Pôvodný tlak z výroby (čerpadla) je 12 bar čo je príliš veľa na rotačné čerpadlo. Kávovary s rotačkami sa nastavujú na 9 bar.
Takže vyskladal som si redukcie z páky na tlakomer.
Vypadalo to jednoducho ale... po vložení páky to pretekalo vrchom páky, skúsil som druhú páku a to isté. Vložil tú gumovú zátku do double misky a čuduj sa svete až na jemné slzenie to tlak držalo. Z tohto som usúdil, že voda preteká popod misku a nie vrchom medzi tesnením a miskou (aby sme sa rozumeli tak mám na mysli misku/páku).
Takže čo s tým?
Keď som si pozeral zostavy hlavy carimali tak ma zaujala jedna vec a to, že všade je pod tesnením hlavy/páky papierové dištančné tesnenie 0.5mm. Tak som si jedno také tesnenie vyrobil, nahodil a čuduj sa svete je to lepšie, cez páku vrchom netečie a dá sa konečne zmerať tlak. výhodou je, že páka nejde dotiahnuť tak jednoducho na doraz čo beriem ako výhodu.
No a k nastaveniu tlaku... rotačka to má poriešené priamo by-passom a ten sa reguluje skrutkou z boku čerpadla. Proti smere hodinových ručičiek sa uberá tlak.... v smere hodinových ručičiek sa pridáva tlak.
Po pár pokusoch som nastavil 9.2-9.3 bar pri slepej miske. Pri shote by to malo ísť trošku dolu tak predpokladám, že to bude tých požadovaných 9 bar.
Shot som robil ale treba sa pohrať s mletím, keďže je to dosť zásadná zmena. S pôvodným stupňom mletia to prakticky ani netieklo a namiesto espressa som dostal podextrahované ristretto

Zajtra doladím mletie a snád to bude OK