Tassimo a 3 bary

Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
imperator
více pokročilý
Příspěvky: 142
Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
bydliště: Slovensko
kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
mlýnek: Nivona CafeGrano

Re: Tassimo a 3 bary

Příspěvek od imperator »

No zatial sa mi podarilo dostať sa na 5 moka denne - ide o to ci ich mozem vypit aj 10 alebo radsej nie.
Ja mam sklokeramiku takze stupen 6 je stale rovnaky. Skoda ze nemam nejaky testovaci prizok s ktorym by som si v roznych kavach odmeral kofein.
Kazdopadne espresso by malo mat tych 40mg - berie sa to od 1-1,2% na gram arabicy - ale kedze tam je kratky cas stihne sa extrahovat taka polovica. Tuto to prebieha 2x dlhsie - natecie skoro 2x viac - tlak je akorat mensi ale ten bude mat len vplyv na oleje a aromaticke latky nez na kofein - tym padom by teoreticky mohol mat shot - 70-80 mg kofeinu (co je v mojom pripade teda skoda). Myslim ze som sa aj dohladal ze lungo pripravene dlhsou pripravou nie zruedenim ma tych 80mg - minimalne sa da ale prehlasit ze viac ako 80mg tam nebude kedze viac z davky nedostanem :-)
Uživatelský avatar
wladas
silně pokročilý
Příspěvky: 518
Registrován: ned 15. úno 2015 16:27:30
bydliště: Bratislava
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Mazzer SJ

Re: Tassimo a 3 bary

Příspěvek od wladas »

Je to individualne. Sam si musis najst svoju znasanlivost.
Neviem odkial mas tie cisla ale nemaju logiku. Turek ma najviac kofeinu a tam ziaden tlak nie je.
Kazdopadne velke rozdiely pri priprave nie su. Ovela vacsie rozdiely su pri roznych druhoch kavy. Napr robusta ma 3x viac kofeinu nez arabika.
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Uživatelský avatar
imperator
více pokročilý
Příspěvky: 142
Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
bydliště: Slovensko
kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
mlýnek: Nivona CafeGrano

Re: Tassimo a 3 bary

Příspěvek od imperator »

hej to viem aj ked ja som nasiel ze ma viac od 2x do 3x samozrejme individualne. To ze ma turek najviac viem - nakolko ked uz sa mi to tam luhuje 10 minut tak je tam asi fakt vsetok kofein. Tlak som do toho nezarataval ved som pisal ze silnejsi tlak ma vplyv len na extrakciu hlavne aromatickych olejov a inych "chutovych" latok nez na kofein.
Tiez som to myslel tak ze ked kava obsahuje 1-1,2% kofeinu na gram - co je napr na 7g - 70-80mg - tak nemozem z turka (ak tam dam 7g a zalejem "hocikolko") dostat viac nez tych 80mg pretoze viac uz v tej kave ani nie je (pisem na napoj - ak to zalejem 2dc tak tolko bude v 2dc ak 1dc tak v 1dc :) )

Co sa tyka znasanlivosti - funguje to tak nejak ako espresso cize nijak zvlastne - jedine co citim je ked si zalejem nesscafe classic ktora by mala mat (vzhladom na hodnoty odmerane laboratornymi podmienkami) 70mg na 2g kavy - a ked to tam supnem 4g a zalejem 2dc - tak to uz citim :) ked si zalejem nescafe gold v takom istom mnozstve tak nic extra (nakolko je uz z arabicy a ma nejakych 44mg na 2g) Chapem ze tu pletiem instatne ale pouzivam to len na to - ze som nasiel test instatnych kav kde to odmerali presne a mam to odskusane po vypiti - takze ci ma espresso alebo mokka 40-80 teoreticky to moze byt jedno a rozdiel velmi nepostrehnem.

Vcera som si ale v meste objednal espresso - prislo mi take asi 1dc kavy - šupol som to do seba a teda celkom som to citil az ma rozklepalo - no je mozne ze tam namleli aj robustu co v kombinacii s dlhou extrakciou mohol byt poriadny zivotabudic.

