DeLonghi EC820b
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Kony
- Příspěvky: 12
- Registrován: ned 13. úno 2022 2:32:46
- bydliště: Moravskoslezský kraj
- kávovar: Delonghi ec 820b
- mlýnek: Krups
DeLonghi EC820b
Zdravím,
dostal jsem darem použitý pákový kávovar DeLonghi EC820b: https://www.alza.cz/delonghi-ec820b-d25 ... O_EALw_wcB a k němu mlýnek https://www.alza.cz/krups-gvx-242-d368006.htm.
Přečetl jsem si po internetu nebo zde pár základních rad a stále se mi nedaří udělat ideální kávu. Chápu, že z toho, co se zde píše, s tímto kávovarem a mlýnkem žádný zázrak neudělám, ale jsem stále studentem a nemám 15-20 tisíc na zakoupení lepšího vybavení. Proto bych se rád držel rad, jak vykouzlit z těchto přístrojů co nejvíc to půjde .
Zkoušel jsem mlít na různé stupně od hruba po jemné, měnit od oka množství kávy, měřit si čas, různě stlačovat pěchovadlem atd. Určitě již vím, že potřebuju dělat kávu neustále stejnou, nenasypat do misky jen kávy od oka, což byl můj největší problém. Piju kávu s mlékem, které si napěním kávovarem, bude tedy ideál použít 7 či 9 gramů (nebo i více?) kávy, stále si stejné množství odměřovat a měnit pouze hrubost/jemnost mletí?
Použitá káva je nyní tato: https://kava.heureka.cz/delonghi-kimbo- ... B#prehled/. Je to fajn nebo špatná, kdyžtak budu rád za jakékoliv doporučení pro začátečníka.
Zde jsem se teprve dočetl, že bude potřeba nepřetlaková miska, kterou jsem objednal společně s pořádným pěchovadlem (ke kávovaru bylo pouze takové plastové) a vážit kávu přesně na gram, tedy jsem objednal i váhu.
Měli byste nějaké tipy/rady, kde se odpíchnout a jak udělat dobrou kávu s přetlakovými miskami s tímto kávovarem/mlýnkem a později až dojde další příslušenství, jak to vyšperkovat k dokonalosti?
Předem moc děkuji za všechny odpovědi a přeji hezký zbytek Vašeho dne
dostal jsem darem použitý pákový kávovar DeLonghi EC820b: https://www.alza.cz/delonghi-ec820b-d25 ... O_EALw_wcB a k němu mlýnek https://www.alza.cz/krups-gvx-242-d368006.htm.
Přečetl jsem si po internetu nebo zde pár základních rad a stále se mi nedaří udělat ideální kávu. Chápu, že z toho, co se zde píše, s tímto kávovarem a mlýnkem žádný zázrak neudělám, ale jsem stále studentem a nemám 15-20 tisíc na zakoupení lepšího vybavení. Proto bych se rád držel rad, jak vykouzlit z těchto přístrojů co nejvíc to půjde .
Zkoušel jsem mlít na různé stupně od hruba po jemné, měnit od oka množství kávy, měřit si čas, různě stlačovat pěchovadlem atd. Určitě již vím, že potřebuju dělat kávu neustále stejnou, nenasypat do misky jen kávy od oka, což byl můj největší problém. Piju kávu s mlékem, které si napěním kávovarem, bude tedy ideál použít 7 či 9 gramů (nebo i více?) kávy, stále si stejné množství odměřovat a měnit pouze hrubost/jemnost mletí?
Použitá káva je nyní tato: https://kava.heureka.cz/delonghi-kimbo- ... B#prehled/. Je to fajn nebo špatná, kdyžtak budu rád za jakékoliv doporučení pro začátečníka.
Zde jsem se teprve dočetl, že bude potřeba nepřetlaková miska, kterou jsem objednal společně s pořádným pěchovadlem (ke kávovaru bylo pouze takové plastové) a vážit kávu přesně na gram, tedy jsem objednal i váhu.
Měli byste nějaké tipy/rady, kde se odpíchnout a jak udělat dobrou kávu s přetlakovými miskami s tímto kávovarem/mlýnkem a později až dojde další příslušenství, jak to vyšperkovat k dokonalosti?
