Vysoká pěna
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Vysoká pěna
Dobrý den do nedávna jsem vlastnil pákový presovač, který z čerstvě namleté kávy uměl udělat opravdu skvostnou kávu s vysokou a trvající pěnou. Od minuleho týdne jsem však majitelem nového automatického espressa DeLonghi Magnifica Plus ECAM22.323.B , který je krásný a dovede udělat kávu od samého umletí kávy. Ale jednu věc neumí ať jej nastavím jak koli neudělá takovou pěnu jako můj starý Krups. Chci se jen zeptat jestli nemá někdo s tím to kávovarem nějaké zkušenosti, ale co vím všechny Delongi pracují na stejném principu. Jestli třeba někdo nepoužíváte speciální kávu co umí udělat pěnu,cremu. Já sám používám kávu Bristot, která by se právě měla pyšnit onou cremou, ale jak si výsledek nekoná. Děkuji a jsem s pozdravem. Michal
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Vysoká pěna
Důležité je,jestli ti káva z automatu DeLonghi Magnifica chutná...jestli ano,tak není co řešit.
Cremu jako z pákovek z automatu asi nevyloudíš,protože automaty obecně mají omezené možnosti nastavení podmínek extrakce.
Cremu jako z pákovek z automatu asi nevyloudíš,protože automaty obecně mají omezené možnosti nastavení podmínek extrakce.
- lukyn
- více pokročilý
- Příspěvky: 448
- Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
- bydliště: střední Čechy
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Vysoká pěna
Jako první zkuste vyměnit kafe. To, že ste měl z krupse pěnu, je záležitost přetlakové misky v páce, ta ji vyprodukuje i z jihlavanky. Automat tento nesmysl nejspíše nemá a vydaný nápoj odpovídá tomu, co za kávu kupujete.
Takže doporučuji nejdříve nastudujte něco o kávě a začít kupovat čerstvou praženou kávu, zapomente na supermarkety.
Takže doporučuji nejdříve nastudujte něco o kávě a začít kupovat čerstvou praženou kávu, zapomente na supermarkety.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Vysoká pěna
Kolegyně z práce má také ,,starý,, Krups a žádné přetlakové misky nemá.
Crému uděláš na pákovce prostě lepší,ale i automaty vyrobí dobrou kávu.
Crému uděláš na pákovce prostě lepší,ale i automaty vyrobí dobrou kávu.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Vysoká pěna
Tak to musí ovšem bejt hodně starej Krups... Co vím, tak byl s klasickými miskami všehovšudy jeden model, kterej už se asitak 10 let neprodává...
A divil bych se, kdyby automat neměl napěňovač. Spíš to prostě teče rychleji než z páky, je jiný dávkování, do vody se dostane z kávy menší množství rozpustných látek a pěna je pak logicky slabší.
A divil bych se, kdyby automat neměl napěňovač. Spíš to prostě teče rychleji než z páky, je jiný dávkování, do vody se dostane z kávy menší množství rozpustných látek a pěna je pak logicky slabší.
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Vysoká pěna
Jo Krups je dost starý
Měla ho ještě dřív než já koupil Twina,typ nevím ,ale misky jsem viděl.
Ale o tento kávovar nejde ,důležité je,jaký Krups má tazatel.

Ale o tento kávovar nejde ,důležité je,jaký Krups má tazatel.
Re: Vysoká pěna
Používám snad kvalitní kávu jak jsem psal Bristone, kde se píše kvalitní creme. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemáte třeba podobnou zkušenost, ža by jste nějakou kávu doporučili. Uvažuji o Kimbo nebo postupně jiných. Děk.
Re: Vysoká pěna
Ještě jsem chtěl napsat, že jsem se koukal na spařovací jednotku automatu a tam je tedy místo misky sítko a to je poměrně taky jemné, takže opravdu to bude kávou, kávou, která dělá v pákovém presu vysokou pěnu, ale v automatu nikoliv.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Vysoká pěna
IMHO je to úplně jedno, jakej Krups měl tazatel. Automat bude mít na 99% nějakej napěňovač, kterej se prostě nějak chová, a IMHO jsou jen dvě cesty jak dosáhnout vyšší cremy (nebo z napěňovače spíš pěny) - zpomalit průtok (vyšší dávka kávy nebo jemnější mletí) nebo změnit kávu na nějakou více pěnivou, tj. hlavně čerstvou, žádný balený bůhvíjak starý a neznámo jak skladovaný pokusy o kvalitní kávu.
Pro začátek lze začít na místním e-shopu, třeba s nějakou směsí, nebo startovacím balíčkem...
Pro začátek lze začít na místním e-shopu, třeba s nějakou směsí, nebo startovacím balíčkem...
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Vysoká pěna
A dostali jsme se tam,že s napěňovačem tohoto výsledku stejně nedosáhne.xcairo píše:Dobrý den do nedávna jsem vlastnil pákový presovač, který z čerstvě namleté kávy uměl udělat opravdu skvostnou kávu s vysokou a trvající pěnou.
Káva nestačí čerstvě namletá ,ale musí být i relativně čerstvě vypražená.
U kávy ale nezeláží jen na tom jak vysoká je crema ,ale jestli ti chutná.
Cremu zvýšíš i třeba použitím směsi obsahující podíl robusty.
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Vysoká pěna
Kosmodisk taky zaručuje zdravá záda a Jihlavanka vůni čerstvé kávy, ale nikdy bych si ani jedno nekoupil......xcairo píše:Používám snad kvalitní kávu jak jsem psal Bristone, kde se píše kvalitní creme.
Objednej čerstvě praženou kávu, zjemni mletí, zvyš dávku kávy. Mletí a dávkování samozřejmě měň postupně podle situace....
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Vysoká pěna
A ještě ke všemu by měla být správně upražená. U nás se teď objevil nějaký pan pražič ke kterému to mám co by Liberem za stovku benzínu dojel, tak jsem jeho kafe ochutnal. Po umletí to smrdělo jak pneumatika a chutná hůře než Lavazza. Mám ho sice 4 dny od upražení, ale v tomto případě to bylo k ničemu.
xcairo, objednejte startovací balíček PRIMAcafe, tím si alespoň definujete jak že to kafe má vůbec chutnat.
xcairo, objednejte startovací balíček PRIMAcafe, tím si alespoň definujete jak že to kafe má vůbec chutnat.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)