Ascaso UNO PROF PID
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Ascaso UNO PROF PID
Vlastní tady někdo zmíněný přístroj? Dal by mi někdo nějakou radu/tip k PID ovládání?
Díky
Díky
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 113
- Registrován: pát 14. říj 2011 15:48:51
- bydliště: Nitra
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Rancilio Rocky SD
Re: Ascaso UNO PROF PID
Ja som Gicar PID dávala do Silvie a pri jeho nastavovaní mi pomohol návod v prílohe. Neviem, či chceš meniť PID parametre, ktoré sú v kávovare už nastavené od výrobcu, alebo len teplotu. Ovládanie teploty na tom mojom pide je jednoduché, ovláda sa šípkami.
Pri nastavovaní teploty sa najskôr stlačí ľavé tlačidlo a hneď nato pravé. Zobrazí sa nastavená teplota a potom už len šípkami hore alebo dole.
Pri nastavovaní teploty sa najskôr stlačí ľavé tlačidlo a hneď nato pravé. Zobrazí sa nastavená teplota a potom už len šípkami hore alebo dole.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Ascaso UNO PROF PID
díky, spíše mě zajímalo jaké změny to provede na výsledné kávě, je to můj první stroj s PID
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Ascaso UNO PROF PID
To si děláte srandu. Pokud máte kávovar s PIDem, tak není snad nic jednodušího, než si to zkusit. Záleží na kávě jakou zrovna použijete.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 113
- Registrován: pát 14. říj 2011 15:48:51
- bydliště: Nitra
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Rancilio Rocky SD
Re: Ascaso UNO PROF PID
Neviem, rôzne kávy sa môžu chovať rôzne, záleží aj od spôsobu praženia. Aspoň mne sa to tak zdá. Ja mám kávu praženú skôr do tmava a tam sa mi potvrdilo, že nižšia teplota znamená svetlú cremu a kyslejšiu chuť. Ja som skúšala rôzne teploty, a keď bola káva taká, ako mi vyhovuje, tak som už do toho nebabrala.
Re: Ascaso UNO PROF PID
no...srandu si nedělám, jasné že to vyzkouším, ale chtěl jsem se vyhnout případným slepým uličkám 

Re: Ascaso UNO PROF PID
nora, gratuluji ke kávovaru. Jaká je spokojenost? Prede mou ted stoji rozhodnuti jaky kavovar a mlynek koupit. Chtel bych s PIDem. A tento Ascaso je jedna z variant. Dalsi je LELIT. Jaky mlyn pouzivas?
Dobrému espressu zdar. A "rybniční vodě" zmar :/
Dobrému espressu zdar. A "rybniční vodě" zmar :/
Re: Ascaso UNO PROF PID
Tak jsem se stal čerstvým majitelem Ascaso Steel Uno Prof PID a mlýnku Ascaso I-Steel. Zatím se s tím učím. O víkendu jsem postupnými kroky viladil espresso z použitím kávy, kterou jsem koupil s kávovarem (směs arabica a robusta, ne čerstvě pražená). Dnes večer jsem konečně použil čerstvě praženou kávu 100% arabicu, směs pro Espresso. A jsem zase na začátku.
Uff, s tím stepless mlýnkem to bude fuška. Snad se to naučím a nebudu litovat nemalé investice
Uff, s tím stepless mlýnkem to bude fuška. Snad se to naučím a nebudu litovat nemalé investice

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: Ascaso UNO PROF PID
nebude to fuška. Právě naopak. stepless mlýnek (podle mne) je zcela ideální a neměnil bych. Upravíš plynule. Různé druhy kávy (vše 100% arabica, čerstvě pražené) tak rozdíl mezi otočkama kolečkem tak asi 7 (pro espresso). Takže žádná tragedie to není 

- lukyn
- více pokročilý
- Příspěvky: 448
- Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
- bydliště: střední Čechy
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ascaso UNO PROF PID
přesně tak. Korekce mezi jednotlivými kávami, je věcí pár otáček čudlíkem a chvilkou cviku. Mlýnek dělá trošku nepořádek, doporuču udělat plast. nástavec z kelímku nebo malé petky a nasazovat na misku. To ovšem za předpokladu demontáže vidlice.
Jo a nezapomen, že při změně hrubosti mletí musí mlýnek běžet - tedy pokud máš s plochými kameny.
