Vyzkoušel jsem již spostu fresh mlýnků na doma od levnějších po dražší a všechny do jednoho měly podobné technické řešení, které způsobovalo retenci cca 3-7 gramů. Ta je OK při použití v kavárnách, ale pro domácí použití to znamená čištění a vymetání po každém použití, vyhození těch 3-7g kávy před každou přípravou, nebo ignorování a hnusnou kávu.
Máme několik technických nápadů jak to udělat jinak a vyrobit mlýnek, který bude úplně bez retence a bude mlít stejně dobře, jako oblíbené značky. Prosím všechny o zodpovězení dotazů, abychom si promysleli, jestli má smysl se zabývat možnou výrobou. Jednalo by se o "lepší mlýnky pro domácí použití", tedy za cenu cca 5-12 tisíc Kč. Mlýnek u dolní hranice by měl asi 58mm kameny, zpracování si představte jako MDF, pouze jednoduchý modernější pěkný design. Mlýnek u horní hranice by byl zkovového odlitku s minimálně 64mm kameny.
Dotazník zabere 2-3 minuty: https://www.survio.com/survey/d/B3N1I8S6Z3I4O8U7Y
Děkuji za pomoc
