Ahoj všem, poradíte mi, kde mi opraví DeLonghi Magnifica ESAM 4200 - nefunguje vodní pumpa, asi jen ona a kolik to bude cca stát korun?
Známý mi nabízí jeho starší stroj za 1700Kč v jinak pěkném stavu s touto poruchou, koupil si už jiný a mě by do práce stačil.
Díky.
DeLonghi Magnifica ESAM 4200 - vodní pumpa
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: DeLonghi Magnifica ESAM 4200 - vodní pumpa
Počítal bych tak kolem 2tis.
Pokud to bude jen to čerpalo. Což asi nebude. Bude určitě minimálně potřeba vyměnit některá těsnění.
Pokud to bude jen to čerpalo. Což asi nebude. Bude určitě minimálně potřeba vyměnit některá těsnění.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Neugebauer
- pokročilý
- kávovar: la Pavoni Puccino PCL
- mlýnek: Mazzer Luigi srl Mini A Electronic
A to případně ještě pří úmrtí čerpadla může nešťastně umřít elektronika.
Nechat si ho vyměnit bude kolem 2 tisíc, samotný díl se dá koupit za 800, výměna by nemusela být těžká.
https://www.ebay.com/itm/DELONGHI-PUMP- ... Sw1vlUwtmm
Pokud si to ale chcete nechat opravit, je pravděpodobné, že seženete levnější funkční, než koupit nefunkční za 1700 + oprava.
A protože jsem tento stroj (jen v černé barvě) měl, musím upozornit, že extrakce 30ml "espressa" trvá asi 5 vteřin při nejjemnějším mletí, což je úplně špatně. Snad i z těch kapslových Nespresso teče lepší výsledek. Však mrkněte na videa na youtube
Stroj nedoporučuju, je to velmi chatrná konstrukce.
Nechat si ho vyměnit bude kolem 2 tisíc, samotný díl se dá koupit za 800, výměna by nemusela být těžká.
https://www.ebay.com/itm/DELONGHI-PUMP- ... Sw1vlUwtmm
Pokud si to ale chcete nechat opravit, je pravděpodobné, že seženete levnější funkční, než koupit nefunkční za 1700 + oprava.
A protože jsem tento stroj (jen v černé barvě) měl, musím upozornit, že extrakce 30ml "espressa" trvá asi 5 vteřin při nejjemnějším mletí, což je úplně špatně. Snad i z těch kapslových Nespresso teče lepší výsledek. Však mrkněte na videa na youtube

Stroj nedoporučuju, je to velmi chatrná konstrukce.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Myslím, že čerpadlo kupovat na Ebay je dost zbytečné, je to díl který se používá v kde čem. Za podobný peníze by se mohl dat pořídit i u nás. používá se vlastně ve všech kávovarech (i těch nejlevnějších), vysavačích a určitě v dalších.
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa