Rocket R Nine One
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- lukky78
- více pokročilý
- kávovar: DeLonghi, Catler ES 8012, Bezzera Magica, Rocket R Nine One
- mlýnek: Compak K3 Timer, Porlex Tall
Re: Rocket R Nine One
Zdravím všechny kávové nadšence, po dlouhé době a dlouhém přemýšlení jsem se rozhoupal a prodal svou Bezzeru Magicu s kterou jsem strávil cca 4 roky. Byla to krásná léta, spousty alchymie, boj s teplotou u HX bojleru s E61, ale když se chce všechno jde
. Nastal čas rozbít prasátko úspor a posunout to dál a to konkrétně na mašinu s dual bojlerem, třemi PIDy (bojler 1, bojler 2, hlava) a čerpadlem s profilaci tlaku jak manuálním tak programovatelným (ať jsou výsledky konstantní).
Konkrétní parametry mašiny zde vypisovat nebudu, můžete je nalézt na webu https://www.coffeehub.cz/
Další info budu zasílat průběžně. Po nastavení parametrů profilace (tlak, čas, výsledná gramáž extraktu) jsem maximálně spokojen, doubleshoty padají jeden za druhým a to v konstantní kvalitě. Ještě mne čeká dost bádání v nastavení
.
Velké poděkování patří klukům z Coffeehub a to konkrétně p.Královi, který nelenil a po doručení kávovaru do prodejny ho naložil a přivezl mi jej na chalupu (cca 4h cesty tam a 4h zpět) kde proběhlo předvedení a zaškolení.

Konkrétní parametry mašiny zde vypisovat nebudu, můžete je nalézt na webu https://www.coffeehub.cz/
Další info budu zasílat průběžně. Po nastavení parametrů profilace (tlak, čas, výsledná gramáž extraktu) jsem maximálně spokojen, doubleshoty padají jeden za druhým a to v konstantní kvalitě. Ještě mne čeká dost bádání v nastavení

Velké poděkování patří klukům z Coffeehub a to konkrétně p.Královi, který nelenil a po doručení kávovaru do prodejny ho naložil a přivezl mi jej na chalupu (cca 4h cesty tam a 4h zpět) kde proběhlo předvedení a zaškolení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lukky78 dne úte 11. srp 2020 11:42:12, celkem upraveno 1 x.
Že jsem tu lezl :-)
- PaSto
- kávovar: Rancilio Silvia PID BunaCafé edice
- mlýnek: Niche Zero
Grande finále Tvého motta "Že jsem tu lezl"
Krásný stroj 

- jerrymouse
- více pokročilý
- kávovar: Lelit Bianca
- mlýnek: Timemore Sculptor 64s (SSP MP), 1zpresso Q2, ...
Taky byl ve výběru a pan Král mi na to Rko trochu nahlodal (když jsem se ptal na Symfonicu) ... akorát jsem nedokázal obhájit ty prachy a tu energii (přece jen má 5l boiler ... na ty 2x2 espressa denně je to overkill jak prase :D). Ať slouží! Teď ještě upgrade mlýnku :D
- lukky78
- více pokročilý
- kávovar: DeLonghi, Catler ES 8012, Bezzera Magica, Rocket R Nine One
- mlýnek: Compak K3 Timer, Porlex Tall
Pokud nenahříváš bojler na páru tak bojler na páku/hlavu má necelé 2l/1200W což není tolik, ale chápu co tím myslíš. Na druhou stranu, každá sranda něco stojí a když kupuješ takovou mašinu tak spotřeba energie v poměru s nákupní cenou kávovaru je zanedbatelná (tepelné čerpadlo u baráku mi sežere daleko víc
). A mlýnek zatím zvládá, ale jak píšeš, přijde na něj řada (musím však naplnit prasátko
).
Celkově profilace tlaku a práce s nižším tlakem při extrakci mi dává smysl což dokazují výsledky extrakce.

Celkově profilace tlaku a práce s nižším tlakem při extrakci mi dává smysl což dokazují výsledky extrakce.
Že jsem tu lezl :-)