Tryska na capuccino
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- petrapetina
- Příspěvky: 1
- Registrován: čtv 11. črc 2013 13:42:04
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Tryska na capuccino
Dobrý den,
prosím znalé o radu, máme plně automatický kávovar Krups a je u něj klasická tryska. Nyní jsem viděla ale u známé na kávovaru Siemens trysku s hadičkou, která se připojí přímo na krabici s mlékem. Nevíte náhodou jak se to jmenuje?
Děkuji Petra
prosím znalé o radu, máme plně automatický kávovar Krups a je u něj klasická tryska. Nyní jsem viděla ale u známé na kávovaru Siemens trysku s hadičkou, která se připojí přímo na krabici s mlékem. Nevíte náhodou jak se to jmenuje?
Děkuji Petra
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Tryska na capuccino
Mal by to byť Cappucinator.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 252
- Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Tryska na capuccino
Možná to najdeš zde http://www.rhvending.cz/cappuccinatorypetrapetina píše:Dobrý den,
prosím znalé o radu, máme plně automatický kávovar Krups a je u něj klasická tryska. Nyní jsem viděla ale u známé na kávovaru Siemens trysku s hadičkou, která se připojí přímo na krabici s mlékem. Nevíte náhodou jak se to jmenuje?
Děkuji Petra
Re: Tryska na capuccino
Tady je odkaz kde to objednat, prodává se ktomu i nerezová uzavíratelná nádobka abyste si mohla mléko odpojit a vložit do lednice ,ale většina lidí potvrdila že to po chvilce přestali používat a nalili si mléko do hrnečku ze kterého to mléko odsává.
http://www.teluxtyniste.cz/tryska-autoc ... -xp-ea-p59
tady je to snádobkou
http://www.teluxtyniste.cz/autocappucci ... krups-p186
http://www.teluxtyniste.cz/tryska-autoc ... -xp-ea-p59
tady je to snádobkou
http://www.teluxtyniste.cz/autocappucci ... krups-p186
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Tryska na capuccino
(další verk navíc, co se musí čistit)
- tomas.vlk
- více pokročilý
- Příspěvky: 167
- Registrován: čtv 22. srp 2013 21:15:49
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Tryska na capuccino
Zdravím. Mám Delonghi EC155 a chtěl jsem nahradit původní trysku (klobouček z plastu) za kovovou doma udělanou...jenže ta za žadnou cenu prostě nechce pěnit...přikládám foto...nemáte nápad proč tomu tak je?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- tomtom64
- začátečník
- Příspěvky: 72
- Registrován: sob 24. lis 2012 14:27:29
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Tryska na capuccino
Ta plastová tryska nasává někde na začátku vzduch a ten poté "pění" mléko. Pokud ji odstraníte, půjde koncem trysky do mléka jen pára. Pak je třeba to celé dělat úplně jinak (pro "pěnění" je třeba konec trysky dát blízko hladině, pak pára vhání vzduch do mléka):
Kód: Vybrat vše
http://silviaschool.com/node/9
- tomas.vlk
- více pokročilý
- Příspěvky: 167
- Registrován: čtv 22. srp 2013 21:15:49
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Tryska na capuccino
Tento navod jsem viděl a zkoušel to...jenže asi bude uplně špatna koncepce te vyrobene trysky asi to chce širší konec..je to moc uzounka jehla..takže není kde moc nabirat vzuch takže asi budu muset zustat u te puvodní..nevim jaka by mohla sedět na delonghi jina...nikde nejak nepisou zavit,..
- tomas.vlk
- více pokročilý
- Příspěvky: 167
- Registrován: čtv 22. srp 2013 21:15:49
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Tryska na capuccino
Dírka je myslim 1,2 mm..
takže jen ta "bambulka"...ale asi to chce trenink to je pravda...ale při naklonení konvičky to nedělalo vír žadný...při te plastove trysce se vír udělá hned po naklonění ke stěně..
tak asi zůstanu u původní a je to:D


- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Tryska na capuccino
Je to v rukách.... Já když jsem vyměnil trysku na Gaggia. Původní plast jsem dal za kovovou, taky mi dost dlouho trvalo, než jsem se to naučil.
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: Tryska na capuccino
nevzdávej to hned a vydrž.
Já jsem napěňovací nástavec (široký nástavec s přisrkem vzduchu) ihned zamítl, jelikož nedělal pěnu, ale bubliny.
Na netu vyhledal spoustu návodu, jak dělat pěnu. Nakonec se opravdu osvědčil návod silviaschool. Zde bych zmínil, že u mě je v první fázi velice důležitý úhel trysky, která musí být kolmo na dno konvice umístěná přesně uprostřed.
Zkoušel jsem šlehat v první fázi i s mírně nakloněnou konvičkou abych rovnou trochu mléko roztočil. Zde se sice mléko roztočilo, ale nezamíchala se pěna utvořená na povrchu mléka dovnitř. Někomu se dostaví s jiným kávovarem a tryskou dobrého výsledku.
Pokud v první fázi mám trysku kolmo dolů a uprostřed, saju z hladiny vzduch, který sice v mléce vystoupá ve formě bublinek ke stěnám konvičky, ale zároveň jsou bublinky znovu přisrkávány tryskou do mléka, kde se pak rozdělí na menší. Vychází mi to tak akorát, že mi zhasíná ledka teploty páry když mám dotykovou teplotu mléka. Takže trysku zavírám, čekám na nahřátí páry, mezitím točím a sklepávám bubliny na stole, po opětovném nahřátí pokračuju druhou fází a ještě mléko pořádně roztočím. Výsledkem je docela obstojná mikropěna. Pokud nejsi pečlivý a pospícháš - např. přisrkněš víc vzduchu, tak se ti to vymstí a veškeré snažení přijde víškam.
Dost zásadní roli hraje namražená konvička, množství mléka, jak už bylo zmiňováno
A samozřejmě jsem si taky zpočátku zacvičil pouze s čistou vodou a kapkou jaru k odsledování chování víru v konvici.
Já jsem napěňovací nástavec (široký nástavec s přisrkem vzduchu) ihned zamítl, jelikož nedělal pěnu, ale bubliny.
Na netu vyhledal spoustu návodu, jak dělat pěnu. Nakonec se opravdu osvědčil návod silviaschool. Zde bych zmínil, že u mě je v první fázi velice důležitý úhel trysky, která musí být kolmo na dno konvice umístěná přesně uprostřed.
Zkoušel jsem šlehat v první fázi i s mírně nakloněnou konvičkou abych rovnou trochu mléko roztočil. Zde se sice mléko roztočilo, ale nezamíchala se pěna utvořená na povrchu mléka dovnitř. Někomu se dostaví s jiným kávovarem a tryskou dobrého výsledku.
Pokud v první fázi mám trysku kolmo dolů a uprostřed, saju z hladiny vzduch, který sice v mléce vystoupá ve formě bublinek ke stěnám konvičky, ale zároveň jsou bublinky znovu přisrkávány tryskou do mléka, kde se pak rozdělí na menší. Vychází mi to tak akorát, že mi zhasíná ledka teploty páry když mám dotykovou teplotu mléka. Takže trysku zavírám, čekám na nahřátí páry, mezitím točím a sklepávám bubliny na stole, po opětovném nahřátí pokračuju druhou fází a ještě mléko pořádně roztočím. Výsledkem je docela obstojná mikropěna. Pokud nejsi pečlivý a pospícháš - např. přisrkněš víc vzduchu, tak se ti to vymstí a veškeré snažení přijde víškam.
Dost zásadní roli hraje namražená konvička, množství mléka, jak už bylo zmiňováno

A samozřejmě jsem si taky zpočátku zacvičil pouze s čistou vodou a kapkou jaru k odsledování chování víru v konvici.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
- tomas.vlk
- více pokročilý
- Příspěvky: 167
- Registrován: čtv 22. srp 2013 21:15:49
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Tryska na capuccino
No přesně takhle jsem to dělal..i s tím jarem to právě trénuju..kolmo...když začne být tepla voda naklonit konvičku, jenomžejakkoli ji natočím naklonim cokoli...vír nikde....ještě určitě pozkouším...jako nehleděl jsem na pěnu na nic hlavně ať se ta voda aspoň v nějaké fázi roztočí...ale bohužel stála a konvička "řvala" párou....
což s tím plastačkem docela vpoho... viz foto kde jsem dával pro ukázku ..tyhle pěný byly vytvořeny plasťáčkem....
viewtopic.php?f=73&t=184&p=31111#p31111

viewtopic.php?f=73&t=184&p=31111#p31111
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Tryska na capuccino
Možná moc velká díra na tak slabou páru
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: Tryska na capuccino
Jj to si uvědomuju, že mám trysku s velkou dírou a proto funguje jen ten postup, co jsem popsal.
Mám v plánu přejít na jinou trysku, ale to nejdřív musím zjistit jestli je kompatibilní.
Mám v plánu přejít na jinou trysku, ale to nejdřív musím zjistit jestli je kompatibilní.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.