Předem moc děkuji za všechny odpovědi a přeji hezký zbytek Vašeho dne
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: DeLonghi EC820b
Je to zde řešené dokola pořád.
Nicméně až budeš mít tamper, váhu a nepřetlakovou misku, začneš od znova.
Tohle kafe je asi tak dobré na trénink, možná na nějaké zkoušení latté artu a nebo na zaběh mlecích kamenů u mlýnku :D
Mlýnek jsem měl, konzistentnost není jeho silnou stránkou a tak asi budeš s tím trochu víc prát. Určitě si vygoogli techniku WDT, která ti trochu pomůže zlepšit výsledek.
Nicméně investice do lepšího mlýnku tě stejně nemine. Ikdyby to měl být alespoň použití Rancilio Rocky - dá se kolem 3t-4t již sehnat.
Nicméně až budeš mít tamper, váhu a nepřetlakovou misku, začneš od znova.
Tohle kafe je asi tak dobré na trénink, možná na nějaké zkoušení latté artu a nebo na zaběh mlecích kamenů u mlýnku :D
Mlýnek jsem měl, konzistentnost není jeho silnou stránkou a tak asi budeš s tím trochu víc prát. Určitě si vygoogli techniku WDT, která ti trochu pomůže zlepšit výsledek.
Nicméně investice do lepšího mlýnku tě stejně nemine. Ikdyby to měl být alespoň použití Rancilio Rocky - dá se kolem 3t-4t již sehnat.
Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- Mikymoto
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: pát 29. lis 2019 18:00:11
- bydliště: Vysoké Mýto
- kávovar: Gaggia Classic, Gaggia Selecta Deluxe
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: DeLonghi EC820b
Každý nějak začínal - i s tímhle vybavením se dá udělat pitelná káva, byť k dokonalosti bude mít nějaký ten kilometr k doplazení
Já začínal s nějakým poděděným noname thermoblokem a tříštivým mlýnkem a podle financí měnil. Úplný základ je kvalitní káva, kterou hledej v nějaké pražírně v okolí, nebo na webu. Méně je někdy více - takže raději častěji menší balení čerstvě pražené, než jedno megabalení které budeš zpracovávat půl roku.
Na váhu ses v tuto chvíli asi mohl vyprdnout - řešil bych primárně mletí a zaměřil se hlavně na to JAK a CO vytéká z páky. Puristi s vybavením za desítky/stovky tisíc mě proklejí do 5. kolene, ale pro min. 90% uživatelů (můj drzý odhad) je vážení dávky kávy prioritně obřad pro doplnění Čchi - u těch zbývajících 10% to bude mít nějaký jiný reálný přínos v podobě dokonalé kávy.
Se stávajícím vybavením se zaměř na zvládnutí extrakce nějakého pitelného nápoje a pokud tě to chytí, tak řeš lepší vybavení - dost lidí má velké oči, nakoupí suprtrupr vybavení aby pak zjistili, že je to vlastně nebaví a stačil by jim nějaký automat.
Já začínal s nějakým poděděným noname thermoblokem a tříštivým mlýnkem a podle financí měnil. Úplný základ je kvalitní káva, kterou hledej v nějaké pražírně v okolí, nebo na webu. Méně je někdy více - takže raději častěji menší balení čerstvě pražené, než jedno megabalení které budeš zpracovávat půl roku.
Na váhu ses v tuto chvíli asi mohl vyprdnout - řešil bych primárně mletí a zaměřil se hlavně na to JAK a CO vytéká z páky. Puristi s vybavením za desítky/stovky tisíc mě proklejí do 5. kolene, ale pro min. 90% uživatelů (můj drzý odhad) je vážení dávky kávy prioritně obřad pro doplnění Čchi - u těch zbývajících 10% to bude mít nějaký jiný reálný přínos v podobě dokonalé kávy.
Se stávajícím vybavením se zaměř na zvládnutí extrakce nějakého pitelného nápoje a pokud tě to chytí, tak řeš lepší vybavení - dost lidí má velké oči, nakoupí suprtrupr vybavení aby pak zjistili, že je to vlastně nebaví a stačil by jim nějaký automat.
- Kony
- Příspěvky: 12
- Registrován: ned 13. úno 2022 2:32:46
- bydliště: Moravskoslezský kraj
- kávovar: Delonghi ec 820b
- mlýnek: Krups
Re: DeLonghi EC820b
Zdravím, tak mi již přišla páka a nepřetlaková miska s tamperem a udělal jsem si cca 20 káv, které byly hrozné, je to hold pokus - omyl, většinou to tím proteče jak sra*ka. Podle ale všech možných návodů na YouTube všichni používají double basket a +- 18 gramů kávy. Je potřeba opravdu z nějakého důvodu (právě aby to tak neproteklo), dávat takové množství? Nebo jednoduše namlít na co nejjemněji, dát do single basketu těch 7-9 gramů a pořádně tamperem utlačit?
Druhý problém je ale vážnější, s novou pákou a miskou se mi začala po použití páka "vytlačovat" z kávovaru. Je ale zvláštní, že právě až teď, po 20ti použití, které byly bez problémů. Klasicky jí umístím do kávovaru, upevním přesně na střed, kdy více doprava již nejde a pustím kávovar, po natlakování a cca 5ti sekundách extrakce vidím, jak se páka pomalu začíná vytáčet doleva. Okolo páky neprosakuje, ani neteče voda, jen ten tlak jí jakoby vytlačuje ven, nesetkal se s tímto někdo a případně dá se to vůbec nějak vyřešit?
Poprvé jsem měl xicht dole pod kávovarem, sleduju jak to hezky z té nepřetlakové misky začíná téct a najednou mrd, vyletělo to z toho a a celá linka od kávy Hned mě napadlo, jestli to nebylo tím, že byla káva hodně najemno, nebo jsem jí tam nedal hodně, ale i nyní, pokud dám single basket, kávu dám více nahrubo, pouze 7 gramů a utlačím, místa tam je spousty a nasadím, tak se děje to samé. Pokud tam ale kávu nedám a teče pouze voda skrz misku, tak se to neděje.
Děkuji za odpovědi.
Druhý problém je ale vážnější, s novou pákou a miskou se mi začala po použití páka "vytlačovat" z kávovaru. Je ale zvláštní, že právě až teď, po 20ti použití, které byly bez problémů. Klasicky jí umístím do kávovaru, upevním přesně na střed, kdy více doprava již nejde a pustím kávovar, po natlakování a cca 5ti sekundách extrakce vidím, jak se páka pomalu začíná vytáčet doleva. Okolo páky neprosakuje, ani neteče voda, jen ten tlak jí jakoby vytlačuje ven, nesetkal se s tímto někdo a případně dá se to vůbec nějak vyřešit?
Poprvé jsem měl xicht dole pod kávovarem, sleduju jak to hezky z té nepřetlakové misky začíná téct a najednou mrd, vyletělo to z toho a a celá linka od kávy Hned mě napadlo, jestli to nebylo tím, že byla káva hodně najemno, nebo jsem jí tam nedal hodně, ale i nyní, pokud dám single basket, kávu dám více nahrubo, pouze 7 gramů a utlačím, místa tam je spousty a nasadím, tak se děje to samé. Pokud tam ale kávu nedám a teče pouze voda skrz misku, tak se to neděje.
Děkuji za odpovědi.
- Mikymoto
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: pát 29. lis 2019 18:00:11
- bydliště: Vysoké Mýto
- kávovar: Gaggia Classic, Gaggia Selecta Deluxe
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: DeLonghi EC820b
O otáčení páky slyším poprvé, takže nemohu posoudit. Je v kontaktu s těsněním? Pokud je kov v kontaktu s gumou, tak je dost problém s tím lehce pohnout.
Konzistentní výsledky s jednoporcovou miskou jsou vyšší dívčí, kterou tu v několika vláknech už řešila kupa lidí. Dvouporcovka je prostě snáze zvladatelná - jako začátečních se na singl určitě vyprdni.