Inak k tej velkosti - minule v mcdonals hovorim jedno espresso a dostal som lungo - hovorim nechcel som "grande" ako ho mate oznacene ale normalne - a ona to musite povedat ze chcete male - lebo ked niekto povie espresso a urobim "malicke" tak mi ho vracaju ze chcu "normalne"
Takze ono preto aj ta "davka" ktoru som dostal v meste - kym sa to tu pretransformuje na espresso - 25ml tak asi aj 100 rokov.
Uživatelský avatar
imperator
více pokročilý
Příspěvky: 142
Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
bydliště: Slovensko
kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
mlýnek: Nivona CafeGrano

Re: Tassimo a 3 bary

Příspěvek od imperator »

Tak som sa aspon nieco dozvedel - ale celkovo nedozvedel - akorat poopravim - ze keby sa pisalo na boku obalu ake je zlozenie tak im nepisem

Vážený pane xxxx,

děkujeme Vám za Váš dotaz ohledně naší kávy TASSIMO Jacobs Espresso a TASSIMO Morning Café. U espressa jde o kávu se sametovou, oříškovou pěnou pravého espressa s jeho typickou a nenapodobitelnou, intenzivní chutí a vůní, jež jsou dány pečlivým výběrem těch nejlepších tmavě pražených zrn.

U obou výrobků se jedná o směs arabiky a robusty (což je uvedeno i na boční straně výrobku) a to proto, aby bylo dosaženo požadovaných vlastností ve všech směrech. Přesné složení Vám bohužel sdělit nemůžeme, neboť to je součástí firemního know- how, tedy výrobního tajemství, ale ujišťujeme Vás, že naše káva je vždy vyráběna z vybraných kávových zrn nejvyšší kvality.

To, že není přesný poměr obou druhů káv uveden, je v souladu se současnou legislativou a platnými předpisy.

Hodně konzumentů kávy považuje za kvalitnější druh kávu Arabika. Ve skutečnosti je to ale trochu jinak. Oba druhy káv mají své přednosti, ale i nedostatky. Robusta oproti Arabice obsahuje více než dvojnásobné množství kofeinu a téměř dvojnásobek látek, souhrnně nazývaných antioxidanty. Vyšší obsah kofeinu dává sice robustě intenzivnější hořkou chuť, na druhou stranu je ale právě proto robusta vhodnější na zahánění únavy, tedy právě k tomu, co je považováno za základní cíl konzumace káv.

Směsi kávy se většinou skládají z více základních druhů zrn. Správnou kombinací vhodně zvolených druhů se vytvoří směs s harmonickou a ucelenou chutí. Namíchat dobrou směs, aby výsledná káva měla vyváženou chuť i vůni, bývá proto uměním.

Káva je vždy 100% přírodní produkt a neobsahuje žádné přídatné látky. Káva je semeno kávovníku, které je očištěné a upražené (popř. umleté). Používáním různých kávových zrn, způsobem pražení a mícháním vytváříme různé druhy kávy.

Věříme, že Vás naše odpověď alespoň čátečně uspokojila a že budete i nadále naším spokojeným zákazníkem. Přejeme Vám mnoho příjemných chvil s šálkem naší kávy.

Další informace naleznete na našich webových stránkách www.kavajacobs.cz

Ještě jednou děkujeme za Váš zájem a přejeme hezký den.
Uživatelský avatar
imperator
více pokročilý
Příspěvky: 142
Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
bydliště: Slovensko
kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
mlýnek: Nivona CafeGrano

Re: Tassimo a 3 bary

Příspěvek od imperator »

Nemate niekto pristup na dtest ? Chcel by som vediet vysledky

https://www.dtest.sk/test/tassimo-jacobs-espresso/34381
Uživatelský avatar
imperator
více pokročilý
Příspěvky: 142
Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
bydliště: Slovensko
kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
mlýnek: Nivona CafeGrano

Re: Tassimo a 3 bary

Příspěvek od imperator »

Skúsim to dať sem nakoľko to nie je na zakladenie samostatnej témy

Zapnem tassimo - stlačím tlačidlo a cca o 10 sekúnd už ide káva - ok - dočítal som sa že je tam prietkový ohrievač.

Mám aj klasický DeLonghi ECO310BK a tam to trvá pár minút - je tam tiež prietkový ohrievač ?

Alebo v čom je rozdiel ? Stačí jednoducho :) Ďakujem.
Uživatelský avatar
imperator
více pokročilý
Příspěvky: 142
Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
bydliště: Slovensko
kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
mlýnek: Nivona CafeGrano

Re: Tassimo a 3 bary

Příspěvek od imperator »

Takže odpoviem si sám a možno ti niekedy aj niekomu pomôže - Tassimo používa typ prietokový ohrievač, takže trvá pár sekúnd kým sa nahreje a už môže pracovať a presovače využívajú boiler kde trvá nahriatie od 40 sekúnd vyššie a objem je od 150 do 180ml...
Odpovědět

Zpět na „jiné - k tématu“