už nejaký ten deň čítam Vaše fórum, kávová mánia sa u mňa rozvinula odkedy som pil u kamaráta takú "lepšiu" kávu z jeho automatu. Nesky alebo nedajbože turka pripravené zo surovín dostupných v samoobsluhe nemusím. V rámci experimentovania sa ku mne dostal do dočasnej opatery uvedený automat s tým, že "blbne". Problém s blbnutím sa odstránil kompletným vyčistením a údržbou podľa výrobcu. Kúpil som skúšobne balíček zicaffé, chuťovo je to niekde úplne inde ako to, čo som poznal doteraz. Mašinku sa mi teda podarilo rozchodiť a keďže ju budem musieť jedného dňa vrátiť pomaly prechádzam toto fórum a špekulujem nad zakúpením niečoho.
Toľko na úvod, ospravedlňujem sa za táranie, prejdem k veci

Mašina má displej a tri tlačítka na výdaj kávy (malá, stredná, veľká). Okrem hrubosti mletia sa pre každý typ kávy dá ešte nastaviť "sila" v trochu stupňoch. Problém je v tom, že pri "malej" káve, kedy očakávam espresso to zo seba vypľuje cca. deci kávy. Stredná káva vrchovato naplní klasický 2,5dcl čajový hrnček. Veľká káva vyhodí ani neviem koľko, taký megahrnček nevlastním...
Po štúdiu tohto fóra som si vytvoril hypotézu, že dávkovanie kávy riadi nejaký elektronický časovač. Nastavil som teda najjemnejšie mletie, nastavil najväčšiu dávku kávy. Z potvory to pri takom vyladení netieklo, ale ledva kvapkalo. Stále mi však miesto espressa vyrobil lungo

Je to "bug" alebo "feature"? Dá sa nejako mrcha prinútiť k tomu, aby robila klasické maličké espresso?
Moja ďalšia otázka smeruje k systému SDS - na tryskách cez ktoré vyteká káva je gombíček, s ktorým sa tento zázrak nastavuje. Návod k tomu mám len prefotený a nejako som z neho nepochopil, načo je táto vec dobrá. Jediný efekt je, že pri pootočení na max. doprava káva vyteká pomalšie (nie je tam od toho nastavovanie hrúbky mletia?)
Tým, ktorí dočítali až sem vopred ďakujem za odpovede! :D