To jak rychle to protéká miskou ovlivňují v zásadě 2 věci - tlak čerpadla a "odpor" v páce. Fakt netuším jak tlačí Tvoje mašinka a jestli se tím dá něco dělat (jsem línej to hledat). Takže jediné co bez hrabání v mašince můžeš ovlivnit je právě páka - jak jemně umlít a jak hodně stlačit. Můžeš si hrát s váhou, ale můj soukromý názor je, že ji můžeš uklidit do šuplíku a řešit to "od oka". Naplnit prostě misku rozumně po okraj, rovnoměrně rozprostřít a stlačit. Pokud tohle dokážeš dělat +- opakovatelně, tak už ladíš hrubost mletí. Když to teče proudem, umel kávu jemněji - jak to začne jen kapat, je to moc jemné a musíš namlet hrubší.
Konzistentní výsledky s jednoporcovou miskou jsou vyšší dívčí, kterou tu v několika vláknech už řešila kupa lidí. Dvouporcovka je prostě snáze zvladatelná - jako začátečních se na singl určitě vyprdni.
To jak rychle to protéká miskou ovlivňují v zásadě 2 věci - tlak čerpadla a "odpor" v páce. Fakt netuším jak tlačí Tvoje mašinka a jestli se tím dá něco dělat (jsem línej to hledat). Takže jediné co bez hrabání v mašince můžeš ovlivnit je právě páka - jak jemně umlít a jak hodně stlačit. Můžeš si hrát s váhou, ale můj soukromý názor je, že ji můžeš uklidit do šuplíku a řešit to "od oka". Naplnit prostě misku rozumně po okraj, rovnoměrně rozprostřít a stlačit. Pokud tohle dokážeš dělat +- opakovatelně, tak už ladíš hrubost mletí. Když to teče proudem, umel kávu jemněji - jak to začne jen kapat, je to moc jemné a musíš namlet hrubší.
- Kony
- Příspěvky: 12
- Registrován: ned 13. úno 2022 2:32:46
- bydliště: Moravskoslezský kraj
- kávovar: Delonghi ec 820b
- mlýnek: Krups
Re: DeLonghi EC820b
Párkrát jsem to zkoušel znovu a vypozoroval jsem, že pokud namelu kávu jemněji, tak se páka otáčí, a pokud hruběji, tak drží, ale tečí to z ní jako na tomto videu v čase 00:15 : https://www.youtube.com/watch?v=Sj_UcBslrvs
Takže asi to vytlačí ten tlak vody, který neprojde přes tu kávu tak rychle. Opravdu to tady nikdo neslyšel?
Rozdíl mezi tím videem a otáčením páky jsou ale 2 stupně nastavení mlýnku, zkusím tedy ten prostřední, ale přesto by to z páky mělo kapat pomaleji a ne jí vytlačit. Pokud to začne páku vytlačovat a držím jí pevně rukou, začne se po cca 5 sekundách pára vytlačovat z páky okolo, kde to má těsnit a poté i stříkat voda.
Takže asi to vytlačí ten tlak vody, který neprojde přes tu kávu tak rychle. Opravdu to tady nikdo neslyšel?
Rozdíl mezi tím videem a otáčením páky jsou ale 2 stupně nastavení mlýnku, zkusím tedy ten prostřední, ale přesto by to z páky mělo kapat pomaleji a ne jí vytlačit. Pokud to začne páku vytlačovat a držím jí pevně rukou, začne se po cca 5 sekundách pára vytlačovat z páky okolo, kde to má těsnit a poté i stříkat voda.
- Kony
- Příspěvky: 12
- Registrován: ned 13. úno 2022 2:32:46
- bydliště: Moravskoslezský kraj
- kávovar: Delonghi ec 820b
- mlýnek: Krups
Re: DeLonghi EC820b
Dneska jsem se naštval a zkoušel to natočit. Nechal jsem namleto mezi video co jsem používal a kdy se páka vytáčela.
https://www.youtube.com/watch?v=BQlIiUPNF_8 - první pokus, jde vidět jak se páka vytáčí, kdybych jí nechytil, tak by vypadla.
https://www.youtube.com/watch?v=rQ6YnJq-dFQ - druhý pokus s originální pákou a miskou, nevytáčí se ale přesto utíká pára (to se stalo poprvé), tak že by byl problém v těsnění v kávovaru? Omlouvám se za konec videa, kde toho moc nevidíte
https://www.youtube.com/watch?v=ypcwV2EPDVY - namlel jsem kávu nahrubo, takže se páka nevytáčí, ale stejný problém jako při druhém pokusu.
