Kapaná káva

Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Kapaná káva

Příspěvek od primacafe »

Snad jen kávovarů na překapávanou kávu je nabízeno větší množství, než kávovarů na espresso.
Ani přípravu překapávané kávy nezatracuji. Tímto způsobem děláme kávu hlavně v létě. Nakapaná plná konvice pěkně vychlazená v lednici, přijde vhod v horkých letních dnech. Někdy i oslazená.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
arnost.dadak
Příspěvky: 26
Registrován: úte 07. dub 2009 13:33:37
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Kapaná káva

Příspěvek od arnost.dadak »

Může být káva nahrubo namletá,nebo je lepší spíše jemný způsob mletí?Děkuji. :roll:
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Kapaná káva

Příspěvek od primacafe »

S jemně namletou kávou může být problém v tom smyslu, že může ucpat filtr takovým způsobem, že se překapávání může zastavit. Ale tak jak u každého způsobu přípravy kávy, je několik faktorů u daného způsobu, které ovlivňují výslednou chuť danou intenzitou vyluhování namleté kávy.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
danst
silně pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
bydliště: Ústecký kraj
kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45

Re: Kapaná káva

Příspěvek od danst »

Na dovolenou budu tentokrát sahat nouzově k překapávané kávě, je možno říct, jakou hrubost mletí vzhledem k mletí na espresso ? Např. Espresso na Rockym : X překapávaná X + Y? Díky za radu.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Dripper ( obyčejná česká překapávaná káva)“