Jo a nezapomen, že při změně hrubosti mletí musí mlýnek běžet - tedy pokud máš s plochými kameny.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 237
- Registrován: pon 27. srp 2012 12:11:21
- bydliště: Benešovsko
- kávovar: Nuova Simonelli Oscar, Gaggia Baby Twin,Gaggia New Baby Twin
- mlýnek: Lan San Marco, Gaggia, Ascasco
Re: Ascaso UNO PROF PID
Zahraniční dodavatel, kde kupuju doplňky nebo náhradní díly k Oskárkovi, mi teď poslal odkaz, že mají nové stroje - od značky Ascaso. Neznám ji, jen ze zvědavosti jsem tam kouknul, a mají tam nerez strojovničku s PIDem, a mě to připadá po přepočtu na eura, že cena nevypadá špatně.
Sice to má na mě malý bojler, ale to nemusí být vzhledem k ceně a PIDu negativum. Zajímaly by mě zkušenosti lidí s Ascasem
Sice to má na mě malý bojler, ale to nemusí být vzhledem k ceně a PIDu negativum. Zajímaly by mě zkušenosti lidí s Ascasem

Kód: Vybrat vše
http://elektros.it/gb/en/coffee_machines/f/designer_ASCASO/?limit=21&price_from=518&price_to=2114
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Ascaso UNO PROF PID
Tuto značku u nás zastupuje Hraspo. - to jen tak pro info.
- Cubique
- začátečník
- Příspěvky: 69
- Registrován: stř 14. kvě 2008 17:57:41
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Catler Dual Boiler, předchozí: ECM Technika IV, Ascaso Prof
- mlýnek: Mazzer Mini Doserless, Niche Zero
Re: Ascaso UNO PROF PID
Pánové, tak rád připojím svoji zkušenost s tímto strojem.
Je to nádherný kus železa...
-I když jsem se snažil předehřátí urychlit, pořádné prohřátí (alespoň 15min, se nedá úplně nahradit)
-Taky jsem zjistil, že příprava espressa a hlavně šlehání mléka se nedá nastudovat. To se musí odžít. Byl jsem teoreticky slušně vybaven, ale kdo to do ruky nedostane, ten to tam prostě nemá...
-Musel jsem povolit OVP ventil, protože od výroby byl nastavený na cca 14bar.
-Chystám se na odhlučnění pumpy - dodám poznatky do zvláštního vlákna
-odvod z OVP byl směřovaný do odkapové nádržky. Předělal jsem na odtok zpět do zásobníku vody. Velmi se tím snížila nutnost vylívat odkap.
-krásný minimalistický design(ty pákové vypínače á la stíhačka prostě miluju)
-Bojler hřeje do 80st., potom cca 4minuty nic, a potom pokračuje na stých 93st. Když ale při 80stupních otevřu parní ventil, po chvíli nahřívání pokračuje. Té páry je tak moc, že jsem schopen v pohodě našlehat 200ml mléka.
Když to shrnu: velmi praktický stroj, krásný, skvělý portafilter, vynikající systém šuplíku na odkapávání, vynikající na mléčné nápoje.
Je to nádherný kus železa...
-I když jsem se snažil předehřátí urychlit, pořádné prohřátí (alespoň 15min, se nedá úplně nahradit)
-Taky jsem zjistil, že příprava espressa a hlavně šlehání mléka se nedá nastudovat. To se musí odžít. Byl jsem teoreticky slušně vybaven, ale kdo to do ruky nedostane, ten to tam prostě nemá...
-Musel jsem povolit OVP ventil, protože od výroby byl nastavený na cca 14bar.
-Chystám se na odhlučnění pumpy - dodám poznatky do zvláštního vlákna
-odvod z OVP byl směřovaný do odkapové nádržky. Předělal jsem na odtok zpět do zásobníku vody. Velmi se tím snížila nutnost vylívat odkap.
-krásný minimalistický design(ty pákové vypínače á la stíhačka prostě miluju)
-Bojler hřeje do 80st., potom cca 4minuty nic, a potom pokračuje na stých 93st. Když ale při 80stupních otevřu parní ventil, po chvíli nahřívání pokračuje. Té páry je tak moc, že jsem schopen v pohodě našlehat 200ml mléka.
Když to shrnu: velmi praktický stroj, krásný, skvělý portafilter, vynikající systém šuplíku na odkapávání, vynikající na mléčné nápoje.
