Vac-pot - kde sehnat?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- James Hoffmann
- mlýnek:
Re: Vac-pot - kde sehnat?
Chci se omluvit za problémy s náklady na dopravu. Trvalo mi nějaký čas na opravu, ale nyní by měl fungovat dobře. Pokusím se reagovat rychleji v budoucnu.
S přátelským pozdravem,
James
(I hope this makes sense!)
S přátelským pozdravem,
James
(I hope this makes sense!)
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
ROFL! Of course, it does! Many thanks, James! You have earned another big respect on my side!James Hoffmann píše: (I hope this makes sense!)

"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln
Už dlouho mám doma Bodum Santos, kupovanej od PottenPannen, který jsou výhradním dovozcem Bodumu a spokojenost. Je u něj ale problém v tom, že je pro jednoho moc velkej (6-8 šálků), takže jsem teď při nákupu u Orphanespresso.com vzal od nich i Yamu TCA-3D. Vypadá moc pěkně, uvidíme po pořádným vyzkoušení, určitě napíšu zkušenosti.
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Mna hlavne zaujima skusenost s liehovym varicom. Toho jedineho sa trochu bojim, lebo ten, co mam na turistiku produkuju tak udesny smrad, ze vnutri by som ho dobrovolne nepouzival...Kytka píše:... uvidíme po pořádným vyzkoušení, určitě napíšu zkušenosti.

"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln
- mvaldo
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
dorucenie prebehlo v poriadku? clo a DPH si platil?Kytka píše: ... takže jsem teď při nákupu u Orphanespresso.com vzal od nich i Yamu TCA-3D ...
Rujir: v Al Cafeteru je používaj uvnitř, kavárna to není velká a nikdy jsem to tam nějak necítil, ani když jsme na tom vařiči připravili za sebou vac-pot, mokka konvičku a ještě džezvu (mokka konvička ani džezva nefungovaly na indukci...). Možná to bude tím rozdílem technický líh vs denaturovaný, o kterém se tu psalo ve vedlejším vláknu.
mwaldo: s doručením problém nebyl, dokonce se dala zásilka i sledovat na webu. Zabalení velmi pečlivý (každá krabice s produktem zvlášť v bublinkové fólii, ve větší krabici pak menší balíčky obsypány polystyrénovými peletami.) Clo ani DPH po mě nikdo nechtěl, i když balík podle výpisu cesty celnicí prošel.
mwaldo: s doručením problém nebyl, dokonce se dala zásilka i sledovat na webu. Zabalení velmi pečlivý (každá krabice s produktem zvlášť v bublinkové fólii, ve větší krabici pak menší balíčky obsypány polystyrénovými peletami.) Clo ani DPH po mě nikdo nechtěl, i když balík podle výpisu cesty celnicí prošel.
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
to Rujir: používám lihový čistič a nějak jsem nezaznamenal, že by z hořáku smrděl. Nemám pocit, že by se do něj muselo lít něco špéciálního. Po použití je pouze dolní baňka trošku začazená, čokoládová "skvrna velikosti mexického dolaru". Ale stejně se baňky umejvají, tak zde opět problém nevidím.
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tak ma prave zbavujete najvacsej obavy. A aky lieh sa teda ma pouzivat? Denaturovany alebo technicky?mill píše:to Rujir: používám lihový čistič a nějak jsem nezaznamenal, že by z hořáku smrděl. Nemám pocit, že by se do něj muselo lít něco špéciálního. Po použití je pouze dolní baňka trošku začazená, čokoládová "skvrna velikosti mexického dolaru". Ale stejně se baňky umejvají, tak zde opět problém nevidím.
- ringo
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
On i technický je denaturovanýRujir píše: A aky lieh sa teda ma pouzivat? Denaturovany alebo technicky?

Ale ten netechnický tolik nesmrdí. Nebo se dají koupit "paštiky" s lihovým gelem a VP postavit na stojan pro fondue

... a to jste ještě nebyli v Železném Brodu.
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Jaký líh se má používat nevím, ale já používám umělohmotnou láhev s červenou etiketou " Lihový čistič".
Rujir: viz vedlejší vlákno: netechnický denaturovaný. Teda on nedenaturovaný čistý etanol by imho taky bez problému fungoval, ale asi by mi ho přišlo škoda
Já se plánuju zeptat v Al Cafeteru, co používaj tam. Zatím jsem novej vacpot nezkoušel, hraju si s Twistem. 

