přelouskal jsem hodně otázek i odpovědí na tomto fóru a nastíním svoji situaci - mám rád dobré presso, ale doma mám max. varnou konvici

Jít do automatu i za cenu, že dle Vás odborníků to kafe není ono - je pravda, že já byl nedávno u známých a Ti mi dělali kafe ze Saeca - typ nevím... a přestože dle jejich slov používají kvalitní čerstvě praženou kávu tak presso mě nenadchlo a kapučínko taky až tak moc ne... chuť a sílu to mělo, ale chyběla mi ta poctivá pěna...z automatu byla taková nijaká... známí si ovšem kafe vychvalujou...asi jsem moc namlsaný kavárnama...nevím...
Proto mám velké dilema - jít z důvodu pohodlí do automatu a třeba doufat, že výběrem vhodného kafe - popř. do budoucna koupí pořádného mlýnku a také zkušeností bude presso lepší a lepší?
Anebo jít do GAGGIE - asi jsem našel favorita - babby twin tuším....ale obyčejný mlýnek za 2000-2500 max...zatím!
Má otázka zní - poznám rozdíl mezi automatem za cca 13-15 tisíc ( Delonghi popř. Saeco ) a Gaggiou s obyč. mlynkem za předpokladu kvalitního kafe a čerstvého z pražírny?
Fakt nevím a nemůžu se rozhodnout a hlavně neznám nikoho z okolí ( Ostrava ) kdo vlastní tuto pákovou GAGGII a neochutnal jsem kafe z této pákovky....zbožnuji crému!!!

a upřímně hlavně z důvodu pohodlí jsem zatím lehce pro automat...