Problémy levných kávovarů
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- czhawk
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: Problémy levných kávovarů
Tedy dobrá, otevřu tajenku - je to slavná italsky znějící a čínsky se smějící značka DeLonghi .... , ale co si budeme povídat, tohle střevo může být téměř v čemkoli.

-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Raději džezvu nebo mokka konvičku a slušný plynový vařič.Redmann píše:A čo by ste chceli za tie peniaze?
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
O tom nie je pochýb.
Ale to nebola reakcia na to, či kúpiť, alebo nekúpiť. To sme už preberali 100x a výsledok vieme.
Ale na to, aké črevá môže mať lacný kávovar. No, lacné asi... Tak sa už toľko nečudujte.
Ale to nebola reakcia na to, či kúpiť, alebo nekúpiť. To sme už preberali 100x a výsledok vieme.
Ale na to, aké črevá môže mať lacný kávovar. No, lacné asi... Tak sa už toľko nečudujte.

Dle mého je taková to debata takřka zbytečná a je to spíš o tom, že cena předmětu odpovídá náročnosti použití a také stavu jak se o něj máme chovat. Z 90% však k levné věci se chováme tak že dostává zabrat více než ta drahá a tedy její životnost je také daleko kratší. Kávovar za 1000 Kč nečistíme a kávovar za 50.000 Kč nejen že čistíme ale i ho leštíme a balíme atd..
- elwoodblues
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
A já blbec jsem si do této chvíle myslel, že plast nevydrží tolik, co kov.
Každý svého kafe strůjcem
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Aha ... nějaká tvrdá statistická data k tvrzení "Z 90% však k levné věci se chováme tak že dostává zabrat více než ta drahá" máte? A vy si mykáte? To je zajímavá gramatická úchylka.OTS píše:Dle mého je taková to debata takřka zbytečná a je to spíš o tom, že cena předmětu odpovídá náročnosti použití a také stavu jak se o něj máme chovat. Z 90% však k levné věci se chováme tak že dostává zabrat více než ta drahá a tedy její životnost je také daleko kratší. Kávovar za 1000 Kč nečistíme a kávovar za 50.000 Kč nejen že čistíme ale i ho leštíme a balíme atd..
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Udržovat kávovar čistý je nutné ať stál 500kč nebo 500 000kč. Bordel na sprše, bordel v misce a špinavá páka se velice negativně projeví na chuti. Zvlášť ta páka, když na to budete kašlat stejně jako já a bývalý majitel tak její vnitřek bude krásně hnědý a mazlavý. Ony ty oleje z kávy ulpívají v páce a oxidují. Nehledě na to vyčistit to je peklo.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.