- Dunkar
- Příspěvky: 1
- Registrován: stř 08. dub 2020 18:09:40
- bydliště: Kladno
- kávovar: Ascaso Steel UNO PID
- mlýnek: Eureka Mignon Specialita
Re: Ascaso UNO PROF PID
Dobrý den všem,
rád bych se pokusil, alespoň krátce, zprostředkovat svojí zkušenost s Ascaso Steel UNO PID. Toto je můj vůbec první příspěvek, nejsem úplným zastáncem neustálého přispívání, zato jsem úplný začátečník v přípravě espressa. Četl jsem již dříve toto fórum a pak se i registroval. Zajímalo mě kafe čím dál víc, tedy espresso mám na mysli. Je zrovna blbá doba a tak bylo i víc času na čtení. Samozřejmě jsem si zprvu myslel, že mi asi praskne hlava, kolik je tu různých informací. Pak se dostavily pokusy vytvořit cosi, co espresso alespoň vzdáleně připomíná, na mých předchozích strojích. Bohužel. Směšovač a drtič byly zasláni na věčný odpočinek Elektrowin a přišel čas koupit něco, co umí espresso. Vybral jsem si tento přístroj, protože se mi líbil kratší čas nahřívání, než je u boilerů, deklarovaná úspora energie proti boileru a líbil se mi celkově jako takový. Prostě jsem si nějak vnitřně řekl, že tradice jsou hezká věc, ale technika jde dopředu a já to s tou "inovací" zkusím.
Po nutném počátečním nastavení, npř. tlak - má z výroby nastaveno cca 14 bar, měřeno na slepé misce vestavěným manometrem, nastavení PID atd., jsem se dal do nastavení mlýnku. Mlýnek jsem koupil Eureka Mignon Specialita, u kterého jsem opět pomocí vnitřního hlasu (a samozřejmě referencí zde na fóru) dospěl k závěru, že v této velikosti stroje, která je pro mě ještě snesitelná asi chybu neudělám. Mimo jiné se mi také líbil - opět. Výsledné výtvory byly pitelné již na konci první desítky a to mě překvapilo. Ještě víc mě překvapilo, když později natekla první slušná crema a pak i tygříci, asi ne výstavní, ale radost jsem měl a kávu si náležitě vychutnal.
Závěrem bych chtěl napsat, že přístroj má, tedy podle mého názoru, stále opakovatelné výsledky a to je super. Když už na to přijdu a příště to znovu dodržím, tak je to pořád to samé, než dojde káva. Pak na to brzy přijdu znovu a zase dokola. Toho si cením asi nejvíc a nevím, jestli už jsem psal, že se mi líbí ...
rád bych se pokusil, alespoň krátce, zprostředkovat svojí zkušenost s Ascaso Steel UNO PID. Toto je můj vůbec první příspěvek, nejsem úplným zastáncem neustálého přispívání, zato jsem úplný začátečník v přípravě espressa. Četl jsem již dříve toto fórum a pak se i registroval. Zajímalo mě kafe čím dál víc, tedy espresso mám na mysli. Je zrovna blbá doba a tak bylo i víc času na čtení. Samozřejmě jsem si zprvu myslel, že mi asi praskne hlava, kolik je tu různých informací. Pak se dostavily pokusy vytvořit cosi, co espresso alespoň vzdáleně připomíná, na mých předchozích strojích. Bohužel. Směšovač a drtič byly zasláni na věčný odpočinek Elektrowin a přišel čas koupit něco, co umí espresso. Vybral jsem si tento přístroj, protože se mi líbil kratší čas nahřívání, než je u boilerů, deklarovaná úspora energie proti boileru a líbil se mi celkově jako takový. Prostě jsem si nějak vnitřně řekl, že tradice jsou hezká věc, ale technika jde dopředu a já to s tou "inovací" zkusím.
Po nutném počátečním nastavení, npř. tlak - má z výroby nastaveno cca 14 bar, měřeno na slepé misce vestavěným manometrem, nastavení PID atd., jsem se dal do nastavení mlýnku. Mlýnek jsem koupil Eureka Mignon Specialita, u kterého jsem opět pomocí vnitřního hlasu (a samozřejmě referencí zde na fóru) dospěl k závěru, že v této velikosti stroje, která je pro mě ještě snesitelná asi chybu neudělám. Mimo jiné se mi také líbil - opět. Výsledné výtvory byly pitelné již na konci první desítky a to mě překvapilo. Ještě víc mě překvapilo, když později natekla první slušná crema a pak i tygříci, asi ne výstavní, ale radost jsem měl a kávu si náležitě vychutnal.
Závěrem bych chtěl napsat, že přístroj má, tedy podle mého názoru, stále opakovatelné výsledky a to je super. Když už na to přijdu a příště to znovu dodržím, tak je to pořád to samé, než dojde káva. Pak na to brzy přijdu znovu a zase dokola. Toho si cením asi nejvíc a nevím, jestli už jsem psal, že se mi líbí ...