Zdravím všechny,
napadla mne taková kacířská myšlenka a to je domácí výroba tohoto exotického přístroje. Jsou to vlastně jen dvě skleněné nádoby s filtrem. Použil bych tedy varnou baňku se zábrusem a nálevku se skleněnou fritou, také samozřejmě se zábrusem. Tím bych se vyhnul gumovému těsnění. Mohl bych použít sklo dle mého výběru a výsledek by byl plus minus totožný. V Británii jsem viděl vacuum pot od firmy Pyrex a to je vlastně várobce laboratorního skla. Co na to říkáte?
Vacuum Pot podomácku
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Vacuum Pot podomácku
jasne, premysleli jsme pred par lety o tom samem ... chteli jsme to nechat vyrabet i seriove ... samozrejme ale byla prekazkou vysledna cena
dejte vedet, jak jste dopadl ...

Re: Vacuum Pot podomácku
Určitě dám. Jediný problém vidím zatím v hrubosti frity. Nevím totiž, jakou pórovitost použít. Navíc taková nálevka je trochu atypická a vidím to tak, že její upravení bude pokračovat ručně u kahanu s dmychadlem. To je další problém. Jestli mi tam ta nálevka rupne a nebo to zmrvím, udělám si škodu minimálně za 500. Rád bych to celé sehnal od Pyrexu. Tohle ale snad vyřeším s kamarádem, který je chemik a je na škole, kde mi s tím možná i pomůže. Výsledná cena asi lehce přes 1000,-
Naposledy upravil(a) hnup dne pon 23. srp 2010 7:55:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necitujte predošlý príspevok.
Důvod: Necitujte predošlý príspevok.