Ruční mlynek - hlavně rychlost mletí
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Ruční mlynek - hlavně rychlost mletí
Dobrý den,
již jsem zde jedno vlákno psal kvůli el mlynku, ale po přečtení článků a vašich komentu jsem od něj ustoupil. Nyní mě ale zajímá toto. Vlastním gagiu classic a mlynek Lodos Istanbul. Mlynek mele na páku dobře, ale dlouho (3-4min) jednu porci. Zajímá mě, jestli existuje takový ruční mlynek, ktery to namele rychleji ☺. A tím rychleji, myslim třeba do minuty... Z ele jsem ustoupil, protože kafe piju doma jen já, a je zbytecne na 2 kavy denně kupovat mlýn za 3 a více tisic.
Za pripadne rady děkuji ☺
již jsem zde jedno vlákno psal kvůli el mlynku, ale po přečtení článků a vašich komentu jsem od něj ustoupil. Nyní mě ale zajímá toto. Vlastním gagiu classic a mlynek Lodos Istanbul. Mlynek mele na páku dobře, ale dlouho (3-4min) jednu porci. Zajímá mě, jestli existuje takový ruční mlynek, ktery to namele rychleji ☺. A tím rychleji, myslim třeba do minuty... Z ele jsem ustoupil, protože kafe piju doma jen já, a je zbytecne na 2 kavy denně kupovat mlýn za 3 a více tisic.
Za pripadne rady děkuji ☺
- morseee1
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ruční mlynek - hlavně rychlost mletí
rucny mlyncek melie podla toho ako rychlo nim otacas .. nic lepsie nevymyslis .. neexistuje "rychlejsi" .. len musis rychlejsie otacat a das aj za pol minuty ..
Pripadne si pomoz aku vrtackou. Youtube je toho plny ..
EDIT: aby som zasa nebol ignorant.. Mam porlex a 30g pomeliem na aeropres do minuty .. ale makam
Pripadne si pomoz aku vrtackou. Youtube je toho plny ..
EDIT: aby som zasa nebol ignorant.. Mam porlex a 30g pomeliem na aeropres do minuty .. ale makam
Naposledy upravil(a) morseee1 dne čtv 26. lis 2015 11:56:32, celkem upraveno 1 x.
- Visna
- začátečník
- kávovar:
- mlýnek:
mozno mal na mysli, ci neexistuje nejaky rucny , ale s prevodom, ten by mlel samozrejme rychlejsie, ale tazsie 

- kuck
- více pokročilý
- kávovar: Astoria CKE, G. Classic+PID, Mypressi Twist
- mlýnek: Mazzer SJ, Macap MXT
Čím větší kameny, tím rychleji mele. Bohužel, sehnat ruční mlýnek na espresso je problém (teda takový Mahlgut MG-1 za 750 euro to určitě zvládne, ale ta cena...)
Zda se mi, že když mělu hodne rychle, boby "vystřelují"... Proto jsem vždy mlel pomalu, abych cítil trošku odpor při drceni bobů... Zkusim tedy mlet celou dávku rychle.... Díky
- kuck
- více pokročilý
- kávovar: Astoria CKE, G. Classic+PID, Mypressi Twist
- mlýnek: Mazzer SJ, Macap MXT
Ono taky když se to s rychlostí přežene, tak při jemném mletí se kameny docela zahřívají...
- dslecinka
- více pokročilý
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
pardon, ale 

jo,jo
tady jsou různí borci, jeden se nestačí divit
tady jsou různí borci, jeden se nestačí divit
Ono to nebude jen o velikosti, ale i ostrosti. Když jsem zkoušel namlít kávu na takovém tom ozdobném mlýnku, tak jsem se u toho trápil pěkně dlouho ve srovnání s mým Hariem.
- pelo
- více pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic, Classic Plus, Evolution, LP Europiccola '82
- mlýnek: OE Lido E, DRM OnDemand
Jsou takové ruční mlýnky, co melou rychle. Dělá je Orphan Espresso, já mám konkrétně model Lido E, nějaké info v tomto tématu:
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 965#p45965
Mletí 15g na stupni 4 mi zabere odhadem tak do půl minuty bez toho abych se u toho nějak namáhal nebo spěchal, kdyžtak to můžu odměřit stopkama. Zvládne s ním točit i pětiletý syn, tomu ale chvíli trvalo než se s tím naučil. Cena je ale vyšší než nějaký Porlex nebo Hario, ale kvalitou to nejde srovnávat. Já ho kupoval u coffehit.co.uk, ale vypadá to, že ho právě nemají skladem.
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 965#p45965
Mletí 15g na stupni 4 mi zabere odhadem tak do půl minuty bez toho abych se u toho nějak namáhal nebo spěchal, kdyžtak to můžu odměřit stopkama. Zvládne s ním točit i pětiletý syn, tomu ale chvíli trvalo než se s tím naučil. Cena je ale vyšší než nějaký Porlex nebo Hario, ale kvalitou to nejde srovnávat. Já ho kupoval u coffehit.co.uk, ale vypadá to, že ho právě nemají skladem.
- pelo
- více pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic, Classic Plus, Evolution, LP Europiccola '82
- mlýnek: OE Lido E, DRM OnDemand
Tak jsem to rano zmeril stopkama - 15g Guatemaly na stupni 4 zabralo 35s beznym tempem. Slo by to i rychlejc ale proc se namahat, je to jenom kafe...