Nevím, jestli je to na nové téma nebo to napsat jako pokračování "kupujeme nový kávovar"- nechám na administrátorovi
Zajímalo by mě, jestli existuje nějaké esspreso(mimo profesionální typy) s větší než tou "běžnou" vzdáleností od konce páky k podložce. Nemyslím napěňovací trysku(ta se dá asi vždy vychýlit), ale jen tu vzdálenost od místa kde teče presso z páky k podložce. Většinou tam vejdou jen malé šálky. Já ráda experimentuji a vyhovuje mi ve všech oblastech jaksi co nejširší spektrum prožitků a požitků

, takže espresso já ráda, ale nejen to tany . Např. laté(zřejmě macchiato) - nejdřív napěnit mléko ve sklenici a pak to celé podstavit pod páku a do toho se udělat presso - zůstanou krásné tři vrstvy : dole bílá(mléko), pak tmavá(presso) a nad tím bílá pěna, požitek i pro oči... No, pro tzv."pravověrné" presaře to asi vypadá jako čirá zhovadilost :D něco jako rastaman v synagoze, ale mě ty nepřeberné možnosti přípravy i surovin prostě vyhovují

. Někde jsem viděla espresso, které mělo tu "podložku" dvoupolohovací -dala se dát výš nebo níž podle potřeby. Ale už nevím co to bylo za typ.... Nebo nějaké má možná hodně vysokou podložku, která se dá vyjmout a tím vznikne o dost větší prostor. Na netu tyhle údaje vůbec nejsou - pokud tam jsou aspoň rozměry(a navíc nemám jistotu že jsou vůbec správné!!!), tak to přepočítávám s pravítkem v ruce na monitoru :D A v kamenných obchodech kde by si to člověk přímo "ošahal" je zase malý výběr...