Kávová kombucha
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 111
- Registrován: úte 07. bře 2017 23:59:49
- bydliště: Vysočina, Kamenice nad Lipou
- kávovar: Silvercrest SEM 1100 A2, teď Rancilio Silvia BC
- mlýnek: Tristar KM 2270,Graef cm 702, teď Rancilio Rocky Doserless
Kávová kombucha
Máte někdo zkušenost z výrobou. je to docela náročné na množství kávy.... tak se to dělá i z logru a moje otázka zní jestli se může použít logr, který jsem usušila namísto z mrazáku. V receptech se píše čerstvý logr, ale tolik ho zas za 1 den nemám a mrazák se mi po každým uděláním kávy otevírat nechce. Doporučuje se uchovávat přebytečný logr v mrazáku v domácích podmínkách. Jinak v kavárnách máte nastřádáno klidně i za půl dne na jednu dávku kombuchy
- AnnaK
- Příspěvky: 3
- Registrován: stř 09. led 2019 16:15:54
- bydliště: Praha
- kávovar: Nespresso Krups Essenza Mini
- mlýnek: Používám kapslový kávovar
Re: Kávová kombucha
O kávové kombuche jsem nikdy neslyšela. v čem je jiná než ta klasicka? zni to docela zajimavě. Dejte určitě vědět kdybyste to zkoušela a jak to dopadlo. jinak recept na přípravu je jako u klasické kombuchy viz. jen s tím že se při příprave použije logr? o kombuche přemýšlím už dlouho hlavne kvůli tomu jak je v ní hodně probiotik.
Kód: Vybrat vše
https://www.probiotikus.cz/kombucha/ ?
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 111
- Registrován: úte 07. bře 2017 23:59:49
- bydliště: Vysočina, Kamenice nad Lipou
- kávovar: Silvercrest SEM 1100 A2, teď Rancilio Silvia BC
- mlýnek: Tristar KM 2270,Graef cm 702, teď Rancilio Rocky Doserless
Re: Kávová kombucha
zkoušela jsem jen z logru a na 1l vody. Pracuje to stejně jako čajová kombucha. Na druhou fermentaci jsem dávala citronovou kůru a chutnalo to jako mazagrande. mateční kombucha se může vrátit do čajového hotelu novou jsem dala no zbytku kávového nápoje(nový hotel) a zatím mi to nezplesnivělo a kombucha i dál roste. Ale jak jsem psala víše na 2 litry nápoje je půl kila logru nebo 100g mleté kávy a 80g/l cukru a ještě trochu nálevu z hotelu jako startér a kombuchu