100% arabika, Guatemala Las Crucitas, odroda Bourbon/Catuai, región Santa Rosa, 1340m, mokré spracovanie. Botomless páka, 10g, 95 °C. V chuti jasné višne

Standardne mam nastaveny timer na 7 + 25s, takze za tolko. 7s je preinfuzia (zhruba tolko trva, kym tlak vybehne na 10bar a kava zacne tiect). Snazim sa mliet na ristretto.lukky78 píše:Vypadá to na použití nahé páky, Za jak dlouho Ti to nateklo?
Je naozaj dobrá, asi jedna z najlepsich, co som pil.Zizass píše:Však na crémě zas tak nezáleží,důležitější je chuť a jestli jsi tam cítil višeň,tak to musí být lahůdka...
Nie je nijak nastavitelny*, tolko asi trva, kym stupne tlak a kava zacne tiect (pri spravnom mleti).Zizass píše:...Zajímalo by mě ,jak je tady u Uniky nastavená ta preinfuze,jestli je ten čas daný ,nebo by se dal nějak zkrátit ...
Vyssia acidita je pri nizsej teplote extrakcie, to je odskusane. Takze by sa to dalo tym vysvelit, ze pocas preinfuzie je prietok horucej vody maly, teda vysledna teplota extrakcie v tej dobe nizka. Samozrejme kava musi nejake tie kyselinky obsahovat, pri french a italian roast tam vsak uz ziadne nemusia zostatZizass píše:...Délka předspaření má také vliv na výslednou chuť espressa.Údajně čím delší ,tím větší acidita...
Jaký čoklové?j.bill píše:Paráda! I ti Pavlovovi psi.
Všetky moje údaje sa vzťahujú ku svetlým kávam (Green Plantation, The Barn, Coffee Collective, ...).razorjaro píše:tych 7sec robi aj moja Magica a to pijem velmi svetle kavy (Green plantation,The Barn,Bean-up) kedze pri nich clovek musi nehat aspon 30sec tak ja to nehavam tiect aj 37-40sec. Nemate niekdo skusenosti na svojej Unice/Magice zo svetlejsimi kavami ? Ake pouzivate case a BR ?