
po cca mesiaci sa trápením s prípravou espressa som sa odvážal poprosiť tu o pomoc. Ide o to, že odkedy sa snažím si spraviť dobré espresso, stále bolo príliš kyselé. Doteraz som mal za to, že je to značkou kávy, keďže som kupoval komerčné značky, ale včera mi prišla zásielka kávy zo slovenskej pražiarne (neviem či môžem menovať), ktorá bola pražená pred 3 dňami. Tak som dúfal, že konečne sa niečo podarí, ale stále je to kyselé, na spodku pohárika úplne nepitelné. Pritom v popise kávy je, že je vhodná najmä na espresso, sladké tóny čokolády a neviem čo ešte. Taktiež by mala byť spracovaná suchou metódou, čo by malo pridať na sladkosti, pokiaľ som sa dobre dočítal.
Keďže mam na kávovare PID, tak som aj skúšal teplotu od 90 po 100 stupňov, ale nepomohlo. Dnešnu prípravu kávy som trochu zdokumentoval, tak sem pridám nejaké fotky a video z prípravy. Bol by som vám veľmi vďačný, keby mi niekto pomôže, lebo toľko kávy čo som už vylial.... :D







VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=C91qzsm ... e=youtu.be
Zatiaľ vopred ďakujem
