ROK ESPRESSO MAKER
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
ROK ESPRESSO MAKER
Při hledání nového typu kávovarvu jsem narazil na tento zajímavý typ manuální výroby s přístrojem ROK ESPRESSO MAKER. Prosím nemáte někdo s tímto přístrojem zkušenosti případně co si a tom myslíte.
Mám nutkání si jej zakoupit ale potřebují trochu popíchnout a hlavně recenzi někoho víc zkušenějšího v preso-uchylce
Mám nutkání si jej zakoupit ale potřebují trochu popíchnout a hlavně recenzi někoho víc zkušenějšího v preso-uchylce
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Zkušenosti s přístrojem nemám. Napíšu tedy čiste můj názor.
Zkušenosti s přístrojem nemám. Napíšu tedy čiste můj názor.
Sice v "presso uchylce" nejsem tak zdatny, ale již nějaké zkušenosti mám a to ty, že se před koupí meho přístroje zdálo vše jednodušší než ve skutečnosti je.
Tento typ kavovaru je určen uzivatelum, kteří již mají zkušenosti s přípravou espressa a dostatečně se natrapili s optimálním nastavením (obycejneho)domácího kavovaru.
Takže moje rada se nevztahuje ani tak ke kavovaru jako k (ne)doporuceni koupit. Jako začínající kavickar bych radci pořídil za podobnou cenu gaggiu Classic, nasbíral zkušenosti a poté se vrhnul na manuální stroje. Mohlo by se totiž stát, ze dobry vysledek by byl bez zkušenosti dosti nestaly.
Sice v "presso uchylce" nejsem tak zdatny, ale již nějaké zkušenosti mám a to ty, že se před koupí meho přístroje zdálo vše jednodušší než ve skutečnosti je.
Tento typ kavovaru je určen uzivatelum, kteří již mají zkušenosti s přípravou espressa a dostatečně se natrapili s optimálním nastavením (obycejneho)domácího kavovaru.
Takže moje rada se nevztahuje ani tak ke kavovaru jako k (ne)doporuceni koupit. Jako začínající kavickar bych radci pořídil za podobnou cenu gaggiu Classic, nasbíral zkušenosti a poté se vrhnul na manuální stroje. Mohlo by se totiž stát, ze dobry vysledek by byl bez zkušenosti dosti nestaly.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Odhadl jste mě dobře. Pakovku jsem v životě neměl v ruce (máme doma jen jakýsi automat krups z vyšší řady)
Chtěl jsem vyzkoušet jiný typ přípravy presa (kávy) a měl jsem v merku moka konvici. Ale mechanicky presovac mě zaujal. Jsem učenlivý a nezdaru se nebojím.
Vemu to jinak kdybych byl pokročilejší a na výběr měl onu gaggiu Classic a preso/ROK.
Co ma své pro a proti?
V první řadě jako laik řeknu že gaggia classic je jednou tak dražší.
Díky
Chtěl jsem vyzkoušet jiný typ přípravy presa (kávy) a měl jsem v merku moka konvici. Ale mechanicky presovac mě zaujal. Jsem učenlivý a nezdaru se nebojím.
Vemu to jinak kdybych byl pokročilejší a na výběr měl onu gaggiu Classic a preso/ROK.
Co ma své pro a proti?
V první řadě jako laik řeknu že gaggia classic je jednou tak dražší.
Díky
- morseee1
- více pokročilý
- Příspěvky: 270
- Registrován: úte 19. úno 2008 11:49:13
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ROK ESPRESSO MAKER
jedno velke proti moze byt nekonzistentnost jednotlivych kav .. predsa len clovek nie vzdy utrafi spravnu silu toho tlaku. Nehovoriac o robeni dajme tomu styroch kav pre navstevu .. pekna posilovna . Pripadne, veta:" Milacik, urob mi kavu" sa moze casom zmenit na dost nenavidenu.. Na chalupu bez elektriky, to moze byt super vychytavka, ale do domacnosti je classic 100% volba v pripade mensich financii...
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Návštěvě dám z již zmíněného automatu krups (8320) koukám že ho maš i ty. Případně by si mohli udělat kávu svou aspoň se pobavime.
Každopádně kdybych věděl že ten presovac/ROK dá minimálně stejnou nebo lepší kávu jak ten krups tak ho užobjednávám.
Každopádně kdybych věděl že ten presovac/ROK dá minimálně stejnou nebo lepší kávu jak ten krups tak ho užobjednávám.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ROK ESPRESSO MAKER
IMHO je to kravina, navíc ne nejlevněší. Jak píše morseee1, neumím si vůbec představit ten vynález používat v domácnosti.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Taky si nedovedu představit jak si v tom kafe dělám doma, ale na cesty to nebude špatné. Handpresso Wild Hybrid je levnější a v podstatě pohodlnější, ale už ne tak zajímavé.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
- elwoodblues
- více pokročilý
- Příspěvky: 433
- Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
- bydliště: Brno
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Re: ROK ESPRESSO MAKER
nešel bych do toho, ale trefit správně tlak je to nejjednodušší. Je to jen otázka správného namletí. Tlačí se prostě takovou silou, aby to teklo správným čůrkem. Když je namleto blbě, je to v háji jako kdekoliv jinde.
Zkušenost z Gaggia Achille.
