demo píše:Na tomto fóre sa to tradične podceňuje, ale mlynec je dôležitejší ako samotný stroj.
Na tomto fóre je to obvykle první věc, kterou se dozví každej, kdo si přijde pro radu jakej koupit kávovar. Rozhodně si nemyslím, že by se to tu podceňovalo, už vůbec ne tradičně.
demo píše:Super Jolly nebude poznať v porovnaní s Variom, len vydrží večnosť, lebo nie je z plastu.
Ono na tom Variu toho plastu snad taky moc není, když pomineme násypku na kafe, packy který drží horní kámen (a který asi nemají důvod nějak se zničit, pokud člověk horní kámen nevynadavá dvakrát za týden) a opláštění. Proto taky váží přes 4 kila. Nebo je tam ještě něco podstatnýho?
Slabinou může být stejnosměrný motor nevhodný pro dlouhé mletí v kuse a řemenový převod (na doma IMHO ani jedno nevadí), plastový náhon řemenu (ale někdo ho tady strhnul a náhradní už byl kovový), možná elektronika která může časem dělat problémy a keramický kameny, pokud se v kafi objeví šutr (a někde jsem před časem viděl náhradní i ocelový, když by na to došlo).
demo píše:Extrémisti ten čas zábehu skracujú zomletím pár gramov keramzitu - to sú tie kamienky, čo sa sypú do kvetináčov na ozdobu. Po takej drastickej procedúre vraj mlynec melie paradoxne rýchlejšie, ako s novými kameňmi.
To si umim představit, nevím sice jak to pomůže zaběhnutí kamenů do správnýho tvaru (který by snad mělo spočívat v obroušení malých nerovností, aby si kameny sedly jak mají), ale určitě to nádherně ztupí a obrousí ostří, zvětší zářezy a kafe pak může ven rychlejc. Akorát tu kvalitu namletýho výstupu bych chtěl vidět
