Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: pon 15. zář 2008 18:56:58
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
Zdravím všechny milovníky kávy, potřeboval bych poradit s výběrem presovače. Rád si na kávě pochutnám, takže bych si představoval kvalitní přístroj, klasický, pákový. Uvažuji i o koupi mlýnku. Cenově tak +- 10000. Zatím uvažuji o těchto strojích, ale nevím který z nich: Rancilio Silvia, La Pavoni Pucino, Isomac Giada, Gaggia (twin, classic, new baby D). U Gaggie jsem se na těchto stránkách dočetl u některých modelů o problému vyšších teplot vody, nebo je to obecně problém těchto malých kávovarů? Děkuji za reakce Honza
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
Vysoká teplota, není až takový problém. Je to záležitost výměny jednoho, dá se říct běžně dostupného termostatu. V cenové relaci asi 200,-
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Maroslav
- více pokročilý
- Příspěvky: 201
- Registrován: čtv 17. led 2008 22:50:29
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
...z mašinek, co jsou vyjmenované, hlasuju pro Rancilio Silvia
Proč?:
- není to žádná hračka, je to poctivě nadimenzovaný a spolehlivý stroj výborné značky
- na webu se válej tuny informací, návodů, zkušeností a rad
- lze dobře sehnat další příslušenství a náhradní díly
- zde už má smysl uvažovat o upgrade pomocí PID
- drží si cenu, pro případný prodej v budoucnu
- vzhledem ke kvalitě rozumná cena
- sestava Silvia+Rocky+nerez. základna je opravdu hodně fotogenická

- není to žádná hračka, je to poctivě nadimenzovaný a spolehlivý stroj výborné značky
- na webu se válej tuny informací, návodů, zkušeností a rad
- lze dobře sehnat další příslušenství a náhradní díly
- zde už má smysl uvažovat o upgrade pomocí PID
- drží si cenu, pro případný prodej v budoucnu
- vzhledem ke kvalitě rozumná cena
- sestava Silvia+Rocky+nerez. základna je opravdu hodně fotogenická
Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
U Gaggie je mínus malý a hliníkový bojler (mosadz je mosadz), Isomac má menšie misky 53mm. Puccino je relatívne nové, to by snáď ešte mohla byť alternatíva k Silvii pri nedostatku miesta (Silvia je širšia o 8cm), manometer vo verzii PCL tiež poteší oko.
Aj keď si myslím, že všetky vymenované kávovary slušné espresso vyrobiť dokážu, s Maroslavovým odporúčaním sa nedá nestotožniť.
Aj keď si myslím, že všetky vymenované kávovary slušné espresso vyrobiť dokážu, s Maroslavovým odporúčaním sa nedá nestotožniť.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: pon 15. zář 2008 18:56:58
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
Rancilio se mi také zamlouvá, ale zatím přemýšlím kam to dám, protože je to celkem široká věc. Pucino má také vnitřnosti z mosazi. Věřím že káva se dá z obou udělat velmi dobrá, takže nakonec rozhodnou prostorové možnosti a cena. Chtěl bych se zeptat na tevřený porta filter (jestli to teda správně nazývám), na to se musí koupit nová páka, která nemá vyústění na hrnky? Nebo to udělá takovou pěnu i bez tohoto filtru?
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
Filtr je takovej ten verk, co se dává do páky a do něj se sype kafe. Bottom less páka je záležitost pro hračičky, zcela zbytná, která ti připraví nejednu frustraci, když se budeš snažit namlejt/upěchovat/utlačit kafe tak, aby se ti proud kávy stáhnul přesně do středu sítka a netočil se kolem jak mlsná kobra. :twisted:
Pěnu samozřejmě udělá kafe tak jako tak, jen z botom less páky je trochu hezčí - má proužky a puntíky. Než toho dosáhneš, tak se pěkně zapotíž a hrozí nebezpečí, že tou těžkou profi pákou někoho utlučeš.
Finální rada: Kašli na ni. Dokoupit ji můžeš dycky. A pokud má páka normální středovou centrální díru (ajko třeba caggia Evo) tak ti tamtudy čůrek kávy poteče tak jako tak, nepotřebuješ díru jako kráva
Pěnu samozřejmě udělá kafe tak jako tak, jen z botom less páky je trochu hezčí - má proužky a puntíky. Než toho dosáhneš, tak se pěkně zapotíž a hrozí nebezpečí, že tou těžkou profi pákou někoho utlučeš.
Finální rada: Kašli na ni. Dokoupit ji můžeš dycky. A pokud má páka normální středovou centrální díru (ajko třeba caggia Evo) tak ti tamtudy čůrek kávy poteče tak jako tak, nepotřebuješ díru jako kráva

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: pon 15. zář 2008 18:56:58
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
Davide tak to jsem se pěkně pobavil u toho tvýho příspěvku
Takže bych to viděl asi tak, že jak se naučím dělat kvalitní espresso z klasické páky, tak potom začnu experimentovat. To je ale asi cesta každého fajnšmekra
.


Re: Rancilio, La Pavoni, Isomac, Gaggia
tak topic s presne rovnakym nazvom som uz uz chcel zalozit, ked som ho tu nasiel
tak to tu trochu ozivim. mam podobnu otazku, aka tu bola na zaciatku:
aby som este predbehol, tak poziadavky: budem pripravovat tak 2-7 espress tyzdenne, latte a podobne veci mozno 3x do roka (navsteva), inak cisto na espresso, takze nieco jednoboilerove a kedze tych kav nebude vela, zacal som uvazovat - ide mi hlavne o co najvacsiu kvalitu espressa:
- bol som na 99,37% rozhodnuty pre Silviu, teraz je v akcii za 659€ aj s MAHLKÖNIG VARIO mlyncekom. bude masina s E61 vyrazny posun v pred co sa tyka chuti shotu? alebo pri mojich poziadavkach mozem kludne pokukovat po niecom lacnejsom ako gaggia alebo laPavoni?
aj ked ten Isomac Zaffiro je asi horna hranica (plus mlyncek), ktoru som ochotny dat, ale zasa chcem masinku na dalsich 184 rokov (minimalne). Dakujem za radu

tak to tu trochu ozivim. mam podobnu otazku, aka tu bola na zaciatku:
aby som este predbehol, tak poziadavky: budem pripravovat tak 2-7 espress tyzdenne, latte a podobne veci mozno 3x do roka (navsteva), inak cisto na espresso, takze nieco jednoboilerove a kedze tych kav nebude vela, zacal som uvazovat - ide mi hlavne o co najvacsiu kvalitu espressa:
- bol som na 99,37% rozhodnuty pre Silviu, teraz je v akcii za 659€ aj s MAHLKÖNIG VARIO mlyncekom. bude masina s E61 vyrazny posun v pred co sa tyka chuti shotu? alebo pri mojich poziadavkach mozem kludne pokukovat po niecom lacnejsom ako gaggia alebo laPavoni?
aj ked ten Isomac Zaffiro je asi horna hranica (plus mlyncek), ktoru som ochotny dat, ale zasa chcem masinku na dalsich 184 rokov (minimalne). Dakujem za radu