rancilio md 50, carimali junior, iberital challenge, mdf
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
rancilio md 50, carimali junior, iberital challenge, mdf
Zdravím, po čase som sa rozhodol kúpiť mlynček, robím tak 2-4 espressá denne.Rozhodujem sa medzi použitými ranciliom md 50, carimali junior, a večne živými iberital challenge a mdf.O md 50 je tu minimum info ale možem ho zohnať doslova za pár eur, len je vačší ako ostatné a hlavne neviem ako to bude s hlučnosťou, kameňmi a ich prípadným brúsením.Najviac ma oslovil carimali vnútorným spracovaním a dosť nižšou hlučnosťou oproti mdf ako sa vyjadril admin.Budem rád ak sa niekto podelí o skúsenosti s ranciliom md 5O, ostatné kúsky sú tu vydiskutované super.
- Spectre
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: rancilio md 50, carimali junior, iberital challenge, mdf
Rancilio MD50 je väčší kaviarenský mlynček. Čo sa týka kameňov, je to bežný artikel v servisoch na kávovary - napr. aj u mňa (cenníková cena 16,96 bez DPH) - a na domáce použitie budú slúžiť prakticky večne. Výhodou oproti menšiemu Ranciliu MD40 je nastavovanie hrúbky mletia v menšom kroku (koliečko s prevodovkou). Kvalita mletia je určite lepšia ako s malými mlynčekami, sú tam 64mm kamene. Hlučnosť sa mi zdá subjektívne porovnateľná s MD40, napr. taký Rossi RR45 je o dosť hlučnejsí.
Jediný problém pre mňa je s mechanickým dávkovačom, ktorý osobne nemám rád - pokiaľ vadí, tak sa dá použiť vynaliezavosť a primontovať tam niečo, z čoho bude káva padať priamo.
Vzhľadom na to, že použité bývajú za slušné ceny, po dôkladnom vyčistení a výmene kameňov je to mlynček, ktorý bude v domácnosti slúžiť aj desaťročia. ND bez problémov dostupné keďže je to model, ktorý sa stále vyrába. Ako jedinú nevýhodu by som videl veľkosť - stroj tejto kategórie už nie je príliš kompaktný a nemusí to byť riešenie do menšej kuchyne alebo tam, kde manželka/priateľka nemá pochopenie pre espresso hobby.
Jediný problém pre mňa je s mechanickým dávkovačom, ktorý osobne nemám rád - pokiaľ vadí, tak sa dá použiť vynaliezavosť a primontovať tam niečo, z čoho bude káva padať priamo.
Vzhľadom na to, že použité bývajú za slušné ceny, po dôkladnom vyčistení a výmene kameňov je to mlynček, ktorý bude v domácnosti slúžiť aj desaťročia. ND bez problémov dostupné keďže je to model, ktorý sa stále vyrába. Ako jedinú nevýhodu by som videl veľkosť - stroj tejto kategórie už nie je príliš kompaktný a nemusí to byť riešenie do menšej kuchyne alebo tam, kde manželka/priateľka nemá pochopenie pre espresso hobby.
Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Teraz som zistil že md 50 má rozmery V-55cm, Š –16cm,H – 35cm.Je to teda macek oproti napr.mdf.Ale zas kvalita mletia kvoli 64mm plochym kameňom je super.Mám na výber manuál alebo automat, ale automat je určite na 380V, s tým nič nevyriešim.Ešte zistím či náhodou nie je aj manuál na 380V, to by bolo na
Ale tie rozmery asi pochovajú moje ambície mať md50.

-
- více pokročilý
- mlýnek:
Kvalitní káva vyžaduje kvalitní mletí. Kvalitní mletí přichází s velkými mlecími kameny. Velké mlecí kameny potřebují velký a silný motor a robustní konstrukci. To je bohužel fyzika a nic se s tím nenadělá. Espresso holt není příprava příliš vhodná pro domácí podmínky. Ale když se ty komerční mlýnky odstrojí od hopperu, případně od doseru, tak nejsou o tolik mohutnější než třeba MDF a namelou nesrovnatelně lépe. Takže pokud máš příležitost sehnat MD50 za slušné peníze, určitě bych do toho šel.
- Spectre
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
ibyciklo: automat je o tom že namelie plný doser a sám vypne. na domáce použitie nezmyselná funkcia a kandidát na odpojenie 

Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo