Guzzanti GZ 60

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
lubajz
mlýnek:

Guzzanti GZ 60

Příspěvek od lubajz »

Dobry den, uvazuji o zakoupeni espressa a v nabidkach obchodu me upoutal mezi jinymi i stroj Guzzanti GZ 60. Bohuzel jsem tento typ nenasel v sekci "Hodnoceni" na tomto foru. Mohli by me prosim zkuseni odbornici potvrdit tuto volbu (doporucit tento kavovar ke koupi) nebo naopak nedoporucit? Diky, L.
ati
mlýnek:

Re: Guzzanti GZ 60

Příspěvek od ati »

Ja jsem si ho poridil a po dvou mesicich vratil na reklamaci s tim, ze pri delani peny kavovar tece jak kolem trysky tak kape voda i pres insert - a kdyz jsem nedal pryc salky s kavou tak zachvili byli plne vody :(
Po dvou tydnech se kavovar vratil s vymenenim tesneni kolem trysky ale panove v servisu poskrabali chromobany sroub i samotnou lakovanou plochu kolem parni trysky.
Pres insert dale pretekal. Po dalsi reklamaci vratili s tim, ze nemaji nahradni dil a obchod slibil vraceni penez dle obch zak do 30 dnu.
duch
mlýnek:

Příspěvek od duch »

Dobry den,
mam tento presovac darem od cloveka, ktery v nem varil kafe naposledy rok nazpet a nijak ho necistil. Ja jsem zvladnul vycistit vse krome sitka. Je to sitko, ktere ma vlozene dno s mnoha dirkami na strane kavy a jednou, kterou by to melo odtekat do paky/hrnku. Uz to skrz nej netece, ani kdyz pustim kavovar naprazdo, bez kafe. Zkusil jsem pouzit dvojsitko, abych vyloucil zavadu kavovaru a tam to protlaci vodu i kavou. Nevite nekdo, jaky typ sitka by to mohl byt, abych koupit nove? Pripadne jak to vycistit?

Ma prumer 69 mm, vysku zhruba 18 mm, prehnuty okraj a ve strane ma dva vypoukle vystupky, kterymi to pak drzi v pace.

Diky za jakekoli rady.
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

Čistění misky s dvojtým dnem se tady už taky někde řešilo. Nezaškodí zopakovat. Jedna možnost je použít detergent. Lžičku detergentu do misky a spustit čerpadlo.
Jestli se to neuvolní, tak vložit do sklenice s vodou ve které je rozpuštěný detergent.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
duch
mlýnek:

Příspěvek od duch »

Tak jsem to v nem nechal odstat, vyvaril a znovu nechal lezet a zda se, ze to pomohlo.

I presto bych ocenil radu, jaky typ sitka by se tam dal strcit, chtel bych ho vymenit za netlakove a toto se mi nechce nicit vrtanim vetsi diry dole.
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“