Medcin píše: Ono PŘESNĚ toto pořadí závisí na tom, zda děláš kávu po arabském, berberském, marockém, egyptském, tureckém… způsobu
Já používám tento postup:
Spousta cukru a trochu vody - nechat zkaramelizovat. Důležité je včas stáhnout z ohně. Příliš brzo - káva bude moc sladká. Příliš pozdě - bude nepitelná pro přepálený karamel.
Pokud správně odhadneme čas - zakalíme. Tím nemyslím, že se půjdeme ožrat (i když oslavit to můžeme), ale horký karamel zalejeme studenou vodou - asi do 1/3 džezvy. Přidáme kavu a dolijeme vodou. necháme třikrát projít varem (po prvním odstraníme krustu a po třetím var zabijeme lžičkou studené vody).
Vyzkoušejte.
Ono naozaj velmi zavisi na regione, kde sa Turkish/Arabic coffee pripravuje..Maghribske(severoafricke) su zvycajne viac sladsie..u nas v Syrii je to skor turecky sposob, cize voda, lyzica cukru a dve kopcom lyzicky kavy..a postup uz bol popisany vyssie..
Medcin, ten sposob, ktory si opisal je pravdepodobne severoafricky, je tak?
