetkal že by pověstná německá preciznost …………
Na závěr však musím dodat, že kávovar opravdu dělá dobré presso i latte stejně ale já dokážu manuálně lepší
TIP 1 LATTE – jak jsem již předeslal tak využijeme nedokonalosti tohoto přístroje nejdříve napěníme mléko a to tak že použijeme předvolbu pro napěnění samotného mléka v režimu „custom milk“ dlouhý stisk tím docílíme vlastní kontrolu nad délkou protékaného napěněného mléka . napustíme tedy požadované množství. Trik spočívá v tom že nyní počkáme 30-40sec než se vrstvy mléka stabilizují. Toto právě automatický režim nedovede. Pak zvolíme předvolbu presso a sklenici s mlékem doplníme potřebným množstvím kávy- doporučuji nastavit kolečkem nejsilnější aroma. Takto připravené latte má nádherně rozvrstvené barvy pěny kávy a mléka.
TIP 2 BRITA VODNÍ FILTR – tento vodní filtr je opravdu dobrý a nechci nikterak vytýkat jeho kvalitu.Co mě ovšem překvapilo je pořizovací cena tohoto filtru cca 320kč což s filtrační kapacitou 90litrů vody nebo 90dní průběhu není vzhledem k jeho ceně mnoho. Jsem však čech a zároveň vlastník filtrační konvice na vodu BRITA kde se používají filtrační patrony na stejném principu. Jal jsem se tedy do rozkuchání patrony v kávovaru a zjistil jsem, že obsahuje stejnou náplň jako patrony MAXTRA v mé filtrační konvici - které ovšem stojí 145kč a jsou ještě větší než ta co je v kávovaru. Postup „refilace“ : do horního víčka patrony z kávovaru vyvrtáme 8- 10mm dírku jelikož je nerozebíratelná a vypláchneme zní proudem vody všechnu náplň patrony . Rozřízneme patronu MAXTRA a přesypeme novou suchou náplň do připraveného otvoru v patroně kávovaru - protřepeme - dosypeme potřebné množství a vzniklou dírku zacpeme vhodnou zátkou nebo izolepou. Instalace patrony pak probíhá dle návodu.
BEZZERA MAGICA S, COMPAK K3 Touch ADVANCED
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Primea Touch
Nerozumiem jednej veci - ak máš BRITA kanvicu, tak prečo v nej neprefiltruješ vodu a nenaleješ už prefiltrovanú do kávovaru? Nie je to jednoduchšie ako stále to presýpať?
A ak už vŕtať dieru a niečo sypať do origo filtra, tak by to bolo lepšie naplniť rovno katexom a ten z času na čas zregenerovať.
A o tých talianoch a najlepšom espresse na svete - nedá sa nič robiť, je to prekonaná dogma.
A ak už vŕtať dieru a niečo sypať do origo filtra, tak by to bolo lepšie naplniť rovno katexom a ten z času na čas zregenerovať.
A o tých talianoch a najlepšom espresse na svete - nedá sa nič robiť, je to prekonaná dogma.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Saeco Primea Touch
Občas jsem o tom přemýšlel jak to vlastně je. Toto je ten správný mnou nenalezený termín.hnup píše:........A o tých talianoch a najlepšom espresse na svete - nedá sa nič robiť, je to prekonaná dogma.

_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- ra334
- Příspěvky: 49
- Registrován: pon 27. říj 2008 21:47:25
- bydliště: VALAŠSKO
- kávovar: BEZZERA MAGICA S
- mlýnek: COMPAK K3 Touch ADVANCED
Re: Saeco Primea Touch
ad.1 určitě ano, rada byla cílena proty jež konvici nevlastní, takto jim stačí zakoupit pouze filtr maxtra je na každém aby zvážil poměr pracnost/ekonomie provozu - nenutím jen radímhnup píše:Nerozumiem jednej veci - ak máš BRITA kanvicu, tak prečo v nej neprefiltruješ vodu a nenaleješ už prefiltrovanú do kávovaru? Nie je to jednoduchšie ako stále to presýpať?
A ak už vŕtať dieru a niečo sypať do origo filtra, tak by to bolo lepšie naplniť rovno katexom a ten z času na čas zregenerovať.
BEZZERA MAGICA S, COMPAK K3 Touch ADVANCED