je to cca 2,5 roku co jsem koupil od uživatele Oriho Alfu ... jako vstup do kávového světa (ničemu před tím již nejsem schopen říkat kávovar).
Mno ale proč sem píšu ... předevčírem divný zvuk ze stroje při dopouštění vody a za chvilku se opakoval ... tak jsem raději Alfu vypnul a jal se zkoumat co se stalo.
Po delším zkoumání a hledání jako laik amatér jsem přišel na to že je zaseklé rotační čerpadlo ... to se mi povedlo dokonce rozebrat (pumpu) a během toho i nějak uvolnit a opět se zase točí i když nevím čím to bylo zaseklé.
Zkrátím to ... celou dobu jede na změkčovači vody a celkem pravidelně jsem dělal backflush (snad to píšu správně) i s detergentem PULY a čistil co se dalo. Nicméně když jsem viděl po otevření stroje jak vypadá celý vnitřek tak mi bylo jasné že musí proběhnout kompletní vyčištění.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
No a s tím mám pár problémů se kterýma bych potřeboval poradit:
- Nevíte kde se dá koupit izolace na bojler a hlavně která je na to nejlepší? Nejlépe Olomouc nebo Brno!
- Při demontáži se mi povedlo ulomit kontakty z průtokoměru (teda jestli je to ono - obr : 03) ... musím ho koupit novej nebo myslíte že se dá vyškrábnout ta hmota a jenom zpátky připájet?
- A je velký problém když montuju např kolínka na bojler viz obr 01 a 02 tak aby bylo utažené tak má špatný směr a musím ho nechat trochu povolené?
- Z toho mi vychází další dotaz používá se i tady na šroubení všech těch přírub teflonová páska nebo niť k utěsnění? Např na té pumpě byly staré zbytky teflonu ale nahoře na bojleru nebylo vůbec nic? Tak mě trochu napadlo že asi se dá použít kde je zatím studená voda ale na bojleru už je moc vysoká teplota tak se těsnění nepoužívá!