gaggia gran de luxe vs.saeco 8425/09 vs.de longhi ecov 310
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
gaggia gran de luxe vs.saeco 8425/09 vs.de longhi ecov 310
Ahoj všetkým , už dlhšie plánujem kúpiť espresso tak som prelúskal kopu rád a recenzií a do oka mi padli dva kusy-saeco poemia 8425/09 kvoli celkom dobrej značke designu aj cene-95€ a de longhi ecov 310 bg za 125€ , dobry design ale ma aj 2 termostaty ale hlavne nerezový bojler.Obidva sa dajú zohnať na SK a teda riešenie opráv a reklamácií je ok.Má niekto konkrétne skúsenosti s týmito modelmi?No a po niekoľkodňovom prechádzaní tém na primacafé som pochopil že múdry človek sa učí na chybách iných a hlupák na vlastných a nastalo nevyhnutné , terazky mám "spadeno" na gaggia gran de luxe za cca 147€ ale z ČR , neviem ako to bude s prípadnou reklamáciou a pod..Rozpočet nepustí-do 150€ se vším všudy.Tak sa pýtam aj keď odpoveď tuším-saeco , de longhi alebo gaggia?Ak máte skúsenosti s uvedenými modelmi sem s nimi , budem rád.Hej a mlynček zatiaľ žiadny , bude asi ručný hario skerton alebo kyocera.Zatial.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: gaggia gran de luxe vs.saeco 8425/09 vs.de longhi ecov 3
V uvedené cenové hladině, je asi uplně jedno který koupíte.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- traktorista
- nováček
- mlýnek:
sorry ze som od temy, ak to myslis s kavou aspon trochu vazne a planujes si aj objednavat kvalitnejsiu kavu (t.j. nie kupovat lavazzu v bille) tak este posetri prip. cekni bazar.
ale ak ti chuti "presso" skoro v kazdej restike tak je to potom fakt jedno co si vyberies.

ale ak ti chuti "presso" skoro v kazdej restike tak je to potom fakt jedno co si vyberies.

no,po tom ako som prešiel fórom primacafé som myslel že nejde ani tak o cenu ako hlavne o značku či model
..kávovar sa dá predsa zohnať v roznych cenách,príp.z druhej ruky,takže by som privítal konkrétne rady o uvedených typoch nie teórie i cenových hladinách
Napr.gaggia my príde ako top favorit pre začiatočníka ako som ja.Len som myslel že ten model už niekto používa a posunie skúsenosti,

- traktorista
- nováček
- mlýnek:
konkretne odporucanie? kup Gaggia Classic, vsetko lacnejsie je len mensie-vacsie trapenie.
moj nazor (nehovorim ze jediny spravny
)
moj nazor (nehovorim ze jediny spravny

- martin.b
- více pokročilý
- mlýnek:
chces skusenosti?
s podobnym saecom (ja mam model s nerezovym predkom cize to iste) som sa par mesiacov trapil. je to taky svet v svete, kavovar si zije svojim zivotom. to znaci ze ked robis 5x 2 kavy... tak 2 pary su uplne nepitelne, jeden par je pitelny jakz takz a dva su take nejake divne. opakovatelnost vysledkov je nula bodov a espresso ti z toho nevylezie nikdy!
podobne delonghi mame v praci, je to este vacsi srot ako saeco. zo saeca da aspon jednoducho odmontovat napenovac, a netrasie sa cely pri vydaji vody.
keby si z okolia nitry mozem ti ho na chvilu pozicat, nech uvidis co to je. radia ti dobre, classic je najlacnejsie pouzitelne riesenie. v konecnom dosledku usetris, len teraz si to este neuvedomujes. ak si ale myslis ze cele forum je banda volov ktori zbytocne kupuju drahe stroje a ty si na to prisiel ze staci lacnejsi stroj, kludne do toho!!! uz nas takych bolo dost

s podobnym saecom (ja mam model s nerezovym predkom cize to iste) som sa par mesiacov trapil. je to taky svet v svete, kavovar si zije svojim zivotom. to znaci ze ked robis 5x 2 kavy... tak 2 pary su uplne nepitelne, jeden par je pitelny jakz takz a dva su take nejake divne. opakovatelnost vysledkov je nula bodov a espresso ti z toho nevylezie nikdy!
podobne delonghi mame v praci, je to este vacsi srot ako saeco. zo saeca da aspon jednoducho odmontovat napenovac, a netrasie sa cely pri vydaji vody.
keby si z okolia nitry mozem ti ho na chvilu pozicat, nech uvidis co to je. radia ti dobre, classic je najlacnejsie pouzitelne riesenie. v konecnom dosledku usetris, len teraz si to este neuvedomujes. ak si ale myslis ze cele forum je banda volov ktori zbytocne kupuju drahe stroje a ty si na to prisiel ze staci lacnejsi stroj, kludne do toho!!! uz nas takych bolo dost

