Kávovar do malé kanceláře
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Re: Kávovar do malé kanceláře
Děkuji za zajímavé příspěvky. Pomalu začínáme přemýšlet i o repasovaném přístroji.
Mimo to, měli byste nějaké konkrétní návrhy?
Mimo to, měli byste nějaké konkrétní návrhy?
Jakožto favorita našeho výběru považujeme kávovar Nivona NICR 831 CafeRomatica.
Co si o tom myslíte?
Co si o tom myslíte?
Bohužel šéf rozhodl (pro mě z neznámých důvodů) vybrat nový stroj a to jeden z dvojice:
Nivona NICR 831 CafeRomatica
Jura Impressa F8
Z těchto dvou byste vybrali jaký (+důvod)?
Díky
Nivona NICR 831 CafeRomatica
Jura Impressa F8
Z těchto dvou byste vybrali jaký (+důvod)?
Díky
- DeTT
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Čistě ze zvědavosti, nejmenuje se pan šéf Smejkal? 
Z těchto dvou bych zvolil Juru, velká servisní základna, časem ověřené a vymakané ústrojí přístroje. Nivona ma vnitřek přebraný od Siemensu/Bosche, ne že by bylo špatné, ale Jura je přece jen robustnější. Navíc vy to chcete do firmy...

Z těchto dvou bych zvolil Juru, velká servisní základna, časem ověřené a vymakané ústrojí přístroje. Nivona ma vnitřek přebraný od Siemensu/Bosche, ne že by bylo špatné, ale Jura je přece jen robustnější. Navíc vy to chcete do firmy...
Ne, Šmejkal to není 
Děkuji za názor.
Trochu mě překvapuje, že říkáte, že to má vnitřek z Bosche. Někde jsem právě slyšel, že Nivona mám "střeva" právě od Jury, a že v porovnání těchto dvou strojů pro ni hraje výhoda snadnějšího čištění a proplachování.

Děkuji za názor.
Trochu mě překvapuje, že říkáte, že to má vnitřek z Bosche. Někde jsem právě slyšel, že Nivona mám "střeva" právě od Jury, a že v porovnání těchto dvou strojů pro ni hraje výhoda snadnějšího čištění a proplachování.
- DeTT
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Oni se Jurou pouze inspirovali, ale totožné to není, ta jednotka je jiná.
Todle je v Siemensu, Nivone, Boschi:
Toto je spařovací jednotka z Jury:
Stejně tak mají v Siemensu i výpustní ventil, který se rád zanáší, stejně jako v Jura kávovarech. Jeho poruchovost u Siemensu bohužel neznám.
Ta možnost vyndání spařovací jednotky je určitě výhoda, to ano. Jen aby to někdo dělal ale
Bohužel vím, jak vypadá Saeco automat u nás v práci, až to v něm začne křupat a nechce udělat kafe, tak ho teprve někdo vyčistí 
Todle je v Siemensu, Nivone, Boschi:
Kód: Vybrat vše
http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/maZNjFseoxEVpA9KqSswbwA.jpg
Kód: Vybrat vše
http://www.hotcoffee-shop.de/WebRoot/Store12/Shops/63403617/4FBB/5414/19EE/89FE/9D3F/C0A8/29B9/E417/041_DSC04120.jpg
Ta možnost vyndání spařovací jednotky je určitě výhoda, to ano. Jen aby to někdo dělal ale

Předpokládám, že u Jury je ta jednotka kvalitnější.
Jen se obávám, jestli by jí u nás vůbec někdo dokázal vyčistit.
A co se týče jednoduchosti přípravy cappuccina a následného proplachování? Na tom si šéf také zakládá...
Jen se obávám, jestli by jí u nás vůbec někdo dokázal vyčistit.
A co se týče jednoduchosti přípravy cappuccina a následného proplachování? Na tom si šéf také zakládá...
- DeTT
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tak to bohužel netuším, tu Nivonu jsem osobně v ruce neměl. Mléko je obecně problém, chce to koupit ten odstraňovač zaschlého mléka, protože to bude problém vždycky... A nejlépe každý den ráno to tím pročistit.
- Galina
- pokročilý
- kávovar: Catler ES 4050
- mlýnek: Gaggia MDF
No, možná jsem mimo mísu, ale dceru u JURA ENA 7 už přestalo bavit každodenní čištění mléčné cesty a raději si do kafe lije mléko či Tatru.
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Nechtěl jsem to tady říkat jako první, ale filtr je opravdu asi nejlepší varianta pro malé i velké kanceláře. Je to levný, jednoduchý, de facto bezúdržbový a můžete dělat chuťově super kvalitní kávu. A když už někdo fakt nutně musí pít mlíko, tak koupit malý ruční šlehač a hotovo.kolu píše:to je mazec, kvůli 20 kafím denně čistit mléčný cesty. to už by se snad fakt vyplatilo koupit mahlkönig vario a překapávač třeba od bunnu (a prostě si do toho lejt normální mlíko, když už by to bylo fakt tak moc potřeba)...
A argument, ze vsichni stejne chteji espresso, sice obstoji, ale z vlastni zkusenosti vim, ze stacilo par tydnu a na (vyborny) filtr jsme naucili skoro celou filmu o 200+ zamestnancich.