V přímém porovnání vyhrál 23.420 z důvodu 'malosti'.
Jelikož 20let piji jen turka, zkušenosti s tímto nemám žádné. Proto budu přispívat průběžně svými praktickými postřehy.
Dolce Gusto - když jsem neměl žádné porovnání, tak dobré
Nespresso - NEPOROVNATELNĚ lepší, DulcaoDeBrazil mě jako začátečníka téměř srazila do kolen (síla)
23.420 - proto teď mlýnek nechávám na středu, Extra jemná chuť(1/5)+Extra velký hrnek(5/5)
Pěna nic moc, je to taková žbrďola, ale jako přechod z turka (a po nemoci) mi to zatím vyhovuje.
Přístroj se při každém zapnutí a vypnutí proplachem čistí. Tzn. počítejte s tím, že necháte (na furt) pod tryskama nějakou nádobu na tuto vodu (varianta nechat jí ztékat do vaničky je nevýhodná kvůli čištění). Má to fci automatického zapnutí, která ovšem neudělá kávu, ale kávovar se zapne nahřeje vodu a pročistí.
Do zásobníku se vejde 150g kávy (do 5450 paradoxně 125g, dle TTD), což v kombinaci se soustavným čištěním znamená, že na jeden plný zásobník kávy, přijde cca 4x dolití zásobníku vody.
Tryska na Cappuccino/Hot milk:
Jsou to dvě části, které se musí pokaždé umýt. Tahem vytáhnete tu velkou stříbrnou včetně plastového kroužku a poté ještě jednu menší - tady se mi to nezdá, je to plast na plast s aretačním zoubkem (čas ukáže jestli to urvu, nebo zda-li se mi to jen zdá) . Obě jdou nasunout zpět jen jedním způsobem. Pošilhávám po Aeroccinu od Nespressa, protože mi našlehání pravděpodobně vyhovuje více....
Apropó HotMilk se od nahřání mléka v microvlnce odlišuje první 2minuty takovým lehce 'našlehaně-vzdušnou' chutí. Čili jestli nemáte rádi horké kafe, tak rozdíl nepoznáte.
Teď jsem se spíše zaměřil na to, co mi vadí. Každopádně ideální pro celou rodinu - zmáčknu tlačítko a káva je hotová cobydup

P.S. Kupovány byly dva kusy, bude zajímavé sledovat poruchovost, atd.....