při prolézání internetem jsem náhodou narazil na tyto stránky a jelikož jsem pouhým (nepříliš náročným) konzumentem kávy všeho druhu, docela jste otřásli mojí naivní představou o přípravě espressa (které mám mimochodem nejraději, ačkoliv si teď nejsem jistý, kolik skutečného espressa jsem za život vypil, asi to moc nebylo…

Jediným přístrojem na přípravu „espressa“, který jsem kdy vlastnil a používal je Tchibo Picco, nevím, zda ho znáte, takový odstředivý bazmek, z jehož produktu by asi vám, zdejším fajnšmekrům nebylo moc dobře

Avšak manželka není moc kávový typ a ošuntělý kávovar jí v nové kuchyni nevyhovoval. A tak už několik let odpočívá na chalupě…
Mě se ale po „lepším kafi“ (záměrně nepíšu espressu) zastesklo a začal jsem vybírat nějaký kávovar. Nejsem, minimálně teď napoprvé, ochoten vydat víc, než 5.000 Kč. Je mi jasné, že mě budete od takové koupě zrazovat pod heslem „levně koupeno – dvakrát placeno“, ale s tím i tak trochu počítám. Ano, jsou věci, u kterých se nevyplatí moc šetřit (možná mezi ně patří i kávovary), ale už jsem si pořídil i dost věcí na kterých jsem opravdu nešetřil a nakonec jsem zjistil, že jejich možnosti zdaleka nevyužiju a nakonec by mi stačil podobný výrobek za polovic! Možná teda taky napíšete, ať si v tom případě koupím co chci a co se mi líbí, že je to v této ceně jedno, ale i to pro mě bude určitým způsobem rada…
Každopádně mám ale jeden svůj soukromý tip a jelikož jsem zde o něm nenašel prakticky žádné informace, zkouším poprosit o váš názor. Je to Saeco Aroma – naprosto laicky se mi zdá vcelku solidní a podle coffeegeek je to (pokud mě moje slabá angličtina neklame) jediný použitelný přístroj v této cenové kategorii.
Co vy na to?
Díky za jakékoliv názory, slibuju, že jestli ho nakonec koupím, podělím se o zkušenosti!!!