Ačkoliv se občas setkám na síti všech sítí s tím, že produkuje espresso, není tomu tak. Princip je jednoduchý: do plastikovejch rour se nasype kafe, zaleje vodou cca 92,3st., zamíchá a tlakem horního pístu se protlačí skrze filtrační papír, který se dá do toho kulatého děkovaného bazmeku, co je vidět na fotce. Ačkoliv se na první pohled zdá, že je podobný french pressu, rozdíl je ve dvou věcech, a sice v tlaku pístu a pod ním stlačeného vzduchu, který je přeci jenom větší, než tlak sítka v FP, a taky ve filtračním papíru, který zabrání "prašnosti" kávy, jak ji známe z FP. Můj pocit po několika (cca dvaceti) použitích je, že ho budu mít asi raději, než FP i vac pot, ačkoliv jsem jej původně plánoval pouze na cesty. Káva není tak prašná a zdá se mít výraznější tělo, než v obou výše zmiňovaných. Prostě mi fakt chutná.

V balení je aeropress, 350ks filtrů, odměrka, násypka, míchadlo, stojan na filtry a cestovní pytlík.
Technik aeropressování je víc, asi bude nejlepší mrknout na
Kód: Vybrat vše
http://worldaeropresschampionship.wordpress.com/
Přeji veselé aeropressování.