LASCATO
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
LASCATO
Vyzkoušel jsem napěnění mléka - Lascato, lze to koupit v Bille. 1l=29 Kč a kdo má problém s pěněním, tak s tímto to nemůže nejít. Je to přímo určeno na cappuccino. S normálním mlékem jsem se to tím grifem - zde prezentovaným naučil, perfektní, ale s tímto to jde tak, že se člověk ani nemusí snažit. Leze z toho přímo hustá pěna zclea bez bublin, mohu říct, že je to fakt obrovský rozdíl. Kdo má problém s pěněním, event, dole v konvičce mu zůstává trochu mléka a pěnu má nahoře, tak s tímto se to, myslím, stát nemůže. Zkuste to, stojí to za to.
-
- Příspěvky: 29
- Registrován: úte 27. lis 2012 18:57:09
- bydliště: Brumov-Bylnice
- kávovar:
- mlýnek:
Re: LASCATO
zkusil jsem to a jde to skoro samo, akorát pěna je tak hustá, že s ní pak nejde udělat na cappucinu late art, ale na late macchiato je super, možná to chtělo odstavovat dřív, jenže ta krabice vyjde na 4 dávky 

Re: LASCATO
Já taky používám, jde to s ním dobře. Koupit lze i v Makru, nebo já kupuju v Albertovi.
Jinak pěnu mi to udělá hustou, akorát si myslím, že mám velkou konvičku, takže půlku odleju, zbytek promíchám a je to na Latté art jak dělaný.
P.S. Na semináři u Petry Veselé nám říkala, že spolupracuje s mlíkárnou (Kunín?) právě na tomhle mléce, takže je tam poznat velký vývoj od uvedení na trh.
Jinak pěnu mi to udělá hustou, akorát si myslím, že mám velkou konvičku, takže půlku odleju, zbytek promíchám a je to na Latté art jak dělaný.
P.S. Na semináři u Petry Veselé nám říkala, že spolupracuje s mlíkárnou (Kunín?) právě na tomhle mléce, takže je tam poznat velký vývoj od uvedení na trh.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: LASCATO
no, možná to pění až moc
ale když se to nešlehá do tak velké teploty a nebo to nemusí být přímo podchlazené z ledničky, tak to pak vyjde akorát. Ale je fakt, že tak hustou pěnu se mi z žádného mléka nepodařilo.

- kubad
- více pokročilý
- Příspěvky: 190
- Registrován: čtv 17. lis 2011 21:43:44
- bydliště:
- kávovar: Rocket Cellini Evoluzione V2
- mlýnek: Fiorenzato F4E Nano
Re: LASCATO
Dudyn píše:zkusil jsem to a jde to skoro samo, akorát pěna je tak hustá, že s ní pak nejde udělat na cappucinu late art, ale na late macchiato je super, možná to chtělo odstavovat dřív, jenže ta krabice vyjde na 4 dávky
by mě zajímalo jak to na soutěžích dělají když na Art používají tohle mléko :D to bude asi všechno rukama
tak sem do toho spadl taky :D
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: LASCATO
Nejak se s tim musi popasovat, kdyz jim vyrobce toho mleka dela hlavniho partnera :-D
Pokud to hodne tuhne, tak zkratte fazi vmichavani vzduchu s tryskou nahore u hladiny a prodluzte dobu promichavani, tj.fazi kdy je tryska zanorena dole.
Pokud to hodne tuhne, tak zkratte fazi vmichavani vzduchu s tryskou nahore u hladiny a prodluzte dobu promichavani, tj.fazi kdy je tryska zanorena dole.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
-
- Příspěvky: 29
- Registrován: úte 27. lis 2012 18:57:09
- bydliště: Brumov-Bylnice
- kávovar:
- mlýnek:
Re: LASCATO
dobrá rada, zkusím to podle pedra, protože i plnomléka dělám pěnu dost hustou a říkal jsem si, že to chce asi déle míchat ať nemusíme pěnu z hrníčku vybírat lžičkou 

-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: LASCATO
Lascato je určitě fajn a taky se mi s ním dobře dělalo, ale stejnou službu udělá i Tatra 3,5% za podstatně menší peníze. Ono to vychvalování lehce zavání PRem, stejně jako doporučený Catler v knize o kávě od slavné baristky.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: LASCATO
Tak to se musím ohradit, že tomu třeba já, dělám "lehce PR". Tak když je nějaký produkt OK a pracuje se mi s ním dobře, tak snad o něm mohu napsat, ne? Nebo bude cenzura? Je to stejné, jako se zde propaguje Gaggia, Isomac, Mazzer, atd. Pak by i toto bylo "lehce PR". Takže, prosím pěkně není. Mimochodem, s Lascatem nemám žádnou spojitost, snad jen tu, že mi vyhovuje. 

- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: LASCATO
Mill asi myslel vychvaľovanie Lascata od spomínanej baristky, preto spomína aj Catler z jej knižky.
Ja robievam penu z bezlaktózového 1,5% mlieka a bez problémov, dokonca tiež moc husté. Naopak mlieko z načapované z automatu a prevarené sa mi pení výrazne ťažšie.
Podľa mňa je to proste v rukách.
Ja robievam penu z bezlaktózového 1,5% mlieka a bez problémov, dokonca tiež moc husté. Naopak mlieko z načapované z automatu a prevarené sa mi pení výrazne ťažšie.
Podľa mňa je to proste v rukách.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: LASCATO
Podejť by ti převařený mlíko nezlobilo, když už jsou tam ty proteiny denaturovaný. Imho záleží na rukou, mašině a mlíku. Nedostatek v jedné oblasti lze vyvážit -do určité míry- přebytkem v oblasti jiné.
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: LASCATO
Som si myslel, že to bude tým prevarením... :-/