mám Saeco Talea Giro Plus. Moc prosím o radu ohledně čištění vodních cest uvnitř přístroje. Kávovar jsem totiž min. měsíc nepoužívala a to, co určitě narostlo v cestách uvnitř přístroje, si raději ani nepředstavuju. Proplach, který se uskuteční při zapnutí přístroje rozhodně tu ošklivinu narostlou za měsíc uvnitř cest neodstraní. Prosím, berte v potaz, že jsem totální laik a neznalec mechaniky tohoto přístroje. Ale snad se tu dávají rady i takovýmto "expertům" jako jsem já

Je mi tedy jasné, že voda putuje z nádržky do nějakého ohřívacího prostoru, kde se ohřeje a pak do prostoru, kde se udělá káva /chacha, je to asi hooodně jednoduše popsáno, ale sorry/.

Koupila jsem si čistící tablety, ale dočetla jsem se, že se prý mají používat jen v případě, že si dělám kávu z již předmleté kávy. Což já nedělám. Kávovar má svůj mlýnek, takže používám kávu zrnkovou. Přece tedy není možné, aby se tyto cesty, kde ta voda prostě pořád je, nedaly nějak vyčistit? Kort ta cesta od nádržky na vodu. Tam ten automatický proplach je na nic! Firma Saeco snad patří mezi lepší značky kávovarů a tudíž se mi nechce věřit, že by na toto výrobce nemyslel?
A dále - dá se nějak vyčistit mlýnek - resp. cesta od zásobníku na kávu až tam, kde se pomletá káva spařuje vodou?
Já si přístroj samozřejmě koupila na internetu od neautorizovaného prodejce a tudíž nemám nárok na nějaký pravidelný servis.
Opravdu se těma čistícíma tabletama nedá vnitřek vyčistit, když se tableta hodí třeba do nádržky na vodu??
Moc děkuji za odpovědi!!