Ešte k tomu mlynčeku:
Gaggia má kónické oceľové kamene ako staršie Saeco.
Incanto má ploché keramické cez prevodovku.
Oceľové vydržia viac, je možné źe tým keramickým už niekto odspieval, stačí raz.
Ale už som počul niečo podobné o tých otáčkach, takže neviem posúdiť.
Mne je pohodlnejšie nastaviť si presnú hrubosť na externom mlynčeku. Na tom vstavanom je to naozaj o nervy.
Saeco Incanto Deluxe - hodně a slabá káva
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Spectre
- více pokročilý
- Příspěvky: 187
- Registrován: úte 31. led 2012 18:32:54
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Saeco Incanto Deluxe
To je OKvilose píše:nerob to, hlavne pokiaľ to nieje Tvoje. Po niekoľkých rokoch používania sú úplne samozrejmé bežné poruchy v riadiacej a výkonovej elektronike, ale obvinený budeš Ty.


Čo sa týka kameňov, podľa menu na tom bolo spravených nejakých 2200 káv. S nastavením nikto nikdy neexperimentoval a bolo niekde v strede výrobcovho rozsahu (teda tak, ako to vybalili z krabice). Neviem aká je životnosť takého mlynčeka a či sa mohol za tých 2200 káv zničiť - myslím že to nemôže byť veľká záťaž ani pre domácu mašinu, veď pri nejakých štyroch kávach denne to je cca. 1,5 roka prevádzky. Ak sa mýlim, tak ďakujem pekne za taký mlynček a vďakabohu za 2 roky záruky :-D
Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
- vilose
- více pokročilý
- Příspěvky: 425
- Registrován: stř 23. lis 2011 18:40:39
- bydliště:
- kávovar: Bezzera Unica, LaPavoni Europiccola, Faema Family
- mlýnek: Mazzer Super Jolly, Fiorenzato T80
Re: Saeco Incanto Deluxe
Nemyslel som tým normálnu životnosť keramických kameňov.
U veľkých plochých oceľových sa udáva, že by mali namlieť 500kg kávy.
U menších bude životnosť kratšia úmerne k ich priemeru. Keď by sme ich my menili pri polovici životnosti a keramické majú zase dvojnásobnú životnosť, potom by mali byť tie Tvoje pri 2200 kávach ako nové.
Ja naozaj nemám skúsenosť s keramickým mlynčekom v Incante. Moje kónické oceľové poctivo melú. Naprázdno ide motorček vo veľmi vysokých otáčkach, potom je to už vecou riadiacej elektroniky motorčeka. Tá dokonca podľa otáčok a zaťaženia motorčeka spozná, koľko kávy je nemletej.
Urob takú jednoduchú skúšku. Daj zomlieť najprv asi 5 gramov, po ich zomletí sa vysoko zvýšia otáčky motorčeka. Postupne pridávaj asi po troch zrnkách. Ak je málo, znova sa zvýšia otáčky, motorček sa nakoniec sám zastaví po namletí nastavenej dávky. Ak nepridáš, tak sa zastaví a vypíše "bohnenbehälter leer". Musíš znova stačiť tlačítko pre príslušnú kávu. Stroj si stále pamätá, koľko stihol zomlieť a domelie iba zvyšok.
V testovacom móde sa overujú jednotlivé funkcie, v diagnostickom móde sa prezerajú jednotlivé nastavené parametre, dajú sa aj meniť.
Ako sa tam dostať, toho je popísaného dosť. Dostatok informácií nájdeš hlavne s pomocou nemčiny či angličtiny.
Stále však platí, že Ti to NEODPORÚČAM. Za cenu prípadnej opravy si kúpiš nový jednoduchší kávovar.
U veľkých plochých oceľových sa udáva, že by mali namlieť 500kg kávy.
U menších bude životnosť kratšia úmerne k ich priemeru. Keď by sme ich my menili pri polovici životnosti a keramické majú zase dvojnásobnú životnosť, potom by mali byť tie Tvoje pri 2200 kávach ako nové.
Ja naozaj nemám skúsenosť s keramickým mlynčekom v Incante. Moje kónické oceľové poctivo melú. Naprázdno ide motorček vo veľmi vysokých otáčkach, potom je to už vecou riadiacej elektroniky motorčeka. Tá dokonca podľa otáčok a zaťaženia motorčeka spozná, koľko kávy je nemletej.
Urob takú jednoduchú skúšku. Daj zomlieť najprv asi 5 gramov, po ich zomletí sa vysoko zvýšia otáčky motorčeka. Postupne pridávaj asi po troch zrnkách. Ak je málo, znova sa zvýšia otáčky, motorček sa nakoniec sám zastaví po namletí nastavenej dávky. Ak nepridáš, tak sa zastaví a vypíše "bohnenbehälter leer". Musíš znova stačiť tlačítko pre príslušnú kávu. Stroj si stále pamätá, koľko stihol zomlieť a domelie iba zvyšok.
V testovacom móde sa overujú jednotlivé funkcie, v diagnostickom móde sa prezerajú jednotlivé nastavené parametre, dajú sa aj meniť.
Ako sa tam dostať, toho je popísaného dosť. Dostatok informácií nájdeš hlavne s pomocou nemčiny či angličtiny.
Stále však platí, že Ti to NEODPORÚČAM. Za cenu prípadnej opravy si kúpiš nový jednoduchší kávovar.