Vzhledem k tomu, že jsem se díky tomuto fóru dozvěděl spoustu informací o kávě, kávovarech, mlýncích atd., rozhodl jsem se, že sem umístím také svůj příspěvek týkající se kávovaru LaCimbali M21 Junior DT/1. Kávu mě vlastně naučila pít manželka, dřív jsem jí nijak neholdoval, ale to se změnilo po zakoupení našeho prvního kávovaru - Krups XP 2000. Ke kávovaru jsme koupili i mlýnek stejné značky (GVX-242) a musím konstatovat, že káva byla perfektní. Nicméně mlýnek se nám po 5 letech porouchal, a tak jsem si řekl, že to je dobrá příležitost poohlédnout se po něčem lepším. Po pročítání českých i zahraničních fór a recenzí jsem byl pevně rozhodnutý pro koupi kombinace Rancilio Silvia a Rocky. Svoji volbu jsem konzultoval s kamarádem vlastnícím jednu kavárnu v Praze a přitom jsem stačil obhlédnout i vyzkoušet techniku, kterou zde disponují. Byly to mlýnky a 4-páka La Spaziale, moc pěkné stroje. Jelikož je pro mě podstatná kvalita zpracování a s tím související životnost přístrojů obecně, začal jsem se poohlížet po menších profi jednopákách. Opět jsem se prokousal mnoha recenzemi (jedna velmi podrobná např. zde) a bylo mi jasné, že mým favoritem bude právě Junior od LaCimbali. Na nový přístroj bych ale neměl dost peněz, tak jsem začal procházet inzeráty a usmálo se na mě štěstí - koupil jsem Juniora ve skvělém stavu za super cenu. Mlýnek mám myslím odpovídající Macap M5, je to pořádný kus a jistě něco vydrží. Můj Junior, jak již napovídá typové označení DT/1, má přímé napojení na vodu. S novou přípojkou vody na kávovar, instalací filtru a odpadu jsem si hrál půl dne. Před připojením jsem Juniora rozebral - teda jeho plášť, což jde velmi snadno. Člověk se rychle dostane do jeho útrob, kterým dominuje 2,25L nerezový bojler, rotační čerpadlo (nádherný tichý zvuk) a spousta měděných trubiček

Díky tomu, že se jedná o HX mašinu, je horní plocha přístroje celkem rychle teplá od zbytkového tepla uvolňovaného bojlerem (i když ten je obalený izolačním materiálem) a grupou, takže se šálky pěkně ohřívají. S Juniorem jsem moc spokojený, vypadá to že vydrží ještě mnoho let. Ovládání je snadné (manželka s ním nemá žádný problém), údržba také a přímé napojení na vodu a odpad ušetří celkem dost práce. Pokud by někoho zajímaly nějaké podrobnosti, rád je pokud budu vědět zodpovím

A ještě technické informace:
- rozměry: 32x43x47cm(šxvxh)
- hmotnost: 33kg
- přívod vody, odpad a síťový kabel jsou vyvedeny zespodu přístroje