pravdupovediac v duchu som mal ten istý názor ktorý si tu teraz prezentoval ale keďže s espressom začínam
tak som sa v tom potreboval utvrdiť..čo sa týka tvojej poznámky o tej bande,tak to som si nikdy nemyslel,ale človek ak sa v niečom nevyzná tak prehľad získa len správnymi otázkami na ktoré potom prídu správne odpovede
takže to bude gaggia len uvidím aké rezervy ešte má rozpočet a pozriem ešte čo ponúka bazár lebo je možné trafiť dobrý kus aj použitý.na ebay.de a amazone som zatiaľ nič nevidel..

- martin.b
- více pokročilý
- mlýnek:
treba pockat, obcas je tych ponuk vela, potom dva mesiace ziadna. obcas pozri amazon a verim sa ze tam nieco ukaze;)
ako bolo spomenute vyssie, treba pocitat aj s mlyncekom.
ako bolo spomenute vyssie, treba pocitat aj s mlyncekom.
- traktorista
- nováček
- mlýnek:
tak ono mlyncek na zaciatok staci aj rucny, ja som mal porlex a keby som nebol lenivy mlet tak by som ho mal doteraz :D
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
A keďže si lenivý, mám ho ja. 

a keďže potrebujem nejaké to kilko zhodiť tak ho budem mať aj ja 

A nezabudni dokúpiť nepretlakové sitká (jednoduché sitká s jedným dnom). Tie s dvojitým dnom, ktoré sú pri kávovare v cene, za veľa nestoja.traktorista píše:konkretne odporucanie? kup Gaggia Classic, vsetko lacnejsie je len mensie-vacsie trapenie.
moj nazor (nehovorim ze jediny spravny)
na to som vďaka fóru PC už myslel
u nás v Prešove máme pobočku e-shopu e-kávičkár a majú na sklade ich po 8,90€ za kus..aspoň nemusím platiť poštovné 

Zdravím,po dlhom uvažovaní som sa rozhodol objednať nový gaggia gran de luxe,v ČR vyjde na 3769 čk aj s dovozom na SK.Viem že kopec ľudí je zaťažených na classic aj keď ten má tiež pár mušiek,ako skoro každý ale ten si nemožem dovoliť ako som uviedol predtým,rozpočet nepustí
No a dnes ráno som na nete našiel použitý ale vo veľmi dobrom stave gaggia platinum xl,automat s keramickým mlynčekom za super cenu a teraz mám chrobáka v hlave
..ten gran de luxe má nerezový bojler,pochrómovanú mosadznú páku aj výdajnú jednotku a predsparenie.Oplatí sa mi radšej zobrať platinum namiesto gran deluxe?Má niekto platinum ?

Gaggia platinum už nie je v záruke ale je v perfektnom stave,kupovany v 2009 za 550€ a teraz babo raď.
- martin.b
- více pokročilý
- mlýnek:
automati ti nikdy nespravi taku dobru kavu ako pakovka, navyse prides o moznost sa s tym vyhrat
- traktorista
- nováček
- mlýnek:
tak tak, tiez sa priklanam ku pake ked ti ide o kvalitny vysledok
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Starejm automatům bych se asi vyhejbal. Přeci jen je tam víc věcí, co se opotřebovávaj.
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
U starého automatu je často potřeba vyměnit spařovací jednotku, nebo minimálně její těsnění pokud nejsou všude moc velké vůle. A pokud někdo v inzerátu napíše že automat nechal rok stát tak jej ani nezapínat, je riziko že se v některé poloze spařovací jednotka zadře.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
máte pravdu, ísť do použitého automatu asi nemá zmysel, len ma lámala tá cena
takže mi ostali po hľadaní ďalších aj použitých kúskov na nete-v rámci financií:
1.nová gaggia gran de luxe
+výdajná jednotka aj páka pochromóvaná mosadz
+bojler nerez
+predsparenie
+cena cca.148€ doprava zdarma
+rýchla para
-váha/menej kovových dielov,viac plastov/
-kúpa cez net z ČR/príp.reklamácia a opravy/
2.nová gaggia evolution
+výdajná jednotka aj páka ako gran de luxe
+lepšia páka ako u gran
+váha/viac kovových dielov,menej plastov/