mám lehké dilema s mlýnkem a bohužel to nedokážu objektivně posoudit i přesto že pročítám vše možné. Raději sem popíšu mé zkušenosti možná to dost pomůže v tom mě nasměrovat.
Cca před rokem a půl jsem pořídil Rancilio Silvii s PIDem od Buna café. Souběžne s kávovarem jsem koupil starý kavárenský mlýnek la spaziale s doserem (alias MACAP) který jsem společně s kamarádem předělal na fresh mlýnek. Kameny vypadají ostré i teď ale nejsem schopen posoudit, neboť jsem nikdy tupé nebo opotřebované neviděl. Možná trochu hází osa, ale nevím to jistě.
Kávu si tedy vždy navážím a dá se říct, že skoro vždy z mlýnku dostanu vše, co tam nasypu nebo je rozdíl cca 0,2g. Bohužel tento mlýnek má pouze nastavení pomocí kroků tedy cca 3-5mm otočení na kružnici = jeden krok. Zde bojuji ze správnou extrakcí. Tedy chtělo by to mezi stupeň.
Když je káva o stupeň více/jemněji už mám problém to utampovat tak aby to nebylo moc a vyteklo požadované množství. Když je to stupeň o zpět tedy hrubší spíše teče rychleji. Cca 25g/20sec.
Kávu používám spíše tmavé pražení z buna kafé max. tři týdny od pražení starou.
Misku mám LM single shot 7g precizní bez certifikace stejně tak i double 14g.
Kávy dávám +/- 8/16g podle druhu.
Přikládám pár fotek pro ilustraci.
Je možné posoudit z fotografie kvalitu mletí?
Je možné posoudit z fotografie, zdali je problém s tapmováním (fotografie po extrakci a před)?
Změní se výrazně novým mlýnkem kvalita mletí (vyplatí se investice)?
Dá se to vůbec posoudit z fotografií

Cenový strop 14000,- Kč.
Docela se mi líbí Eureka mignon specialita, perfetto nebo Rocket Faustino.
Věřím, že příliš nezatížím zdejší fórum svým dotazem a za veškeré rady či odpovědi předem děkuji.
Ruda.