dostal jsem darem použitý pákový kávovar DeLonghi EC820b: https://www.alza.cz/delonghi-ec820b-d25 ... O_EALw_wcB a k němu mlýnek https://www.alza.cz/krups-gvx-242-d368006.htm.
Přečetl jsem si po internetu nebo zde pár základních rad a stále se mi nedaří udělat ideální kávu. Chápu, že z toho, co se zde píše, s tímto kávovarem a mlýnkem žádný zázrak neudělám, ale jsem stále studentem a nemám 15-20 tisíc na zakoupení lepšího vybavení. Proto bych se rád držel rad, jak vykouzlit z těchto přístrojů co nejvíc to půjde

Zkoušel jsem mlít na různé stupně od hruba po jemné, měnit od oka množství kávy, měřit si čas, různě stlačovat pěchovadlem atd. Určitě již vím, že potřebuju dělat kávu neustále stejnou, nenasypat do misky jen kávy od oka, což byl můj největší problém. Piju kávu s mlékem, které si napěním kávovarem, bude tedy ideál použít 7 či 9 gramů (nebo i více?) kávy, stále si stejné množství odměřovat a měnit pouze hrubost/jemnost mletí?
Použitá káva je nyní tato: https://kava.heureka.cz/delonghi-kimbo- ... B#prehled/. Je to fajn nebo špatná, kdyžtak budu rád za jakékoliv doporučení pro začátečníka.
Zde jsem se teprve dočetl, že bude potřeba nepřetlaková miska, kterou jsem objednal společně s pořádným pěchovadlem (ke kávovaru bylo pouze takové plastové) a vážit kávu přesně na gram, tedy jsem objednal i váhu.
Měli byste nějaké tipy/rady, kde se odpíchnout a jak udělat dobrou kávu s přetlakovými miskami s tímto kávovarem/mlýnkem a později až dojde další příslušenství, jak to vyšperkovat k dokonalosti?
Předem moc děkuji za všechny odpovědi a přeji hezký zbytek Vašeho dne