Čtvrtý pokus jsem rozebral trochu odkud z kávovaru teče voda, přitáhl ten šroubek a vše tam vytřel a vyčistil. Dopadl takto
https://www.youtube.com/watch?v=BQlIiUPNF_8 - první pokus, jde vidět jak se páka vytáčí, kdybych jí nechytil, tak by vypadla.
https://www.youtube.com/watch?v=rQ6YnJq-dFQ - druhý pokus s originální pákou a miskou, nevytáčí se ale přesto utíká pára (to se stalo poprvé), tak že by byl problém v těsnění v kávovaru? Omlouvám se za konec videa, kde toho moc nevidíte
https://www.youtube.com/watch?v=ypcwV2EPDVY - namlel jsem kávu nahrubo, takže se páka nevytáčí, ale stejný problém jako při druhém pokusu.
Čtvrtý pokus jsem rozebral trochu odkud z kávovaru teče voda, přitáhl ten šroubek a vše tam vytřel a vyčistil. Dopadl takto
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 246
- Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: DeLonghi EC820b
Jestli se chceš dopracovat k nějakým rozumným výsledkům je potřeba jiný ověřený espresso mlýnek, bez něj to nepůjde to stejné platí i o kávě . Jinak se budeš jen trápit a ztrácet čas .
- Mikymoto
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: pát 29. lis 2019 18:00:11
- bydliště: Vysoké Mýto
- kávovar: Gaggia Classic, Gaggia Selecta Deluxe
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: DeLonghi EC820b
Hele jen střílím, ale podle toho jak to teče/stříká kolem páky bych řekl, že těsnění v hlavě nebude úplně ideálně funkční. Pokud by to těsnilo jak má, tak se se přetlak měl uvolnit ve ventilu za čerpadlem. Nebo je v háji ten ventil - bez rozebrání a vyzkoušení to ale nezjistíš. Podle fotek je ventil nějaký plastový výlisek, takže pravděpodobně neregulovatelný. Jako první bych ale zkusil vyloučit to těsnění - kdyby byla páka zatažená proti těsnění, tak se nemůže takhle otáčet - podle mě to nedoléhá.
A jak říká kolega - mlýnek je základ a ten co máš nebude úplně vhodný - vlákno tady na fóru jsi předpokládám četl. Zkus někde půjčit mlýnek, nebo si alespoň nechat namlet kávu a vyzkoušet vliv. Na espresso jako z kavárny ale zapomeň - s tímhle to prostě nepůjde. Buď musíš slevit z očekávaného výsledku (nepožadovat espresso), nebo šetřit na lepší mašinky.
A jak říká kolega - mlýnek je základ a ten co máš nebude úplně vhodný - vlákno tady na fóru jsi předpokládám četl. Zkus někde půjčit mlýnek, nebo si alespoň nechat namlet kávu a vyzkoušet vliv. Na espresso jako z kavárny ale zapomeň - s tímhle to prostě nepůjde. Buď musíš slevit z očekávaného výsledku (nepožadovat espresso), nebo šetřit na lepší mašinky.
- Kony
- Příspěvky: 12
- Registrován: ned 13. úno 2022 2:32:46
- bydliště: Moravskoslezský kraj
- kávovar: Delonghi ec 820b
- mlýnek: Krups
Re: DeLonghi EC820b
Něco málo jsem zde samozřejmě přečetl, ale spoustu příspěvků je již pár let zastaralých, tak se přesto zeptám, jaký mlýnek s prioritou na cenu a kávu byste úplnému začátečníkovi doporučil - vyplatí se koupit stále mlýnek použití např. z bazoše?
Přiznám se, že mám levé ruce, tak přemýšlím, zda se vyplatí ten kávovar zanést někde do servisu, co myslíte?
Přiznám se, že mám levé ruce, tak přemýšlím, zda se vyplatí ten kávovar zanést někde do servisu, co myslíte?
