Aky pressovar kupit?

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Myscho22
mlýnek:

Aky pressovar kupit?

Příspěvek od Myscho22 »

Zdravim vsetkych, chcem kupit pressovar, moj cenovy strop je 200eur, pozeral som x pressovarov na nete aj s recenziami a ked uz nejaky sa mi pacil a uvazoval som o kupe, ale nasiel som dalsie recenzie a tie uz boli negativne, nechcem kupit macku vo vreci, preto Vas prosim, poradte mi aky pressovar kupit, moje poziadavky: bez mlynceka (ten mam uz davno osobitne), aby robil presso a keby aj kapucino by bolo fajn a nech nieco vydrzi:)) Prosim poradte aky by bol najkvalitnejsi, vopred Vam dakujem za Vas cas a pomoc...
honex
pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Re: Aky pressovar kupit?

Příspěvek od honex »

Doporučuju si pročíst tohoto rádce

Kód: Vybrat vše

http://coffeegeek.com/guides/howtobuyanespressomachine
Je to sice pár let staré ale výborně napsané a dá vám to představu. Dovolím si vám doporučit, velmi pečlivě si přečíst a promyslet sekci o tom jak a proč nešetřit na mlýnku.
fildas
mlýnek:

Příspěvek od fildas »

Ahoj všem,
nechci zakládat další vlákno, proto se zeptám zde. Uvažuji o koupi nového espressa. Mám vybrány dvě a pořád nevím, které z nich. Jedná se o modely Rancilio Silvia a Ascaso Dream. Chtěl jsem se zeptat místních zkušenějších. Velmi se mi designově líbí Ascaso, ale v té samé ceně se dá koupit RS, která je prostě ověřená kvalitou, zpracováním a nemusel bych dělat upgrade sprchy. Pročetl jsem to zde celé a nevím si pořád rady. Dotaz to bude asi na vás všechny. Jeslti jste s vašimi přístroji spokojení? Případně jestli byste je nevyměnily (tohle je dotaz asi spíše na majitele Ascasa)? Jo a musím brát v ohled to, že se jednou za čas po bazarech objeví ascaso za dobré peníze a v dobrém stavu, proto jestli se oplatí koupit starší. RS jsem prakticky v bazarech nenašel. Díky moc za jakoukoliv vyčerpávající odpověd
Denis Waitley: Motivace začíná touhou. Když něco chceš, máš motiv to získat.
....................................................
Mlýnek - Anfim Best
Kávovar - ETA Creamy, La Scala Butterfly
hunt01
více pokročilý
kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II

Příspěvek od hunt01 »

Ahoj
Měl jsem možnost pracovat s oběma stroji a sice je třeba ascaso větší designovka, ale silvia je stejně lepší, co se týče používání, je silnější, tuším že má i větší bojler a tudíž silnější pára. Dále má silvia oproti ascasu standartní 58 páku, ascaso má nějaký nestandartní objem. Tudíž se v silvii dají mnohem líp určovat množství kávy v páce a tak. Osobně silvia, pokud nemůžeš najít tu, skus ebay.de je jich tam hodně
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
fildas
mlýnek:

Příspěvek od fildas »

I když je Ascaso krásná designovka, že mě to až k ní přesvědčuje abych si ji pořídil asi dám na místní forum a začnu se shánět po silvii. Přece jen jistota je jistota.
Denis Waitley: Motivace začíná touhou. Když něco chceš, máš motiv to získat.
....................................................
Mlýnek - Anfim Best
Kávovar - ETA Creamy, La Scala Butterfly
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

jistota je kulomet
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“