- ringo
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Vzhledem k tomu, že pouze spotřební daň za litr čistého alkoholu činí 285 Kč, byla by to tak trochu zhejčkanostKytka píše:Teda on nedenaturovaný čistý etanol by imho taky bez problému fungoval, ale asi by mi ho přišlo škoda

... a to jste ještě nebyli v Železném Brodu.
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tak som pri navsteve Londyna neodolal a kupil som si Hario vac-pot od SQM. Zatial bol moj najvacsi vykon, ze som ho neposkodeny dostal na Slovensko, ale uz teraz musim povedat, ze to je asi najkrajsi pristroj na pripravu kavy, aky som kedy mal! Naaadhera! Dnes sa uz k tomu nedostanem, ale zajtra ho vyskusam!
BTW Majitelia vacpotov, ako skladujete ten filter? V chladnicke, mrazaku? Ako casto menite vodu, v ktorej ho skladujete? Nejake napady ako zabehnut cisto novy filter?

BTW Majitelia vacpotov, ako skladujete ten filter? V chladnicke, mrazaku? Ako casto menite vodu, v ktorej ho skladujete? Nejake napady ako zabehnut cisto novy filter?
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
?????? Co to má za filtr?????? Že se skladuje ve vodě???????? Jsem asi trochu pozadu, ale já jsem si myslel, že jsou do VP filtry látkové a skleněné. To je nějaký porézní gel alias kontaktní čočky na kafe?
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Do mrazáku alebo chladničky sa dáva preto, aby sa neprepálila káva pri príprave, záleží od výkonu horáku. Funguje to ako výmena termostatu na Gaggii...
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ano, ale je tam napisane, ze sa maju skladovat v chladnicke vo vode a voda pravidelne vymienat. Robite to tak? Ako hadat s intrukciami sa nemienim, ale zaujima ma, ci budem jediny podivin s filtrom v chladnicke, alebo nie. :-Dhnup píše:Do mrazáku alebo chladničky sa dáva preto, aby sa neprepálila káva pri príprave, záleží od výkonu horáku. Funguje to ako výmena termostatu na Gaggii...
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ja nemám vac-pot, mňa sa nepýtaj 

Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Standa
- kávovar:
- mlýnek:
Filtr mám pověšený u VP a nechávám ho normálně vyschnout. Že se má nechávat ve vodě v ledničce slyším poprvé. Každopádně vyzkouším. Informací v češtině na netu moc není, proto jsem vděčný za každou větu o této problematice. Jakou máte oblíbenou kávu od PC pro VP? Jsou některé kávy vhodnější nebo je to pouze otázkou chuti?
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Filtr mám pověšený vedle propraný a sundaný z toho kovovýho kolečka. Nevím, jak dlouho by kus hadru vydržel ponořený ve vodě. Před použitím filtr samozřejmě namočím. Po použití vyperu v teplé vodě. Zajel jsem ho v kafi z FP, do kterého jsem ho namočil na noc. Plus samozřejmě opakované proprání v teplé vodě.
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Hmmm, navod je ale v tomto ohlade dost jasny a zrozumitelny:
"To prevent absorbing odor, wash the filter after use, place it in a container filled with water and store the container in the refrigerator. Please change the water regularly."
A pre tych, co nevladnu anglictinou:
"Aby ste zamedzili absorbovaniu pachov, umyte filter po kazdom pouziti, dajte ho do nadoby naplnenej vodou a nadobu skladujte v chladnicke. Prosim, mente vodu pravidelne."
A ked sa pozriete na stranku SQM tak tam maju nieco podobne napisane aj pri prekvapkavaci s latkovym filtrom. Tam je este spomenuta druha moznost - mrazak. Tak som z toho mierne zmateny teraz...
"To prevent absorbing odor, wash the filter after use, place it in a container filled with water and store the container in the refrigerator. Please change the water regularly."
A pre tych, co nevladnu anglictinou:
"Aby ste zamedzili absorbovaniu pachov, umyte filter po kazdom pouziti, dajte ho do nadoby naplnenej vodou a nadobu skladujte v chladnicke. Prosim, mente vodu pravidelne."
A ked sa pozriete na stranku SQM tak tam maju nieco podobne napisane aj pri prekvapkavaci s latkovym filtrom. Tam je este spomenuta druha moznost - mrazak. Tak som z toho mierne zmateny teraz...