Džezva a příprava turecké kávy
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
Džezva a příprava turecké kávy
Cez vikend som sa venoval iba dzezve a skusil postup / styl ako pri uplne prvom prispevku, s karamelom, turecko, bosnu a dalsiu cast balkanu. Skutocne som si pochutil na kazdej jednej. Ked sa na to pozriem ,,z patra,, tak mi zhruba chutili rovnako. Kazdopadne vyborne spestrenie
- vladacr
- Příspěvky: 49
- Registrován: ned 24. lis 2013 18:07:55
- bydliště: České Budějovice
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Fiorenzato F5d
Re: Džezva a příprava turecké kávy
Kávu v džezvě si připravujeme už pár let. Můj osvědčený postup, který mě naučila moje kamarádka z tureckého města Samsun. Na dvě porce kávy potřebujeme: 3-4 lžičky na pudr namleté kávy, lžičku medu. Polovinu vody dáme do džezvy a zahřejeme, přidáme med a necháme ho rozpustit. Dolejeme zbytek vody a přidáme kávu. Zamícháme, přivedeme téměř k varu. Jakmile se začne káva v džezvě zvedat, okamžitě odstavíme, počkáme cca půlminutku až minutku a celé to ještě dvakrát zopakujeme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme asi 3 minuty odstát. Opatrně nalejeme do skleniček/šálků.
Hodně záleží na medu, turci si dávají i dvě čajové lžičky na jeden šálek. Nejvíce se nám osvědčil skutečně kvalitní bílý květový med. Naštěstí máme včelaře v rodině
Hodně záleží na medu, turci si dávají i dvě čajové lžičky na jeden šálek. Nejvíce se nám osvědčil skutečně kvalitní bílý květový med. Naštěstí máme včelaře v rodině

- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Džezva a příprava turecké kávy
Díky za tip, určitě vyzkoušíme. 

Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!