V uvedeném odkazu píšete, že můžete poradit ohledně kávovarů Saeco. Mají hodně hezké mašinky. Mají keramické mlecí kameny, což by mělo být lepší než ocelové. Mají bojler místo průtoku, což by mělo umožňovat lepší hlídání teploty než termoblok. Dále by bylo lepší mít bojler nerez (nevím, jaké mají Saeco). Říkám to správně?primacafe píše:David pěkně shrnul to co tady už bylo řečeno. Dá se s tím jen souhlasit. Psal jsem to zde už několikrát a píšu znovu. Prvotní rozhodnutí a nejdůležitější je to, jestli automat nebo pákovka.
Něco o tom bylo popsáno třeba ZDE
Ale bohužel nevím, jak je to se servisem. Stránky http://www.saeco.cz se zatím připravují. Fungují stránky _http://www.saeco-online.cz. Tam jsou ale poměrně vysoké ceny a píšou tam, že servis provádí jen na zakoupených strojích od nich. Proto bych chtěl vědět, jak je to se značkovým záručním a pozáručním servisem u této značky? Píšete v diskuzích, že ho má dobrý. Bydlíme ve Veselí nad Moravou, takže bych nerad jezdil někam do servisu do Prahy 300 km. Našel jsem zatím na internetu firmu Cesk v Brně (_http://www.cesk.cz), která dělá servis Saeco. Tam to mám jen cca 100 km. ... Teď tady čtu, že jste dokonce z Brna, takže určitě poradíte, kde na Jižní Moravě jsou dostupné servisy.

Taky bych se chtěl zeptat, jak je to u Saeca s čištěním a odvápňováním? U AEG se to prý dělá bez chemie. Je to tady taky tak?
Na konec ještě otázka: Který automat od Saeca se vyplatí? Nepotřebujeme automatické cappuccino. Líbí se mi mašinky s displejem, protože hned vidím, co to po mně chce. Nemám praktické zkušenosti, tak nevím, jak moc velký rozdíl v pohodlí je mezi automatem s displejem a bez. Takže který typ? Díky za pomoc.