- Mikymoto
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: pát 29. lis 2019 18:00:11
- bydliště: Vysoké Mýto
- kávovar: Gaggia Classic, Gaggia Selecta Deluxe
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: DeLonghi EC820b
Servis nevím - moje osobní zkušenosti jsou tragické stejně jako kdysi s IT. Problém nenalezli a cena byla tak neskromná (i když nic neopravili), že jsem si to nakonec obojí rozebral a vyřešil sám. Nemohu házet všechny do jednoho pytle, ale moje dosavadní zážitky nic moc.
Věci z druhé ruky jsou vždy tak trochu loterie, ale pokud člověk nekupuje úplnej čínskej aušus, tak většinou nebývá problém - ideálně přebírat osobně a nechat si předvést funkčnost.
Věci z druhé ruky jsou vždy tak trochu loterie, ale pokud člověk nekupuje úplnej čínskej aušus, tak většinou nebývá problém - ideálně přebírat osobně a nechat si předvést funkčnost.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 246
- Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: DeLonghi EC820b
A není jednoduší se zeptat dárce jestli ten stroj je vůbec funkční ? Než jej dávat do servisu
- Petr2020
- nováček
- Příspěvky: 54
- Registrován: sob 18. led 2020 13:03:49
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia (2015), Nanopresso, Pipamoka, Bialetti
- mlýnek: Rancilio Rocky Doserless, Timemore Chestnut C3 PRO
Re: DeLonghi EC820b
Je to marny, je to marny....Stale dokola....
- Pantom
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: ned 12. srp 2018 5:35:24
- bydliště: Olomoucký region
- kávovar: Gaggia classic plus, Gaggia Baby Twin,
- mlýnek: Rocky
Re: DeLonghi EC820b
Je to jak je odpovězeno výše...
1. ta páka se povoluje, protože to na stopro chce nové těsnění
2. káva..káva..káva...opravdu je potřeba koupit čersvě upraženou a ne několik měsíců skladovanou po skladech a prodejně, ČERSTVÁ káva je opravdu hlavně ze začátku hodně důležitá, bez debaty. Z osobní zkušenosti vím ,že se dá s čerstvou kávou vyrobit nějaký schopný nápoj klidně na cca 4 pokus a potom jen dolaďovat. Na té "levné" kávě se to nedá naučit, protože je vysušená a nemá ty správné vlastnosti.
Řekl bych, že u tohoto kávovaru je dost důležitější, aby byla správně naplněná miska a potom řešit hrubost...atd.Nemá cenu tam za každou cenu narvat 20g , ale zjistit kolik je schopen kávovar protlačit.
1. ta páka se povoluje, protože to na stopro chce nové těsnění
2. káva..káva..káva...opravdu je potřeba koupit čersvě upraženou a ne několik měsíců skladovanou po skladech a prodejně, ČERSTVÁ káva je opravdu hlavně ze začátku hodně důležitá, bez debaty. Z osobní zkušenosti vím ,že se dá s čerstvou kávou vyrobit nějaký schopný nápoj klidně na cca 4 pokus a potom jen dolaďovat. Na té "levné" kávě se to nedá naučit, protože je vysušená a nemá ty správné vlastnosti.
Řekl bych, že u tohoto kávovaru je dost důležitější, aby byla správně naplněná miska a potom řešit hrubost...atd.Nemá cenu tam za každou cenu narvat 20g , ale zjistit kolik je schopen kávovar protlačit.
- Pantom
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: ned 12. srp 2018 5:35:24
- bydliště: Olomoucký region
- kávovar: Gaggia classic plus, Gaggia Baby Twin,
- mlýnek: Rocky
Re: DeLonghi EC820b
ještě taková ptákovinka: za mně je na takové testování velice vhodné použít skleněnou nádobu, protože je vidět jak a co z toho teče.
- Kony
- Příspěvky: 12
- Registrován: ned 13. úno 2022 2:32:46
- bydliště: Moravskoslezský kraj
- kávovar: Delonghi ec 820b
- mlýnek: Krups
Re: DeLonghi EC820b
Díky moc za Vaše rady, těsnění se vyměnilo a problém vyřešen, nyní uběhlo pár měsíců a stojím před novým rozhodováním, abych se mohl posunout. Založil jsem díky tomu nový příspěvek, aby to nebylo OT, více tedy zde: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewt ... 067#p62067