Potřeboval bych poradit s výměnou espressa. Do nového stroje jsem ochoten investovat tak 15-18tis + mlýnek.
Stávající automat Delonghi Magnifica chci vyměnit za pákový stroj. Je Catler ES8010 dobrá volba (= bude káva lepší než z původního automatu)? Mlýnek bych volil Ascaso I-mini nebo I-steel.
Předem děkuji za každou radu.
Delonghi Magnifica vs. Catler ES8010 + mlýnek Ascaso I-steel
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Delonghi Magnifica vs. Catler ES8010 + mlýnek Ascaso I-s
O Catleroch tu myslím vlákna sú. Ozaj nechápem, že pri takom rozpočte ho vôbec beriete do úvahy.
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Otázka je co je to dobrá káva. Pokud máte zdroj opravdu čerstvé kávy z pražírny a máte rád espresso nebo ristreto tak určitě pákový kávovar.
S vaším rozpočtem bych rovnou šel do kávovaru rancilio silvia a mlýnku gaggia mdf.
S vaším rozpočtem bych rovnou šel do kávovaru rancilio silvia a mlýnku gaggia mdf.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
- elwoodblues
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Přidám se k těm přede mnou: na fóru je toho na tohle téma dost a dost. Jinak -budu neustále opakovat, Silvie, Rocky, Silvie, Rocky, Silvie, Rocky, Silvie, Rocky...
Já vím, je to nuda, takže vzhůru, různým výzkumníkům a objevitelům nových skvělých a levných mašin třikrát hurá!!!
Já vím, je to nuda, takže vzhůru, různým výzkumníkům a objevitelům nových skvělých a levných mašin třikrát hurá!!!
Každý svého kafe strůjcem
Díky za typy. Uvedený rozpočet jsem uvedl jako horní hranici s tím, že jsem nejdříve koukal po levnějších kávovarech.
O Silvii jsem tady už hodně četl jen se zeptám - nevíte, jestli je možné ji vidět někde v Praze? Hledal jsem na webu a našel jsem pouze pár vzdálených e-shopů.
Taky jsem pokukoval ještě po překrásném Pavoni DCL:
Máte s ním někdo zkušenosti?
O Silvii jsem tady už hodně četl jen se zeptám - nevíte, jestli je možné ji vidět někde v Praze? Hledal jsem na webu a našel jsem pouze pár vzdálených e-shopů.
Taky jsem pokukoval ještě po překrásném Pavoni DCL:
Máte s ním někdo zkušenosti?
- rastino7
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
budem sa opakovat :
Kód: Vybrat vše
http://www.coffeeitalia.de/RANCILIO_Svario.htm
- DeTT
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Delonghi Magnifica nedoporucuju ostatne jako drtivou vetsinu automatu, z automatu proste nedostanete nikdy tak dobrou kavu jako z pakovky, ktera stoji stejne nebo i min penez..
Za cenu Magnificy se da koupit Gaggia Classic a mlynek MDF, ktere oba vlastnim a jeste vam i penize zbydou a ta kava je neporovnatelne lepsi nez z automatu. Magnificu jsem mel chvili doma, takze vim o cem mluvim.
Za cenu Magnificy se da koupit Gaggia Classic a mlynek MDF, ktere oba vlastnim a jeste vam i penize zbydou a ta kava je neporovnatelne lepsi nez z automatu. Magnificu jsem mel chvili doma, takze vim o cem mluvim.
Toho automatu se právě zbavuji a přecházím na pákovku
Catler jsem už zavrnul (po podrobném prozkoumání mnoha příspěvků v jiných vláknech) a pomalu se přikláním k mnohokrát zmiňované Silvii (i když mě designově láká spíše Pavoni...).