Tak můj problém je vyřešen. Teď mi z toho už teče espresso jak med.
Udělal jsem to co radil gekonko, ale jen jsem musel uznat, že uložení kamenů a to jak se točí je v pořádku. Přemýšlel jsem dál... Pak mi zavolal pan Konečný za což mu velice děkuji a chtěl mi poradit a hlavně se přeptat jestli dělám všechno dobře. Dvě jeho věty mi utkvěly: "
Do té alfy je potřeba tu misku opravdu pořádně plnit". Zeptat jsem se: "
Jak pořádně a proč"? On odpověděl: "
Protože miska musí být naplněná správně". Takže jsem nad tím dál uvažoval. Dneska jsem si říkal, že abych to teda pořádně plnil, tak musím vědět jak velké misky mám, takže jsem si je změřil a šel na hraspo porovnávat, které jsou ty moje. Chvíli mi to nedávalo žádný smysl, tak jsem znovu vzal misku do ruky, protože jsem ji nemohl nikde najít. A pak to přišlo...z boku na ní čtu: IMS a říkám si né!!!!!

Prostě jsem si celou dobu myslel, že používám obyč misku a já místo toho měl v páce vrazenou IMS. To byl celý problém. Přehodil jsem misky dal tam 16 gramů a pak se to už extrahovalo takřka samo.
Pro toho, kdo nevěřícně kroutí hlavou chci říct, že je to můj první espresso kávovar, takže jsem z neznalosti misky zaměnil. Pořád jsem hledal chybu v mlýnku a už jsem si skoro myslel, že Rocky není do páru s Alfou moc super, ale chyba byla ve mě.

Dokonce teď můžu mletí na rockym aj povolovat a nemusím mlet na nejjemnější stupeň.
Chci znovu poděkovat huntovi01 za kávovar a za všecky rady a taky panu Konečnému za to, že mě navedl i když nemohl tušit co ve skutečnosti babrám.
Později třeba doplním video jak mi to teče + fotku kávovaru.