Zkušenost z Gaggia Achille.
Každý svého kafe strůjcem
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Takže teoreticky pokud dobře namelu a vychytam správný tlak mám vyhráno. Nemá se tam co pokazit narozdíl od strojů kde je termostat, nějaké ventily atd.
Espreso tak jedno obden. Nám ho opravdu jen jako relax
Espreso tak jedno obden. Nám ho opravdu jen jako relax
- elwoodblues
- více pokročilý
- Příspěvky: 433
- Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
- bydliště: Brno
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Re: ROK ESPRESSO MAKER
tak jednoduše to nevidím. Nejlíp mít to správné namletí už odzkoušené s jiným strojem, jinak hrozí delší laborování. Při mletí např. moc nahrubo to prostě tlačíte špatnou silou - malou - a nateče vám tolik kafe za tak dlouho, jak si budete přát, ale k pití to nebude. Při příliš jemném mletí to neprotlačíte, tady je aspoň jasné, co je špatně. Moje zkušenost se mletím na tak jemno, abych to ještě taktak procpal se mi neosvědčila, Achille to neustál. Ale kafe bylo excelentní.
Tyhle geniální konstrukce mají ale mou krajní nedůvěru a neuvažoval bych o tom ani náhodou.
Vypadá to, že to s trochou dovednosti přinejhorším překopete na slušnou vývrtku.
Tyhle geniální konstrukce mají ale mou krajní nedůvěru a neuvažoval bych o tom ani náhodou.
Vypadá to, že to s trochou dovednosti přinejhorším překopete na slušnou vývrtku.
Každý svého kafe strůjcem
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Když to tu čtu a vidím ty názory nebudu tedy experimentovat a půjdu do klasické moka konvice.
- elwoodblues
- více pokročilý
- Příspěvky: 433
- Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
- bydliště: Brno
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
- kuck
- více pokročilý
- Příspěvky: 154
- Registrován: ned 02. pro 2012 15:29:27
- bydliště: Brno
- kávovar: Astoria CKE, G. Classic+PID, Mypressi Twist
- mlýnek: Mazzer SJ, Macap MXT
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Pokud byste hledal nějaký "alternativní" espresso kávovar, můžu určitě doporučit Mypressi Twist. Používám jej v kombinaci s Porlexem jako cestovní kávovar a espresso dělá perfektní. Jediná nevýhoda jsou bobmičky. Na doma je to použitelné taky, pokud nedáláte 10 káv denně 

- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Ešte by sa musela vychytať správna teplota vody. Prehriatie strojčeku by sa tiež muselo asi nejako riešiť - 10-15 minút pred extrakciou naliať teplú vodu, potom ju zas vypustiť...
Ale mašinka je to krásna.
Ale mašinka je to krásna.

- Ralf
- více pokročilý
- Příspěvky: 198
- Registrován: ned 04. bře 2012 12:20:38
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ROK ESPRESSO MAKER
vypadá to trocha hipstersky. viac pekne ako funkčne, ale kedže mne sa pekné veci páčia tak za mňa áno!
all you need is coffee
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Rok Espresso Maker používám už asi 2 roky, předtím jsem používal předchůdce Presso. Výhody jsou následující: připravíte slušný espresso, nemáte doma krám, dobře se čistí, přitahuje pozornost. Můžete s ním jet na dovolenou. Nevýhody: při přípravě kafe je nepořádek - trocha vody sem a tam, rozsypaná káva. Kvůli Roku si pořídíte ruční mlýnek, takže namletí chvilku trvá. Někdy se káva nepovede, protože máte jiný kafe, voda měla špatnou teplotu, atd. Ale za tu srandu to stojí. Jo a ještě výhoda / nevýhoda: kafe budete dělat buď double shot nebo dávku minimálně o 12g.
- lukyn
- více pokročilý
- Příspěvky: 448
- Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
- bydliště: střední Čechy
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ROK ESPRESSO MAKER
osobně bych jako největší problém viděl zajištění správné teploty vody nějakým rozumným a jednoduchým způsobem. Jako designovka dobrý, ale ve výsledku radši nějakou fajnovou moka konvičku.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Na správnou teplotu mám jednoduchý fígl : vařící vodu jsem nechal postupně vychladnout a postupně jsem měřil teplotu. Teplota vody poklesne na 90 C za ca 30 s.
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Zdravím. Používá někdo jiné než originální misky v páce ROKu ? Rád bych si pořídil misku na single espresso. Díval jsem se na eshop Hraspo a výběr mají slušný. Předpokládám správně, že udávaným průměrem misky je myšlen ten vnější a ne vnitřní ? Podle mých měření by tam měla pasovat miska o průměru 60mm, ale než to objednám, raději bych znal stanovisko někoho, kdo s tím má zkušenost.
- sparkyostr
- Příspěvky: 1
- Registrován: pát 19. pro 2014 11:43:16
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ROK ESPRESSO MAKER
Ahoj, taky už jsem uvažoval si pořídit single misku, ale ještě jsem se nepřinutil to změřit. Každopádně na originál misku používám 49mm tamper. A tady jsme našel odkaz na misku s vnitřím průměrem 52mm, která by měla být i na ROK: http://www.baristaservis.cz/49-jednopor ... y-typ.html
Napiš pak zkušenosti;)
Napiš pak zkušenosti;)